Kommentit (9)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40695
Liittynyt6.12.2009
Jukka Ruukki:

Eturauhassyöpä yleistyy, koska väestö ikääntyy. On ikävästi sanottuna papparaisten tauti: sen saa kun riittävän pitkään elää, vaan ei siihen välttämättä kuole. Ei ole mitään syytä olettaa, että viini tai alkoholi yleensä muuttaisi tilannetta.

http://www.tiede.fi/artikkeli/blogit/totta_toistaiseksi/vaara_viinapaa#comments_start

Onko syytä olettaa että Seleeni tai synteettinen E vitamiini muuttaisi tilannetta?

http://www.wcrf.org/cancer_statistics/cancer_facts/prostate-cancer-world...

Enta miesten maidon kulutus?

Conclusions

Evidence from international, case-control, and cohort studies suggests that men who avoid dairy products are at lower risk for prostate cancer incidence and mortality, compared to others. 

http://www.pcrm.org/health/health-topics/milk-consumption-and-prostate-c...

(Reuters Health) - Older Icelandic men who remember chugging a lot of milk in their teens are three times as likely to be diagnosed with advanced prostate cancer as more-moderate milk drinkers, researchers have found.

 http://www.reuters.com/article/2011/12/29/us-milk-intake-idUSTRE7BS15V20...

Oleellisin kysymyshän eturauhassyövän osalta on se mitkä tekijät selittävät "Länsimaiden" noin 20-25 kertaisen eturauhassyöpäesiintyvyyden esim "Aasiaan" verrattuna?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40695
Liittynyt6.12.2009

Toivotaan että jossain vaiheesa "tutkijat maailmallakin ymmärtävät" E vitamiinin eri muotoja yhtä hyvin kuin esim Suomessa.

Synteettisestä vain yhden muodon (Alfa-tokoferoli) E vitamiinista oli jo hyvä päästä pois näissä tutkimuksissa.

Several forms of vitamin E protect against memory disorders  

Elderly people with high serum vitamin E levels are less likely to suffer from memory disorders than their peers with lower levels, according to a study published recently in Experimental Gerontology. According to the researchers, various forms of vitamin E seem to play a role in memory processes. The study was carried out in cooperation between the University of Eastern Finland, the Finnish National Institute for Health and Welfare, Karolinska Institutet, and the University of Perugia.

Studies investigating the link between vitamin E and memory disorders have usually focused on a single form of vitamin E, namely α-tocopherol, which is also used in vitamin E supplements. However, vitamin E exists in eight different natural forms, tocopherols and tocotrienols, all of which have antioxidant properties.

This recently published study comprises a sample of 140 over 65-year-old Finnish persons with no memory impairment at the onset of the study. During the eight-year follow-up, it was discovered that higher total serum levels of vitamin E, and higher levels of γ-tocopherol, β-tocotrienol and total tocotrienols in particular, seemed to protect against memory disorders. According to the researchers, the results show that the entire vitamin E family plays a role in memory processes. Accordingly, measuring the levels of vitamin E from serum is the most reliable way to determine whether they are sufficiently high.

The study comprised part of the more extensive Cardiovascular Risk Factors, Aging, and Dementia (CAIDE) study, which focuses on the association between the risk factors of cardiovascular diseases and memory disorders.

 http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-01/uoef-sfo010714.php

Tässä kaikki E vitamiinin eri muodot.

 http://www.cyberlipid.org/vite/vite0001.htm

Kysymys jää auki mikä olisi ollut tulos jos olisi mitattu ja annosteltu kaikkien E vitamiinin muotojen osalta. 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40695
Liittynyt6.12.2009

Laitetaan vielä tämä "synteettinen E vitamiini" jota oli tutkimuksessa käytetty.

 

vitamin E (400 IU/day ofall rac α-tocopheryl acetate)

http://jnci.oxfordjournals.org/content/97/2/94.abstract

 

Tocopheryl acetate is not oxidized and can penetrate through the skin to the living cells, where about 5% is converted to free tocopherol and provides beneficial antioxidant effects.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tocopheryl_acetate

 

Toivotaan että jatkossa tutkisivat ja supplementoisivat vain kaikilla luonnollisilla E vitamiineilla. Nämä synteettiset jotka ei täysin vastaa luonnollista vitamiinia voisi jättää pois.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40695
Liittynyt6.12.2009

Sitten seleenistä, suomalaisia lisäravitaan seleenillä lannotteisiin lisäämällä.

LUOMURUUASTA EI EHKÄ TARPEEKSI SELEENIÄ

Schwab kertoi myös, että Suomessa tullaan ottamaan kantaa luomuruokaa syövien seleenin saantiin. Suomen maaperässä on luonnostaan vähän seleeniä. Seleenin lisääminen lannoitteisiin aloitettiin 1980-luvulla, koska suomalaisten seleenin saanti oli niukkaa.

Seleenin lannoitustasoa muuttamalla väestön keskimääräinen saanti korjaantui suositustenmukaiseksi. Luomulannoitteisiin ei kuitenkaan sallita seleenin lisäämistä, koska kasvit eivät tarvitse sitä, vaikka eläimet ja ihmiset tarvitsevat. Sen sijaan luomukotieläimiä ruokitaan seleenitäydennetyillä rehuilla.

Suomalaisten tärkeimmät seleenin lähteet ovat maito ja liha, joista saadaan noin 70 prosenttia seleenistä.

http://www.ruokatieto.fi/uutiset/suurin-osa-suomalaisista-saa-ruuastaan-riittavasti-d-vitamiinia-ja-seleenia

Kasvisruokavaliolla elävät voivat olla seleenin saannin suhteen mahdollisesti haastavassa tilanteessa?

Suomalaisten seleenin saannista hivenaineena ravinnossa syntyi taannoinmilloin? vilkasta keskustelua, kun ilmeni että Suomen maaperässä sitä on vähän ja sitä myöten sen saanti on liian vähäistä.Maa- ja metsätalousministeriön päätöksellä lannoitteisiin ruvettiin lisäämään seleeniä. Ainakin Kemiran Y-lannoitteissa on natriumselenaattia, joka pidättyy maahan heikosti mutta kasvit saavat sen helposti käyttöönsä.[2]

Suomalaisten veren seleenipitoisuus on edelleenKansanterveyslaitoksen seurannassa, ja lannoitteiden pitoisuuksia säädellään seurannan tulosten mukaan. Tarvittava määrä seleeniä tulee nykyisin viljasta, lihasta ja juustosta. Liian suuri vuorokausiannostus aiheuttaa myrkytyksen, jonka oireita ovat väsymys, pahoinvointi, hiusten lähtö, kynsivaurioita, iho-oireet, hampaiden irtoaminen ja hermostomuutokset. Hengityksessä on valkosipulimainenominaishaju.[2]

Seleenin tarve ja saanti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan seleeniä tulisi saada 4 µg/vrk ravinnosta energiana saatua megajoulea kohti eli aikuisilla naisilla noin 40 µg/vrk ja miehillä 50 µg/vrk. Erityisryhmillä kuten raskaana olevilla ja imettävillä naisilla tarve on hieman suurempi (55 µg/vrk). Lapsilla suositus vaihtelee iän mukaan.Suurimmaksi hyväksyttäväksi päiväsaanniksi on määritelty aikuiselle 300 µg/vrk.[4] Suomalaiset saavat seleeniä keskimäärin: naiset 54 µg/vrk (8,2 mg/MJ/vrk) ja miehet 73 µg/vrk (8,1 mg/MJ/vrk). Suosituksiin verrattuna ravinnosta saadaan seleeniä riittävän runsaasti. Suomalaisten seleeni on peräisin lihastamaidosta ja viljavalmisteista.[5]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Seleeni

Ko tutkimuksen maassa Amerikassa, (Kanada ja Puerto Rico )Seleenin perussaanti ravinnosta on melkein kaksinkertaista suomalaisiin verrattuna ja jos lisätään tutkimuksessa annettu 200 mikrogramma päivä lisäseleeniä niin se menee yli  Suomessa suositellun maksimin 300 mikrogrammaa yhteensä.

Selenium Intakes and Status

Most Americans consume adequate amounts of selenium. According to an analysis of data from the 2009–2010 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), the average daily selenium intake in Americans aged 2 years and older from foods is 108.5 mcg and from both foods and supplements is 120.8 mcg [14]. Adult men have higher daily intakes (134 mcg from foods and 151 mcg from foods and supplements) than adult women (93 mcg from foods and 108 mcg from foods and supplements). In the United States, 18% to 19% of adults and children use a dietary supplement containing selenium [15].

http://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40695
Liittynyt6.12.2009

Peräsuolen syöpä, antioksidantit, meta-analyysi

Do antioxidants prevent colorectal cancer? A meta-analysis.

RESULTS:

Twenty RCTs, including 26 8590 participants, were eligible: 12 analyzing the colorectal cancer incidence included 25 0676 participants and 8 analyzing colorectal adenoma recurrence included 17914 participants. Antioxidant supplements had no significant effect on colorectal cancer incidence or colorectal adenoma recurrence (RR = 0. 94, 95% CI, 0.84-1.06, p = 0.32) in a random-effect meta-analysis. The antioxidant supplements had no significant effect on overall mortality (RR = 1.03, 95% CI, 0.99-1.07, p = 0.12) or cancer related mortality (RR = 1.05, 95% CI, 0.94-1.16, p = 0.38) in a random effect meta-analysis. Selenium supplementation was associated with a trend in reducing colorectal cancer incidence, (RR = 0.88, 95% CI, 0.55-1.40, p = 0.59), colorectal adenoma recurrence (RR = 0.70, 95% CI, 0.43-1.14, p = 0.16) and overall mortality (RR = 0.91, 95% CI, 0.82-1.02, p = 0.09). Beta carotene alone was associated with a slight increase in colorectal cancer incidence (RR = 1.09, 95% CI, 0.92-1.29, p = 0.34) and in combination with other antioxidants it was associated with an increase in mortality (RR = 1.05, 95% CI, 0.99-1.11, p = 0.10). For both selenium and beta carotene, the effect was not statistically significant. Vitamin Cand Vitamin E combination slightly reduced colorectal cancer incidence with no effect on overall mortality.

CONCLUSIONS:

This meta-analysis found no evidence in favor of a protective effect of the studied antioxidant supplements in the prevention of colorectal cancer or cancer related mortality. Only selenium supplementation might have anticarcinogenic effects and requires further research.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24620628

Käyttäjä4700
Seuraa 
Viestejä4
Liittynyt1.9.2017

Tässä ei ole huomioitu että seleeni ja e-vitamiini ovat vuorovaikutuksessa keskenään.Toinen on haitallista suurina annoksina vain jos toinen puuttuu,tasapainoinen yhdistelmä toimii.

Käyttäjä4700
Seuraa 
Viestejä4
Liittynyt1.9.2017

Käyttäjä4700 kirjoitti:
Tässä ei ole huomioitu että seleeni ja e-vitamiini ovat vuorovaikutuksessa keskenään.Toinen on haitallista suurina annoksina vain jos toinen puuttuu,tasapainoinen yhdistelmä toimii.

Yksin ja suurina annoksina otettu antioksidantti aiheuttaa haitallisen pro-oksidanttivaikutuksen.Huono juttu on että suurin osa näistä tutkimuksista tehdään yhdellä aineella ja sitten tehdään täysin vääriä johtopäätöksiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat