Seuraa 
Viestejä8643

Katselin juuri viimekesäistä dokumenttia Neandertalin perimästä nykyihmisissä pohjoisilla alueilla muttei juurikaan afrikkalaisilla etnisillä ryhmillä. Sitä on jopa muutama prosentti meikäläisten DNA:sta.

Jos haluttaisiin lisätä N ominaisuuksia, voitaisiin jalostaa valinnalla? Hypoteettisesti tätä tässä kyselen. Eihän voida odottaa tehtäväksi mitään rodunjalostusta.

No jos eräät kuitenkin ryhtyisivät elämäntapaintiaaneiksi ja etsiskelisivät kumppanin isolla N-prosentilla, niin olisiko jälkikasvulla vielä isompi N-prosentti?

N-perimän palasia on muuten immuniteettiin vaikuttavissa kohdissa erityisesti nykyihmisellä. Mutta lieneekö muita palasiakin merkittävästi? Esimerkiksi 3% on mielestäni paljon. Miten paljon maksimissaan N osuus voi kasvaa, jos molemmilla on 3 %? Vai kasvaako periaatteessa ollenkaan?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lieneekö kovasti karvaisilla isompi osuus N-perimää? Kovasti karvaiset naiset voisivat kokeilla tätä korttia miesrintamalla. Treffipalstalla vain ilmoitus, jotta on tarkoitus takaisinmallintaa tositarkoituksella.

Jaa että tämmöinen päivä tänään.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

MooM
Seuraa 
Viestejä12385

En tiedä karvoista, mutta pitkänomainen, takaraivoharjanteinen kallonmuoto kai on neanderthalien peruja. Ehkä se on yksittäinen piirre, eikä sinänsä kerro N-geenien määrästä yleisemmin.

Teoriassa jälkeläiseen voi "rikastua" tiettyjä geenejä enemmän kuin kumpaankaan vanhemmistaan, jos valikoima vanhemmilta on toisiaan täydentävä, eikä päällekkäinen. Käytännössä asia on tietysti monimutkaisempi, samoin vaikutus ulkoasuun yms. Ja yleensä lopputulos on aika keskimääräinen, vain selkeät, vähäisen geenimäärän säätelemät piirteet periytyvät selvästi jommalta kummalta. Ja tietysti yksittäisten geenien välittämät sairaudet.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat