Seuraa 
Viestejä139

Olenkohan ihan hakuteillä vai onko rokotevastainen mielipide lisääntynyt kansalaisten parissa? Useammallakin keskustelupalstalla näyttävät joko rokotevastaiset tai rokottamisen suhteen välinpitämättömät kommentit lisääntyneet muutaman vuoden sisällä. Liikaa hyvinvointia nyky-yhteiskunnassa?

Sivut

Kommentit (29)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
votekka

Olenkohan ihan hakuteillä vai onko rokotevastainen mielipide lisääntynyt kansalaisten parissa? Useammallakin keskustelupalstalla näyttävät joko rokotevastaiset tai rokottamisen suhteen välinpitämättömät kommentit lisääntyneet muutaman vuoden sisällä. Liikaa hyvinvointia nyky-yhteiskunnassa?

Anteeksi, mutta kerrotteko ihan omin sanoin, että kuinka hyvinvointi ja se, ettei informaatiota janoavat ihmiset enää halua toimia ilmaiseksi lääketeollisuuden koelaboratoriona korreloivat keskenään? Liian vapaata informaatiota jokaisen englanninkielen taitoisen ulottuvilla?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Kyllä, kun kansalaisilla ei ole mitään käsitystä vaarallisista taudeista, ei niitä osata lainkaan pelätä ja kaikki sellainen mitä tautien poistamiseksi tehdään tuntuu turhalta ja syntyy jopa newage henkisiä lahkoja joissa uskotaan kaiken maailman hömppään kuinka esim. kivikaudella ei muka ollut lainkaan tauteja.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
block52
Seuraa 
Viestejä1972

Rokotevastaisuus netissä riehuvien pseudotiedettä levittelevien salaliittoteoreetikoiden takia on lisääntynyt sellaisiin mittasuhteisiin, että päättäjien pitäisi ruveta miettimään toimenpiteitä.

Omasta mielestäni lapsensa rokottamatta jättäjät pitäisi saada rikosoikeudelliseen vastuuseen. Jotenkin voi vielä ymmärtää, jos ihmisen oma idiotismi aiheuttaa haittaa vain hänelle itselleen (tässä tapauksessa se kuitenkin edistää epidemioita), mutta siinä vaiheessa kun nämä biojätteen arvoiset jätekasat asettavat lapsensa hengenvaaraan, pitäisi tuomio tulla tapon yrityksestä.

Rokotepakko lienee viimeinen keino. Toivottavasti siihen ei tarvitse mennä.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
block52

 mutta siinä vaiheessa kun nämä biojätteen arvoiset jätekasat asettavat lapsensa hengenvaaraan, pitäisi tuomio tulla tapon yrityksestä.

Biojätteen arvoiset jätekasat? Siinä ei ihmisyydelle ole paljon kyllä arvoa laskettu.

Olet varmastikin arvokas mallikansalainen itse, en epäile lainkaan.

Oletko ajatellut, että näistä rokottamattomista lapsista, jotka "asetetaan hengenvaaraan", kasvaa juurikin tuollaisia arvottomia jätekasoja?! Miksi heidät tarvitsisi siis ajatuksesi mukaan pelastaa, miksi he ovat arvokkaampia kuin vanhempansa?

 

Juu, ei kuulunut asiaan lainkaan.

Tuli vain tarve purkautua.

 

Itse en aseta kaikkia rokotteita samalle viivalle. On eri asia antaa vaikkapa viisi eri rokotetta kuin viisi rokotetta samalla kertaa. Olen jatkuvasti huolehtinut esimerkiksi jäykkäkouristusrokotteen voimassaolosta ja ottanut Havrix-rokotteen matkustelujen vuoksi, mutta en ottanut sikainfluenssarokotetta, kun en ole mitenkään riskiryhmässä tai hoida muita, en edes työskentele monien ihmisten kanssa päivittäin. Olenko siis rokotevastainen? Minusta tämäkään ei ole mustavalkoinen asia.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Enpä usko että tavalliset ihmiset muuttavat käyttäytymistään radikaalisti vaikka netissä olisikin ihmisiä hihhuloimassa rokottamista vastaan. Mutta aivan kuten edellinenkin kirjoittaja minäkin olen rokotemyönteisyydessäni valikoiva. Kannatan rokotuksia joita on annettu jo iät ajat ja jotka on täten turvallisiksi todettu.

Väkisinkin tuli epäluulo sikaflunssarokotetta kohtaan kun se polkaistiin ihan kuin tyhjästä esiin hokkuspokkus, ja siihen vielä ne narkolepsiat päälle ja väitteet siitä että ko. rokote aiheuttaa hermovaurioita, niin eipä kiinnosta sitä rokotetta ottaa. Olen ehkä allergis-astmaattisena riskiryhmässä, mutta toisaalta en hoida muita ihmisiä, että liekö tämä sitten vähän +-0. Saattaa olla että sairastin sian jo vuonna 2009, ennen kuin minulla oli edes mahdollisuutta harkitakaan mitään rokotetta (eksän duunikaveriesta joku oli juuri käynyt ulkomailla ja eksä sai jonkin flunssan joka tarttui silloin minuun ja oli erilainen kuin yksikään aiemmin sairastamistani flunssista koskaan).

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2328
votekka
Olenkohan ihan hakuteillä vai onko rokotevastainen mielipide lisääntynyt kansalaisten parissa?
Useammallakin keskustelupalstalla ..

Netti johtaa harhaan, fanaatikot miehittää palstoja ja vääristää kuvaa. Oikeasti rokotevastaisuus on pääosin vähäistä. Poikkeus on kausi-influenssarokotukset, jotka väheni 2009:n jälkeen mutta joiden rokotekattavuus on aiemminkin ollut vähäisempää, jopa hoitajien joukossa.

Pitäisi ottaa USA:ta mallia, jossa hoitohenkilökunnan rokotekattavuus on 98%. (Suomessa 30-50%). Potkut jos ei rokotuta. 8 rokottamatonta hoitajaa tappaa keskimäärin yhden potilaan vuodessa.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2328

Rokotekattavuus vaihtelee jopa saman kaupungin koulujen kesken.
Ehkä yhteisössä leviää kannatus tai vastustus kuin jokin muoti-ilmiö,satunnaisesti ja sosiologisesti joukko hitsautuu siihen toiseen vaihtoehtoon.

Mahdollisesti länsirannikolla ja ruots. k. Raamattuvyöhykkeellämme (Pietarsaari jne) on rokotekielteisyyttä tavallista enempi. Näihin ei ehkä niinkään liity netti sinänsä. Nämä on suljetumpia uskonnon tai kielialueen erilaisuuden takia. "Joukossa tyhmyys tiivistyy".

Rokotevastaisuus voi liittyä evopsykologiaan, heimovaistoon, jossa "ulkopuolinen vieras heimo tarjoaa hopeatarjottimella outoja kehoon pistettäviä aineita, jota epäilemme myrkyksi, oman heimomme kukistamiseksi".

Suljettu suku- tai heimoyhteisö kokee viranomaiset vieraana ilkeänä myrkyttävänä heimona ei "omina joukkoina". Tämä selittänee siihen rokotukseen HPV jne liittyvät monet oudot paranoidiat, esim. että ne on tarkoitettu tuhoamaan lisääntymiskyky.(Samaa levitetään myös muista rokotteista kuin HPV).

Samat epäluulot jyllää uskovaisten ympäröimässä Afrikassa ja Pakistanissa, jossa rokotepiikkien tarjoajina on ulkomaalaiset ja varoittajina uskovaiset mullahit ja talebanit.

Mutta en olisi ikinä uskonut että samaan paranoidiseen hulluuteen vajotaan "oppineemmassa ja valistuneemmassa" Suomesssa.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Veikkaisin, että huuhareiden määrä on vakio, mutta netin mahdollistaman nopean tiedonvälityksen vuoksi huuhareilla on laajempi paletti, josta valita se, mikä sopii tilanteeseen parhaiten. Perustan tämän olettaman tutkimuksiin, joiden mukaan jos on altis yhden sortin salaliittoteoretisoinnille on paljon alttiimpi myös toisen sortin salaliittoteoretisoinnille riippumatta siitä, että nämä salaliittoteoriat voivat olla keskenään ristiriitaiset. Huuharin mieli kun ei toimi johdonmukaisesti.

Edit, eli että se, minkä me näemme jonkun huuhaan, sanotaan nyt vaikkapa rokotevastaisuuden, lisääntymisenä, heijastelee vain sitä määrää huuhareita, joita joukossamme joka tapauksessa on ja että rokotevastaisuus on nyt vaan kuuminta hottia näiden "tiedostavien" keskuudessa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Vierailija

Se on kyllä huvittavaa miten Opettajakin rupesi skitsoamaan siitä kun sanoin etten ota turhia rokotuksia. (On jäykkäkouristus ja A-hepatiitti)
Sanoin kuuluvani eliittiin joka punnitsee aktiivisesti uhkakuvia ja reagoi niihin. Pyrin siis välttämään siinä suhteessa turhia riskejä loppuun asti. Ikävä kyllä järjenkäytöstä on tullut yhä uhanalaisempi pohdinnan alalaji, joten tätä pidetään jo itsessään moraalittomana, vaikka se on juuri sitä torjuva piirre ihmisessä.

Digidigi, pierut.

Piett
Seuraa 
Viestejä771

Vettä myllyyn. 

 

Jenkkien CDC:n väitetään pimittäneen tietoa, joka osoittaisi tämän kauan kiistellyn rokotteiden/tiomersaalin/autismin -linkin :

 

http://www.forbes.com/sites/emilywillingham/2014/02/22/is-the-cdc-hiding-data-about-mercury-vaccines-and-autism/

 

http://healthimpactnews.com/2014/cdc-caught-hiding-data-showing-mercury-in-vaccines-linked-to-autism/

 

"CDC Caught Hiding Data Showing Mercury in Vaccines Linked to Autism"

 

Että semmoista. Olisihan se aika kauheaa, jos olisimme systemaattisesti vahingoittaneet itseämme elohopeaa sisältävin rokottein jo iät ja ajat.

 

Nooh, joskos vaan hieman kirkasotsaista luottamusta enemmän, ja tämäkin häviää down down to the Memory Hole.

Piett
Seuraa 
Viestejä771

Ei tämä nyt suoranaisesti tähän ketjuun kuulu, mutta en taida välittää tarpeeksi :

 

http://www.washingtonsblog.com/2014/02/harvard-study-published-national-institute-health-journal-finds-fluoride-lowers-childrens-intelligence-7-iq-points.html

 

http://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi/

 

"Harvard Study: Fluoride Lowers Children’s Intelligence By 7 IQ Points"

"Thus, children in high-fluoride areas had significantly lower IQ scores than those who lived in low-fluoride areas."

 

Suomessa taidettiin jossain pohjois-savossa fluorata vettä jonnekin yhdeksänkymmenluvun alkupuolelle saakka. Olisi hieno gradun aihe jollekin tarkastella tilastollisesti, notta kuinka tämän fluoratun porukan koulumenestys korreloi fluoraamattoman Suomen kanssa.

 

Nooh, mitä on 7 äo-pistettä, kun kyseessä on Lasten hampaat.

 

 

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
vierailija

Ehkä tuo johtuu siitä, että joillakin ihmisillä on pakonomainen tarve vastustaa jotain asiaa henkeen ja vereen. Esim: ydinaseita, soiden ojituksia, turkistarhausta, rokotuksia...

... tai rokotuksia, ilmastotiedettä, EU:ta, THL:a, "elittiä", "vanhoja" puolueita, lääketiedettä, tiedettä, mamuja, homoja, ruotsinkielisiä, ...

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
block52

Rokotevastaisuus netissä riehuvien pseudotiedettä levittelevien salaliittoteoreetikoiden takia on lisääntynyt sellaisiin mittasuhteisiin, että päättäjien pitäisi ruveta miettimään toimenpiteitä.

Omasta mielestäni lapsensa rokottamatta jättäjät pitäisi saada rikosoikeudelliseen vastuuseen. Jotenkin voi vielä ymmärtää, jos ihmisen oma idiotismi aiheuttaa haittaa vain hänelle itselleen (tässä tapauksessa se kuitenkin edistää epidemioita), mutta siinä vaiheessa kun nämä biojätteen arvoiset jätekasat asettavat lapsensa hengenvaaraan, pitäisi tuomio tulla tapon yrityksestä.

Rokotepakko lienee viimeinen keino. Toivottavasti siihen ei tarvitse mennä.

Voisiko rokottamatta jättäminen olla verrannollinen seuraavaan tapaukseen?

Tässä eräs pariskunta, joka uskonnollisten uskomustensa takia ei hoidattanut poikansa keuhkokuumetta, vaan turvautui kättenpääällepanemiseen tms. hengelliseen hoitoon lääketieteellisen hoidon sijaan. Poika kuoli, ja toinenkin lapsi kuoli samalta pariskunnalta:

http://www.richarddawkins.net/news_articles/2014/2/19/u-s-couple-face-prison-after-two-sons-prayer-deaths

jesper
Seuraa 
Viestejä777
tutkivatyyppi

Aiheesta suunnitellaan mielenkiintoista artikkelia.

http://www.rapport.fi/rapport/juttuidea.php?aid=225293

Mielestäni on virhe keskittyä rokotevastaisuuteen sosiologisesta näkökulmasta, ja samassa jutussa yrittää tarkastella objektiivisesti rokotteiden hyötyjä, haittoja ja väärinkäytöksiä. Sosiologinen näkökulma tekee artikkelista lähtökohtaisesti puolueellisen. Psykologisointia on hieman liikaakin tällaisissa aiheissa, järkevämpää olisi keskittyä itse asiaan.

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

HS uutisoi The Age -lehden uutisesta, jonka mukaan Australiassa aiotaan säästää 36 Meur vuodessa perumalla säädös, joka mahdollistaa lapsiltaan rokotukset kieltävien vanhempien pääsemisen nauttimaan samoista sosiaalieduista rokotettujen lasten vanhempien kanssa.

"We're a free country, and we're for free society, but that doesn't mean you get to take taxpayers' money if you don't want to go along with the rules", kommentoi sosiaaliasioista vastaava ministeri Scott Morrison. Tämä säästö on ainakin kohdistettu järkevästi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat