Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt16.10.2010

Mahtaako mustikan ym. pakastettujen marjojen ravintoarvot vähentyä mikäli ne pakastuksen jälkeen sulattaa ja pakastaa uudelleen? Entäpä jos ne sulattaa, niin kauanko ne säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa?

Join froosh juomaa, jossa on pullotettu erilaisia marjoja ja hedelmiä. Sain ajatuksen, että tekisin itse aina viikon marjajuomat sekoittimella, laittaisin pakastimeen ja sitten ottaisin sieltä aina yhden päivässä? Tässä kohtaa heräsi kysymys ravintoarvojen säilymisestä kahteen kertaan pakastettaessa.

Toisena vaihtoehtona olisi, että teen viikon marjajuomat, mutta pakastimen sijaan laitan lasipurkit jääkaappiin. Mahtavatko marjasekoitukset säilyä viikkoa?

 

Arvostaen

 

Petteri

Kommentit (1)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Ennenkaikkea elintarvikkeen mikrobiologinen laatu voi kärsiä, jos pakastettu raaka-aine sulatetaan ja uuudelleen pakastetaan ilman, että on kuumennusta (ruoaksi valmistusta) siinä välissä. Kuumennushan ei tuossa sinun esimerkikssäsi tule kysymykseen, koska se tuhoaa ravintoaineita, mm. vitamiineja.

Mitä tulee pakastamisen vaikutusta vitamiineihin, niin käsittääkseni kyllä ravintoarvot siitä jonkin verran kärsivät, ei kyllä kovin paljon, ja tietty kahteen kertaan pakastamisesta vielä enemmän. (Lonkalta heittäisi, että noin 10-15% vitamiineista tuhoutuu per pakastus, mutta tämä on ihan mutua.)

Suosittelen, että teet juomaasi vain kolmen päivän annoksen ja säilytät sitä jääkaapissa.

Itse käytän paljon marjoja, esimerkiksi usein aamupuurossa, ja ostan kilon pakkauksia mustikoita ja puolukoita Prismasta (ja muita marjoja mahdollisimman isoissa pakkauksissa). Käyttöä helpottaa, kun täytän n. 7 dl muoviastian marjoilla ja säilytän pakkasessa avonaisessa astiassa. Siitä saa sopivan määrän marjoja helposti ilman, että tarvitsee temppuilla pussin (tai rasian) avaamisen ja sulkemisen kanssa. Puoli litraa marjoja menee alle viikossa, joten marjat eivät ehdi kuivuakaan astiasssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat