Seuraa 
Viestejä1441

Sisäilmastollinen selvitys- ja tutkimustyö - tiedemiesten/naisten näkökulma?

Tulisiko tämä olla lakisääteinen homma vuosittain vai yhäkin niin, että kun löysät on jo housussa (vuosia) ja lapset yskii yötä päivää niin sitten kunta soittaa johonkin firmaan ja sitten tietenkin todetaan ettei ole rahaa tehdä mitään ???

Kommentit (2)

Penttinen
Seuraa 
Viestejä29

Viherkasveja kehiin. Ne syö homeiden aiheuttamat toksiinit hyvin. (homeet tuottaa toksiineja kuivuuden yllättäessä) Siksi ulkona ei yskitä, vaikka hometta on maaperässä tod. paljon. Kasvit putsaa. Googlaa vaikka tuo viherseinä.

lokki
Seuraa 
Viestejä5968

Koulujen ja päiväkotien ongelma on suuret ihmismäärät, jotka tuottavat kosteutta samassa paikassa huomattavan paljon lyhyen ajanjakson aikana. Ilmanvaihto on kuitenkin rakennettu keskimääräiselle kosteus- ja hiilidioksidikuormalle. Nopeasti lämpenevä ja runsaasti kosteutta kerännyt ilma tiivistää kosteutta viileämpiin rakenteisiin, joihin alkaa kasvaa homekasvustoja. Ilta- ja yöaikaan ilmanvaihto kuivattaa ilman ja rakenteet kuivuvat ja homeet erittävät toksiineja, joita sitten on aamulla tarjolla.

Vika on siinä, että kaikki pinnat ovat kosteutta läpäisemättömiä, eikä rakenteet siten kykene tasaamaan kosteusvaihteluja. Kasvit saattavat tietysti imeä hometoksiinejakin, mutta myös tasaavat kosteuden vaihteluja, samoin käsitteleämättömät puupinnat, kuivumaan ripustetut pyykit ja vaikkapa kirjat ja muut paperit.

Kuivumassa roikkuva pyykki jäähtyy pinnaltaan ns. märkälämpötilaan, joka on normaaleissa ilmankosteusolosuhteissa selvästi ympäristön rakenteita kylmempi. Kasvitkin jäähtyvät haihtumisen takia ilmaa kylmemmiksi, vaikkei aivan niin kylmiksi, kuin märät pyykit. Ilmassa oleva kosteus kerääntyy siten mieluummin näihin kylmiin pintoihin ja jättää rakenteet rauhaan. Märkälämpötilakin laskee vain, jos ilmankosteus on yleisesti riittävän alhainen. Siksi ilmankosteutta tasaavat hygroskooppiset (orgaaniset) materiaalit estävät kosteusvaurioita ja tekevät sisäilmasta terveellisemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat