Seuraa 
Viestejä129
Liittynyt9.2.2013

Jouduin tuossa pari viikkoa sitten väistämään yhtä kusipäätä tien päällä nokkakolarin estämiseksi ojaan ja asiaan kuuluu etteivät tälläiset herrat jää selvittelemään asioita vaan pakenevat paikalta.

 

Päätin silloin , että näin ei tule käymään toiste ja hanknnassa on autoon asennettava liikennekamera mutta kun katsoin netistä niin tarjontaa tuntuu olevan  aika paljon ja ominaisuuksia ei pysty ihan suoraan vertailemaan pelkkään hintaan tuijottamalla.

katselin tyollaista satkun hintaista Nooxia mikä vaikuttaa muuten ihan jees vehkeeltä mutta voiko noissa olla oikeasti minkäänlaisia hämäräkuvausominaisuuksia?

Eli onko kellään kokemusta moisista värkeistä merkkiin ja hintaan katsomatta?

Kommentit (8)

ovolo
Seuraa 
Viestejä5704
Liittynyt7.7.2007

Kyllä kunnolliseen autokameraan noin 200€ uppoaa, jos haluaa selkeätä kuvaa. Ainakin jos haluaa gps-ominaisuuden.

Tuolla on tesattu noita Dash Cam_kameroita:

http://dashcamtalk.com/

Nu kamerat kannatta ostaa ebay, Amazon.com, http://dx.com/ tai suoraan kaukoidästä. Googlaamalla kameran tyyppiä muitakin ostopaikkoja löytyy.

Polarisaatiosuotimen (circular polarizing lens (CPL)) saatavuus on hyvä asia. Estää tuulilasin aiheuttamat ikävät heijastukset. Sellaisen saa esim. http://dashcamtalk.com/lukas-lk-7900-ace/ esitettyyn kameraan.

ovolo
Seuraa 
Viestejä5704
Liittynyt7.7.2007

Edullinen ostopaikka laadukkaimmille autokameroille on:

http://dashcamsonly.de/dashcams.html . Ei tarvitse maksaa tullimaksuja, kun EU:ssa, sekä ilmainen toimitus. Toimii Paypal-maksupalvelulla, joka on turvallinen.

Itse ostin http://dashcamsonly.de/lukas-lk-7900-dashcam.html

Suotimet ostin eri paikasta, kun tuolla se CPL-suodin oli normaalia kalliimpi 27,40€, kun saman merkkinen suodin jossain muussa kaupassa on kympin paikkeilla.

Kolmen suotimen paketin ostinkin sitten ebaysta:

http://www.ebay.co.uk/itm/3pcs-FLD-UV-CPL-Circular-Polarizing-Lens-Filter-Kit-For-Canon-Sony-All-37mm-DSLR-/201013357643#ht_11247wt_1033 jonka sai n. 10€ ja ilman postikuluja Kiinasta.

Muuta suodintarjontaa ebayssa:

http://www.ebay.co.uk/bhp/37mm-polarising-filter

maalaisukko
Seuraa 
Viestejä495
Liittynyt15.10.2006

Mulla on PanCode. 69 euroo. Toimii. Sopii nätisti taustapeilin viereen. Virta kattovalosta. Kuvaa ajovaloissa myös pimeässä vaikka siinä ei ole IR-ledejä.

Lue vähemmän-tiedät enemmän.

ovolo
Seuraa 
Viestejä5704
Liittynyt7.7.2007
maalaisukko

Mulla on PanCode. 69 euroo. Toimii. Sopii nätisti taustapeilin viereen. Virta kattovalosta. Kuvaa ajovaloissa myös pimeässä vaikka siinä ei ole IR-ledejä.

Kyllähän tuommosellakin http://www.motonet.fi/fi/tuote/475924/PanCode-CVR100-HD-HDMI -autokameralla pärjää, jos kolarin vastapuoli ei lähde karkuun, tai muuten  tarvitsis maantieterrorisoijan rek.nroa.

Mutta mieluummin sijoittaa vähän lisää, jotta pystyy jälkeenpäin lukemaan rekisterinumeron tarvittaessa. Suomen hinnoittelutaso on yleensä sellainen, että jos se euroopassa maksaa 30€, niin Suomessa se on 69 - 99€. Ja monesti tilaavat niitä Kiinasta omalla nimellään, jotta hinta-/ laatuvertailu ei onnistu. Muutenkin samaa kameraa myydään maailmalla puolenkymmenellä eri nimellä. Eli markkinoilla on myös piraattikopioita.

Tuo polarisaatiosuodin on hyvä. Tuulilasin heijastukset voi jossain valaistusolosuhteissa häiritä kuvaa, mutta säädetyllä( = kierretään sopivaan asentoon) CPL-suotimella kuva on kuin postikortti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat