Seuraa 
Viestejä2890

Lottoketjussa keskustelu meni jo derailaukseksi, niin siirrän vastaukseni uuteen ketjuun. Varmaan Tiede.fi:stä löytyy muitakin pelureita?

jees
juakola

Itse varioin pelityyliäni pienellä ja keskisuurella stäkillä ottamalla puskurangeen mukaan jokusen pienen suittarinkin, esim 78s. Ne pelaavat kuitenkin "ihan ok" myös isoja kuvakortteja ja ässiä vastaan, varsinkin jos pottiin tulee monta. Tämä lisää vastustajien houkutuksia tehdä maksuja käsillä, jotka johtavat suittareita vain marginaalisesti, mutta ovatkin sitten lähes koko muuta rangea vastaan täysin dominoitu. Vastustajan tekemä korjausliike onkin useammin virheliike.

Niin tosissaan peliä pystyy varioimaan myös käsiään muuttamalla, joka tekee toisen voittoprosentin lukemisesta yhtälailla hankalempaa. (Ei siis korttien, vaan luottamuksen.)

On tietenkin aina helpompaa olla lyöjän kuin maksajan asemassa. Siihenhän hallitun aggressiivinen pelityyli perustuu - siirretään paine käden vahvuudesta aina vastustajalle ja voitetaan potti heti, mikäli vastustajalla ei ole munaa; maksuun tarvitaan lähes aina vahvempi peli, kuin lyömiseen (Sklansky 2011). Tärkeintä on positio (ja muna) potissa oleviin pelaajiin nähden. Tällöin sinä olet kontrollissa käden etenemisestä ja potin suuruudesta.

Kun puhutaan pelin alkuvaiheesta, missä stäkit ovat syvät eikä preflopista all-inniin meno vielä kannata:

Niillä kerroilla, kun olet joko avannut potin tai korottanut vastustajan lyöntiin, ja vastustajalla onkin vahva maksuun oikeuttava käsi (monet pelaajat "ansoittavat" maksulla aggressiivista pelaajaa), niin vastustajan aikaisemmin tekemistä kipeistä johtuen freerollaat seuraavalla kadulla, jossa voit edelleen jatkaa lyömistä. Tai ottaa ilmaisen kortin, mikäli jatkolyönti ei tule kysymykseen (vastustaja ei usein itse lyö, koska odottaa sinun lyövän). Vastustaja ei yleensä kippaa vielä turnissakaan, jos hänellä on käsi. Maksuansan rakentaja käveleekin tässä usein omaan ansaansa pelaamalla käden passiivisesti ulkona positiosta.

Monta QQ/KK/AA/AK -miestä on tuohon tapaan tullut tiputettua turnauksista pikkuparilla tai suittarilla. Suhteellisen pienestä potista on rakentunut turnissa all-in tilanne, jossa yliparia/kärkiparia vastassa on vieläkin vahvempi peli. Ja vastustaja ei tietenkään osaa päästää hyvältä näyttävästä kädestään irti, "koska olet maniac". Kun näytät showdownissa 78s:llä turnista ilmaiseksi nappaamasi tripsit tai suoran, niin sinusta tulee muiden silmissä pelätty vastustaja, jota vastaan ei kukkoilla.

Korostan kuitenkin hallittua aggressiivisuutta. On typeryyttä pelata tiukkaa vastustajaa vastaan ongelmakäsillä kuten KQ, KJ, JQ, AJ tai AT (jopa AQ:n voisi luokitella ongelmakädeksi turnauksen alkuvaiheessa), ellei usko lisäkorotuksen voimalla voittavansa potin riittävän usein itselleen jo ennen floppia. Tällöinkin potti on usein niin pieni, ettei riskeeraus nosta mekkipinosi rahallista arvoa käytännössä ollenkaan. Ja flopin jälkeen implarit ovat käänteiset (sinua vastaan), toisin kuin käsillä 78s tai 44. Löysiä paisteja vastaan ongelmakäsilläkin voi kuitenkin korotella, saat itse löysän imagon samalla kun nyhdät löysä-passiivisilta pelaajilta pelimerkkejä pinoosi.

On olemassa 10:n tyyppisiä ihmisiä: Niitä, jotka ajattelevat binäärisesti ja niitä, jotka eivät.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

juakola
Seuraa 
Viestejä2890
CE-hyväksytty

Onkos se pokeri vielä muodikasta vai menikö se jo?

Onko tuolla muodikkuudella niin väliä. Mutta ei kai tuo enää niin muodissa ole. Nettipelit ovat ainakin koventuneet ja peliseuran valinta on huomattavasti tärkeämpää kuin aikaisemmin.

On olemassa 10:n tyyppisiä ihmisiä: Niitä, jotka ajattelevat binäärisesti ja niitä, jotka eivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat