Miten kauan tuulivoimayksikön täytyy olla toiminnassa, ennen kuin sen rakentamiseen ja materiaalin hankkimiseen käytetty energia on tuotettu...

Tuulivoimaloiden niin sanottu energeettinen takaisinmaksuaika on sijoituspaikan tuulisuudesta riippuen 3–12 kuukautta.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187
Liittynyt27.2.2014

Miten kauan kestää tuottaa tuulella tuulivoimalan tarvitsema nopea varavoimakapasiteetti, sen aidolla tuotolla eikä nimellisellä?

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

käyttäjä-7767
Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt6.3.2015

Julkaistu Tiede-lehdessä 8/2006

Vastaaja:
Harri Vihriälä
tekniikan tohtori, tuulivoimageneraattorien tutkija

Jos tuulivoimalan energiaeettinen takaisinmaksuaika on tarkoittamasi keskimääräinen 26 v (312 kk) (ja LISÄKSI voidaan suurin osa mekaanisista osista käyttää uudelleen). Ja jos voimalan keskimääräinen käyttöikä/elinkaari on 20 v (240 kk) niin miten tuulivoima on energiaettisesti kestävä vaihtoento?

Vertailuna muihin energiamuotoihin kyllä, mutta käsittääkseni KESTÄVÄllä energiatuotannolla tarkoitetaan luontoa kuormittamatonta tuotantoa, joten 26 v vs. 20 v + palautus jotain - on omalle laskuopilleni hieman vaikea ymmrtää (joskaan en tuulivoimalan rakennetta täysin ymmärräkään)

Ystävällisesti

Kari Manner

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6262
Liittynyt8.11.2012

Kun ottaa korjauksen vaatimat energiat huomioon oikean vastauksen täytyy olla ikuisesti. Loogisesti mietittynä se on ainoa järkevä vastaus.

thxgg
Seuraa 
Viestejä581
Liittynyt14.12.2011

Siinä varmaan pitäisi lukea 3-12 kuukautta. Otsikoista on kadonnut väliviivat kun näitä vanhempia artikkeleita on siirretty uudempaan formaattiin, tjsp.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8626
Liittynyt16.3.2005

Asiasta mitään ymmärtämättä ei vuosikymmenien energian kerääminen tuulivoimalan rakentamiseen verrattuna voi pitää paikkaansa. Esimerkiksi megawatin laitoksen ensimmäisen vuoden 18 GWh on niin valtava energiamäärä, että eiköhän tuokin jo riitä materiaalin tuottamiseen, kuljettamiseen ja muotoiluun.

Ydinvoima. No kuluttaahan se uusiutumatonta. Tilanne on vaan se, että se mitä nyt käytetään kannattaa käyttää juuri nyt. Seuraavat laitokset perustuvat joko toriumille tai fuusioon. Ehkä toriumin rinnalla ovat hyötöreaktorit. Nimittäin korkea-aktiivisen jätteen kurittaminen on varsin suotavaa sen ongelma-ajan lyhentämiseksi.

Oikeasti kyse on vain rajakustannuksista näissä valinnoissa. Raha toimii edelleen konsulttina ja jos laskelmat alkavat osoittaa jonkin menetelmän muuttuneen bisnekseksi, se otetaan käyttöön.

Tuollaisille korkea-aktiiviselle voisi olla luonnostaan turvallisia laitoksia. Eksoottinen ehdotus: Sijoitetaan laitos mannerliikunnan laattaan niin, että se kulkeutuu geologisessa ajassa hyvin nopeasti maankuoren alle sulamaan. No myönnetään. Olihan tuo aika eksoottinen. Mutta on kai muitakin lopullisia ratkaisuja.

Miten voivat kuulakekoreaktorit? Eli niissähän fissiomateriaali on pieninä hitusina grafiittipallojen sisällä. Hituset voivat olla ja ovatkin sulassa tilassa aivan turvallisesti.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat