Seuraa 
Viestejä5
Liittynyt3.3.2014

  Moikka!

 

Pitäisi ostaa jonkinlainen ranneke, jossa on SOS-hälytin/painike. Eli että sitä painamalla hälytys menee suoraan hätäkeskukseen. Eikä tarvitsisi yrittää puhua mitään. Tämähän tarvitsisi jonkinlaisen paikantamisen, jos ei pysty puhumaan ja sanomaan osoitetta. Mistä tällaisen saisi??, Suomesta en ole löytänyt. Mutta onko ulkomailla, en osaa kieliä. 

Kommentit (11)

Tähtiä ja loistoa
Seuraa 
Viestejä5
Liittynyt3.3.2014

Tiedän nuo, mutta ei se riitä. Ei, en hae vain tuollaista. vaan ranneketta jossa on SOS-painike, jota painamalla hälytys menee hätäkeskukseen. Ja se vaatinee jonkinlaisen paikantimen. Käsittämätöntä, jos tällaista ei ole olemassa. Apua tarvitaan, tällainen tarvitaan.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3025
Liittynyt26.1.2010

Millainen paikannustarkkuus tarvitaan? GPS:llä saa varsin hyvä tarkuuden "kerrostalon" tai rakennuksen tarkkuudella. Huoneistotarkkuuteen ei päästä. Toinen kysymys kuuluu sitten niin, että mahtaako hätäkeskuksessa olla valmius tai jokin rajapinta automaattihälyytyksen vastaanottamiseen, vai pitäisikö kyseessä olla jokin puhesyntetisaattori, joka soittaa 112:een ja hoitaa ilmoituksen tekemisen päivystäjälle.

Tähtiä ja loistoa
Seuraa 
Viestejä5
Liittynyt3.3.2014

Kiitos tästä. Omainen on iäkäs, liikkuu ulkona, mutta ei voi puhua. Paikannusta emme itse tarvitse, meidän ei tarvitse seurata hänen liikkumistaan. Mutta jos tule sairaskohtaus, niin SOS-painiketta painettaessa tieto menisi hätäkeskukseen ja ehkä toki myös meillekin. Sellainen ranneke on, että tieto menee vaikka kahteen omaisen gsm-puhelimeen tekstiviestinä, mutta emme ole aina riittävän lähellä, niin siksi se, että menisi hätäkeskukseen/112.  Tämä olisi monille tarpeellinen.

Tähtiä ja loistoa
Seuraa 
Viestejä5
Liittynyt3.3.2014

Tiedämme tuon jo, mutta Esperi ei käy, koska heidän kautta odotusaika on liian pitkä - näitä on joselvitetty melko lailla.  Olisi myös parempi ostaa, eikä vuokrata. Mutta totta kai odotusaika on tärkein. 

Eusa
Seuraa 
Viestejä15168
Liittynyt16.2.2011

Tee sähköpostitoimintoinen automaattisoittaja jollekin tietokoneelle. Voit äänittää valmiin tekstin. Kännykkään pikavalinta, joka lähettää sp-viestin gps-koordinaattien kera. Tuntuisi, että iPhone-appsi tai Android-softaa löytyisi tuollaiseen. Vaatii tietysti pientä virittelyä...

Hienorakennevakio suoraan vapausasteista: 1 / (1^0+2^1+3^2+5^3+1^0/2^1*3^2/5^3) = 1 / 137,036

---
Seuraa 
Viestejä3434
Liittynyt6.9.2006

Ymmärrän omaisten huolen asiassa, mutta en tiedä kuinka innoissaan hätäkeskukset ovat sellaisesta hätäilmoitusjärjestelmästä, jossa hätäkeskuspäivystäjä ei pääse millään muotoa kiinni tilanteeseen ja tapahtumiin. Vai tulisiko se olla aina niin että kun napista tulee hälytys, niin aina laitetaan kysymättä hoitotason lanssi aarne-koodilla menemään? Millä perusteella tällaisia rannekkeita sitten saisi? Kuka tahansa apteekista?

Eli tässä mielessä kyllä itse kallistuisin tuohon "senioripuhelin" järjestelmään ja sen kehittämiseen. Voisiko puhelin olla IP67 suojattu ja kenties kaulalle ripustettu tai jotenkin muutoin jatkuvasti mukana kulkeva? Tai sitten ranneke jossa olisi Bluetooth yhteys tähän puhelimeen?

Tietysti jos vanhus tuntuu vaativan tässä suhteessa 24/7 valvontaa niin tulee ensimmäisenä mieleen kiinnittää huomiota asumisjärjestelyihin kuin varsinaiseen hälytysjärjestelmään.

Tärkeintä näissä kuitenkin olisi se, että hätäkeskuspäivystäjällä olisi pelkän sijainnin lisäksi mahdollisuus tehdä jonkinlainen tilannearvio ja mahdollisuus selvittää hälytyksen tekijä (kuten puhelimen osalta usein on (vaikkakaan ei aina).

 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat