Seuraa 
Viestejä16844

Ollaan toistuvasti puitu sitä mitä kaikkia oikeuksia ihmisillä on, saa olla tai pitäisi olla lapseen seksuaalisen suuntautumisensa pohjalta/vuoksi. On jankutettu lapsen oikeuksista moneen moneen kertaan noissa yhteyksissä.

Milloinkahan ne lapsen oikeudet oikein kunnolla alkaisivat toteutumaan? Mikä oikeus se sellainen on että lapsen tavatessa lain määräyksestä omaa vanhempaansa hänen pitää pelätä mitä vanhempi saattaa tehdä hänelle tai äidille/isälle eli eksälleen?

Luin kirjastossa eilen useita lehtiä, joten en valitettavasti muista missä lehdessä mietityttämään jäänyt keissi oli, mutta tapaushan on tietysti vain yksi monista, joten liekö lähteillä niin väliä. Tapaus meni näin että nainen oli rakastunut ihanaan, häntä palvovaan mieheen, mutta sitten kun he saivat lapsen äityi mies väkivaltaiseksi ja hakkasi naisen tavan takaa sairaalakuntoon. Nainen lopulta erosi ja hankki miehelle lähestymiskiellon, josta tämä vain raivostui.

Kuvaan kuuluu stalkerointia, eli mies vahtii jatkuvasti naisen menemiset ja säikyttelee häntä ilmaantumalla yhtäkkiä milloin minnekin. Lasta mies käyttää pelinappulana vieden hänet yhtäkkiä ominpäin, vähän kuin ottaisi panttivangin että pääsee taas eksänsä kanssa tekemisiin. Häirikkötekstareita paukkuu kännykkään satamäärin jne. Oikeudessa ollaan oltu naisen ja miehen haastamina useita kertoja, ja jos nainen esittää oikeudelle että häntä vainotaan, oikeus (naisen mukaan) näkee asiat siinä valossa että mies vain pitää yhteyttä yhteiseen lapseen liittyvien asioiden takia. Nainen toteaa että hänellä on aiempi eksä joka ei todellakaan käyttäydy tuolla tavalla vaikka lasten takia asioita pitääkin hoitaa yhdessä, joten hän kyllä osaa erottaa mikä on vainoamista ja mikä ei.

Muuttaa ei kannata, koska mieheen joutuu kuitenkin olemaan yhteydessä yhteisen lapsen takia. Juttua lukiessa tuli sellainen mielikuva että naisella on ikäänkuin 18 v pituinen tuomio jossa hänet pakotetaan olemaan tekemisissä vaarallisen miehen kanssa koska lapsi. En ole tietoinen siitä että voiko tuollaisessa tapauksessa sopia kaikki lapseen liittyvät asiat ja tapaamiset jonkinlaisen välittäjän kanssa, niin ettei naisen tarvitsisi itse olla lainkaan tekemisissä mielipuolen eksänsä kanssa, mutta jos voikin, niin eihän se mies siitä irti päästä että hänellä pitää olla keinot olla naiseen yhteydessä.

Herää kysymys, onko tosiaan oikein että yhteiskunta ja lait voivat pakottaa ihmisen olemaan vuosikymmeniä sidottu umpihulluun ihmiseen sen takia että tämä onnistui liiton alkuaikoina esittämään täyspäistä ja täten tehtiin lapsi ja aloitettiin sitoumus joka ei noin vain lopu? On ollut tapauksia joissa hullu eksä tappaa lapset eron jälkeen. Sitäkö jokaisen väkivaltaisen eksän kanssa pitää odottaa, että koska hän saa sen idean että kostaa lapsille pahaa tekemällä?

Väkivaltaisille ihmisille ja rikollisille tuskin annetaan oikeutta adoptioon. Minkä vuoksi biologinen vanhemmuus on niin valtavan pyhä että sitä ei voi menettää millään tavalla, ei vaikka olisi syyt pelätä väkivaltaa, kyseistä toimintaa olisi jo harjoitettu, tai jopa vaikka vanhempi sekaantuisi lapseensa seksuaalisesti?

Nyt en olisi erityisen kiinnostunut kuuntelemaan toiveikkaita ja naiveja väitteitä että ihmiset jotka kertovat olleensa sairaalassa paikattavana eksänsä jäljiltä liioittelevat ja valehtelevat. Haluaisin kuulla vain että minkä vuoksi vanhemmalta ei voida ottaa vanhemmuutta pois mikäli hän ei ole sen arvoinen?

Kommentit (2)

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Olisi varmasti järkevää noin rajussa tapauksessa mitätöidä vanhemmuus ainakin määräajaksi ja katsottaisiin uudelleen pystyykö ihminen olemaan jotenkin edes asiallinen lastaan ja hänen lähivanhempaansa kohtaan.

Maksaisko hän sitten kuitenkin elareita? Oliskohan sekin sitten hyvä poistaa samalla käytöstä, vaikka ihminen on hänet yhteisöön saattanut ja näin ollen luonnollisesti on elätysvastuullinen. Lienee kait elätysvastuu hyvä säilyttää?

En, tiedä, mutta lapsen mielenterveyden kannalta ja tulevien ongelmien kannalta lapsi hyvä pitää erossa sairaasta (vaarallisesta) ja väkivaltaisesta toiminnasta. Ainakin jatkuva ahdistus siitä tulee ja selviääkö siitä lie koskaan?

Hyvin polkee.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Todellakin, ei se tule yhteiskunnallekaan halvaksi parsia kokoon ihmisiä jotka kasvavat jo lapsena kieroon ahdistavassa ja pelottavassa ilmapiirissä. Paljon halvemmaksi voisi tulla että yhteiskunta maksaisi ne elatukset vaarallisen vanhemman puolesta. Silloinhan etävanhempi ei pysty elatuksillakaan kiristämään eksäänsä keskinäiseen kanssakäymiseen väkisin.

- Tuossa esimerkkini tapauksessa jäi erityisesti mieleeni se että kun mies muuttui petomaiseksi nimenomaan lapsen synnyttyä, ilmeisesti hänen persoonalleen oli täysin mahdotonta päästää irti siitä että hän itse on kaiken keskipisteenä. Lapsihan vaatii luontaisesti paljon huomiota, ja jos henkisesti keskeneräinen ihminen on hänen lähipiirissään kokemassa mustasukkaisuutta toisen ihmisen saamasta huomiosta, niin ei siinä hyvä heilu. Joistakin ihmisistä ei vaan kertakaikkiaan ole vanhemmiksi, mutta harmi kyllä sitä ei välttämättä arvaa etukäteen.

Tiedän naisen joka tykkää oikein tehtailla vauvoja. Isompien lastensa kanssa hän ei tule millään tavalla toimeen. Ilmeisesti mielenkiinto lasta kohtaan loppuu välittömästi kun tämä ei enää olekaan "lutuinen vauva". Mikäköhän tämäkin syndrooma sitten lienee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat