Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Halusin tämän erilleen syömäkyselystä, koska minulla on aavistus, tai ainakin tässä on potentiaalia, mennä pidemmälle kuin peruskokkaus.

Kysymys kuuluukin siis, että HK mainostaa rypsiporsasta, että rasva on "laadukkaampaa" ja liha näin ollen parempaa. Voin kertoa myöhemmin että mitä mieltä olen "adjektiivista" laadukas, mutta nyt haluaisin tietää, että onko tuolla väitteellä mitään pohjaa?

Meinaan, rasvallahan on eroa. Ainakin ihmiselle, että onko se rasva sisäelinten ympärillä hyvää vai pahaa jne ja totta kai rasvahapot vaikuttavat. Ja silläkin on vaikutusta, että tuleeko se rasva avokadosta ja banaanista vai pekonista (?). Mutta enihuu, onko sillä rasvalla väliä sianrehussa?

Ja ennen kaikkea, vaikuttaako tuo rasva lihan makuun? Siis niin että sen huomaa normaali-ihminen.

Hämmentää.

Kommentit (4)

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Valitettavasti pitää sanoa, että rypsiporsastelu on suuri kusetus.

Sian elimistö on jatkuvassa tulehdustilassa sen syödessä ylenmäärin rypsiä ja liha on näinollen periaatteessa sairaasta eläimestä.

Rypsirehu on lisäksi kallista ja mainostaminenkin maksaa --> lihan hinta nousee ja kauppa nettoaa.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Eli syöty rasvako ei siis vaikuta lihan koostumukseen? Miksi ne saa esittää tämmöistä valheellista markkinointiväittämää sitten?

Hämmentää.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä11897
Liittynyt16.3.2005

Tietääkseni elimistön rasva syntyy hiilihydraateista. Rasva ei suolesta rasvana verenkiertoon siirry.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

block52
Seuraa 
Viestejä1972
Liittynyt17.6.2012

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/millainen+on+paras+ruokavalio+ndash+tieteellinen+nakemys+lyttaa+uskomukset/a977737

Tuossa vaihteeksi järkevää tutkimusta ruoka-aineista. Tärkeimpänä pointtina on, että mitään yksittäistä ruoka-ainetta ei pidä hylkiä eikä suosia.

Itseäni ottaa pannuun kaikenmaailman kookosöljyhullutukset ja muut vastaavat. Hurahdetaan johonkin täysin ilman tieteellistä näyttöä. Rypsiporsas on ymmärtääkseni tällainen, ainakaan siitä ei löydy mitään vertaisarvioitua tutkimusta. Joten en hylkisi, en suosisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat