Kommentit (3)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Itse olen kuullut että kuuma huuhteluvesi saa astiat kuivumaan nopeammin jolloin pöpöt eivät pääse lisääntymään astioilla niin kuin pitempään märkänä pysyvillä astioilla. Onko tässä mitään perää?

くそっ!

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

Ei, ellet laita astioita märkinä kaappeihin. Suomessa ainakin on yleisesti käytössä sellaiset riiputushyllyt mihin astiat laitetaan kuivumaan ja eikai niissä mitkään pöpöt sen jälkeen enää lisäänny, kun ne ovat kuivaneet.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Tuo Ronronin oletus kuulostaa kyllä ihan järkevältä selitykseltä, sillä kyllähän lämmin astia kuivaa nopeammin kuin kylmä, ja bakteerit lisääntyvät tosiaan kosteissa olosuhteissa nopeammin. Toisaalta tuota vastaan puhuu se, että toisaalta sopivan lämpimissä bakteerit myöskin lisääntyvät. Isoin etu lämpimästä huuhteluvedestä, myös bakteerien lisääntymisen rajoittamisen kannalta, on kyllä se, että lämmin huuhteluvesi poistaa rasvaa ja ruokajämiä (eli bakteerien ravintoa) paremmin kuin kylmä vesi.

Mökkiolosuhteissa tuon lämpimän huuhteluveden vaikutuksen puhtaampien astioiden muodossa erityisesti huomaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat