Seuraa 
Viestejä2

Milloin uskotte tämän tapahtuvan? Lääketiedehän menee eteenpäin huimaa vauhtia koko ajan, joten tämän pitäisi olla vain ajankysymys... Ja minkä uskotte olevan lopullinen parannuskeino tinnitukseen sitten kun sellainen keksitään? Pilleri? Leikkaus tms?

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
optimistx
Seuraa 
Viestejä852
kariluoto

Tinnitus aiheutuu useimmiten kofeinismista ja on parannettavissa ainoastaan puhdistamalla keho oiretta aiheuttavista kofeiinijäämistä.

Miten puhdistan?

 

1. Päätä, mikä (tutkimus-)tulos TUNTUISI mukavalta
2. Etsi tulosta tukevia todisteita, hylkää kaikki muut todisteet
3. Pysy kannallasi lopun elämää ja toista sitä kaikille herkeämättä.
4. Valmis!

http://www.tiede.fi/keskustelu/66231/ei_yliopistollinen_tutkimus_taikako...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
optimistx
kariluoto

Tinnitus aiheutuu useimmiten kofeinismista ja on parannettavissa ainoastaan puhdistamalla keho oiretta aiheuttavista kofeiinijäämistä.

Miten puhdistan?

Elä kysy! Voi että menitki kysymään... Googlaa nimimerkki qmies ja hänen viestihistoriansa niin saat vastauksen eikä tartte tähän enää levittää sitä kofeiinihuuhaata.

Hämmentää.

Ordo ab Chaos
Seuraa 
Viestejä5

Israelilaiset ovat jo aika pitkällä (en löytänyt linkkiä tähän hätään). Alkusyksystä uutisoitiin heidän saaneen lupaavia tuloksia hoidossa, joka lähtee ajatuksesta, että tinnitus aiheutuu melualtistuksen aiheuttamasta aivojen aistialueen vauriosta. Aivojen kuuloaisteja käsittelevät hermosolut eivät vaurion tapahduttua enää suostu tulkitsemaan hiljaisuutta normaaliksi tilaksi vaan alkavat "tuottamaan" itse ääntä (ts. tulkitsemaan hiljaisuuden ääneksi).

Itse hoito tapahtuu stimuloimalla sähköisesti korvan läheisiä kaulan kiertäjälihaksia (sternocleidomastoid tai scalenus muistaakseni) ja samanaikaisella äänellä, joka on lähellä, mutta EI sama kuin aivojen itse tuottama tinnitusääni. Jo muutaman hoitokerran on todettu vähentäneen merkittävästi oireita ja joillakin potilailla poistanut oireet kokonaan.

Luulen, että tämä on se lähestymistapa, jolla tulevaisuudessa hoitokeino löydetään.

(Ja ei, kofeinismilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Kofeiinista höyryämiseen on tälläkin palstalla aivan oma viestiketju... )

fenoxi
Seuraa 
Viestejä201

Tinnituksen hoito tapahtuu siten, että potilaan päänahkaan asetetaan käämi, mikä luo magneettikentän aivojen pintaan. Magneettikenttä synnyttää sähkövirtaa, mikä joko aktivoi tai rajoittaa hermojen toimintaa.

Neurobiologian apulaisprofessori Mark Mennemeier Arkansasin yliopistosta kertoo, että kolmen hoitokerran jälkeen potilaalla ei ollut ollenkaan ilmennyt sivuoireita eikä arvioinnissakaan sellaisia löytynyt. Neljän kuukauden päästä hoidosta potilas raportoi tinnituksen olevan päivittäisessä elämässä huomaamatonta.

http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=0897131

 

Tutkijat pääsivät tinnituksen jäljille käyttämällä uudenlaista tekniikkaa, jolla saatiin kuvannettua aivojen kuuloalueita. Tutkimuksessa aiheutettiin hiirelle tinnitus toiseen korvaan altistamalla se rauhoitettuna 45 minuutin ajaksi 116 desibelin äänenvoimakkuudelle, joka vastaa ambulanssin sireeniä.

Tämän jälkeen hiirien aivojen kuulo-osille (dorsaalinen simpukkatumake) suoritettiin elektronista stimulointia, johon tinnituksesta kärsivät hiiret vastasivat herkemmin, mikä johtui niiden aivojen Gamma-aminovoihappojen (GABA-välittäjäaineiden) inhibitoorien alentumisesta. Tutkijoiden mukaan avainasemassa on siis aivojen GABA-välittäjäaine, jonka tuotantoa lisäämällä tinnitusta voidaan hoitaa.

Tutkimus antaakin viitteitä siitä, mihin suuntaan tinnituksen lääkehoitoa kannattaa viedä ja miten tätä kroonista vaivaa voidaan hoitaa. Tzounopoulos yrittääkin nyt tutkijakollegoidensa kanssa löytää sopivaa lääkettä, jolla tinnituksesta kärsiviä potilaita voitaisiin hoitaa.

http://m.iltasanomat.fi/terveys/art-1288384946968.html

unbiased
Seuraa 
Viestejä1863

Tinnitukseen olisi jo kauan sitten keksitty hoitokeino, jos tinnitus johtuisi yhdestä syystä. Syitä kun on monia, hoitoakaan ei keksitä. Näin on monissa muissakin sairauksissa tai vioissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat