Seuraa 
Viestejä9265

Tuli vaan mieleen, että onpa hassua että automaattisesti kuulutaan yhteiskuntaan ja joudutaan noudattamaan sen sääntöjä. Eihän kukaan missään vaiheessa sitä oikeastaan kysy, että haluatko tätä. Siispä, voiko yhteiskunnasta erota? Siis ihan kokonaan, niin, että poistetaan väestörekisteristä ja kaikesta ja menettää henkilötunnuksensa ja oikeuskelpoisuutensa ja kaiken ihmisyyteen liittyvän? Että tulisi käytännössä villi-ihmiseksi, eläimeksi.. lainsäädäntö ei koskisi sinua millään tavalla, et yksinkertaisesti olisi yhteiskunnan jäsen. Et olisi lakisääteisessä vastuussa mistään. Kenelläkään ei myöskään olisi mitään velvollisuuksia sinuun liittyen. Jos joku tappaisi sinut, se olisi sama asia kuin tappaisi villin eläimen. Voiko näin tehdä tai onko kukaan koskaan edes yrittänyt? Mielestäni jokaisella pitäisi olla oikeus tähän, koska eihän ketään voi velvoittaa kuulumaan systeemiin johon ei halua kuulua. Yhteiskuntahan on pelkkä ihmisten keksimä yhteisprojekti. Olisi eettisesti väärin pakottaa leikkimään leikkiä jota ei halua leikkiä. Jos haluaa leikkiä eläintä ja elää metsässä vapaana aivan kaikesta, kyllä sen pitäisi olla sallittua.

Tietenkin yhteiskunnalla saa olla oikeus kieltää tällaista vapaustaistelijaa tallaamasta tontillaan, eli käytännössä oikeus karkottaa tällainen tapaus rajojen ulkopuolelle. Ja käytännössähän, jos joku haluaa, voi aina matkustaa villiviidakkoon päiväntasaajalle ja irtaantua kaikesta, eihän sieltä kukaan koskaan löydä. Mutta ihan virallisesti?

くそっ!

Kommentit (7)

ID10T
Seuraa 
Viestejä8163

Käytännössähän olisit aina jonkun mailla "kuokkimassa", sillä virallisia ei-kenenkään-maita ovat kai ainoastaan napamantereet? Ja koska olet jonkun mailla, niin ainakin jossain määrin maanomistajan tahtoa on noudatettava.

Napamantereilla saattaa ravinnonsaanti olla erittäin ongelmallista, eikä pakkanenkaan ole sieltä pienimmästä päästä ongelmien joukossa, mutta onnea vaan yriityksellesi

 

Yhteiskunnasta irrottautumisen juridiseen puoleen en ota kantaa, mutta Jäniksen Vuosi antaa tähän mielenkiintoisen näkökulman.

L
Seuraa 
Viestejä7979

ID10T

Kirjoitit:

“Käytännössähän olisit aina jonkun mailla "kuokkimassa", sillä virallisia ei-kenenkään-maita ovat kai ainoastaan napamantereet?”

Napamantereitahan on yksi. Pohoisnavan ympäristö kuuluu kategoriaan kansainvälinen merialue.

Kolmas alue maapallolla, Antarktiksen ja kansainvälisen merialueen lisäksi, jossa et olisi kuokkimassa, on Bir Tawli niminen suunnilleen pääkaupunkiseudun kokoinen alue Egyptin ja Sudanin välissä. Tietenkin maan ulkopuoliset taivaankappaleet ovat vapaassa käytössä myös. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Terra_nullius#Current_terrae_nullius

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7568

Täydellinen yhteiskunnasta eroaminen on valitettavasti mahdotonta. Ihminen on riippuvainen toisista ihmisistä. Tässä ei ole pahaa. Paha tulee kuvioihin siinä vaiheessa, kun syntyy erityyppisisä parasiittiluokkia jakamaan "yhteistä". Näin on ollut aina yhteiskunnissa, ja parasiitit ovat niin tottuneita ja pitävät järjestystä oikeutettuna mitä erikoisimmilla naurettavilla verukkeillaan.

Mutta ei se parasiitista sen kauniimpaa tee, vaikka miten itseään kehuisi.

Suomessa 5% ihmisistä kuuluu puolueeseen. Näiden 5%:n nettovaikutus yhteiskunnalle on hyvin rankasti tappiollinen. Poliittinen ohjailija jossain KEVA:ssa, ihanko oikeasti kukaan kuvittelisi että tälläisen parasiitin nettovaikutus kokonaisuuteen olisi positiivinen? Ministeriön tyhjäpää, joka on päässyt virkaansa puoluekirjalla, ihanko oikeasti joku kuvittelisi että tälläisen roskaihmisen nettovaikutus olisi positiivinen?

Puolueisiin kuuluvista ei ole kuin harmia. Köyhimmät ja heikoimmilla olijat joiden suuriksi tukijoiksi poliittinen eliitti aina nousee (koska tietää että saa tältä kansanosalta näin tuen kaikelle törkeimmällekin sikailulleen) todellisuudessa on kärsijä poliittisesta eliitistä. Valtava enemmistö ihmisistä haluaa, että köyhät hoidetaan säädyllisesti. Säädyllistä on ruoka ja katto pään päällä. Yhteiskunta joka pursuaa vaurautta hoitaa paremmin myös heikompiosaisensa (mm. tarjoamalla heille kyvyilleen sopivaa yhteiskuntaa kokonaisuutena hyödyttävää työtä). Tämä kukoistaminen on estetty poliiittisen eliitin parasiittiluokan ansiosta.

Mutta ne suurimmat häviäjät poliittisen eliitin pikku pelailuissa ovat luonnollisesti 1) yksityisen puolen työntekijät, koska verot on aina pakko kuitenkin kerätä niiltä suurilta massoilta, ja 2) ne jotka menestyisivät parhaitten ilman parasiitteja jotka tuhoavat mahdollisuuden pärjätä pelissä omalla osaamisellaan vs. poliittisen eliitin peräaukon nuolemisella.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Jos käy sellainen tuuri, että syntyy sellaiseen yhteiskuntaan jossa lainsuojattomuus on mahdotonta, ei voi muuta kuin tyytyä kohtaloonsa jos haluaa säilyttää edes jonkin sortin vapauden liikkua ja askarrella. Sitä vastaan jos pullikoi ilman että muuttaa lain kouran ulottumattomiin, on osoite vankila tai mielisairaala olettaen että pysyy elossa niiden ovien avautumiseen asti..

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Sitähän minä vähän ajattelinkin. Kiellettyä. Keksiä itse omat sääntönsä. Ei saa. Täytyy noudattaa niitä sääntöjä jotka joku muu on laatinut.

Filosofisesti tämä on aivan yhtä sen kanssa, että minä nyt simsalabim keksin ja samalla luon systeemin nimeltä Kakkaperse. Tuo systeemi velvoittaa jokaisen maapallon asukin kuulumaan siihen. Ja samalla velvoittaa noudattamaan sen sääntöjä. Yksi säännöistä käskee palvelemaan minua, koska olen Simba, jota kaikkien muiden systeemin jäsenten pitää palvoa. Jos ei suostu palvomaan Simbaa, eli minua, rangaistuksena on kuolema. Eli nyt minulla on yks kaks kaikki moraalinen oikeus tappaa jokainen ihminen maapallolla ilman omantunnon tuskia. Vielä kun se olisi mahdollista niin ihan jees.

くそっ!

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Pösilö. Kyse on simppelisti vahvemman "oikeudesta." Eli vahva määrää säännöt, ja sinä noudatat niitä tai itket ja noudatat. Vahva on tässä tietenkin se yhteiskunta, koska siihen kuuluu (vapaaehtoisesti) suurin osa kaikista ihmisistä. Ei sille niiden säännöille ole sen kummempaa oikeutusta kuin että heillä on valta joten he määräävät säännöt, myös sen säännön että kaikkien pitää niitä sääntöjä noudattaa.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7568
Nobelaner

Pösilö. Kyse on simppelisti vahvemman "oikeudesta." Eli vahva määrää säännöt, ja sinä noudatat niitä tai itket ja noudatat. Vahva on tässä tietenkin se yhteiskunta, koska siihen kuuluu (vapaaehtoisesti) suurin osa kaikista ihmisistä. Ei sille niiden säännöille ole sen kummempaa oikeutusta kuin että heillä on valta joten he määräävät säännöt, myös sen säännön että kaikkien pitää niitä sääntöjä noudattaa.

 

Enemmistö on vain karjaa jota provokaattorit ohjailevat haluamiinsa suuntiin. Enemmistö ei ajattele. Liikaa vaadittu.

 

Vanha vasemmistoprovokaattori kauhistelee provokaattoreita:

http://yle.fi/uutiset/tuomioja_kasvava_maara_provokaattoreita_haluaa_kaaosta_ukrainassa/7102811

 

Euroopassa ja Suomessa erityisesti äärivasemmiston provokaattorit ovat olleet pitkään niskan päällä. Vähemmistön kannattamia, mutta ovat paaluttaneet itselleen paljon yhteiskunnan tärkeimpiä positioita trollailuunsa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat