Seuraa 
Viestejä451

Bakteeriopin professori Turun yliopistossa kertoi Ylen Tiedeykkönen ohjelmassa 14.3.14 että suolistossamme elävät bakteerit tuottavat myös aivojen välittäjäaineita, jotka vaikuttavat mm. mielialaamme, kuten Gamma-amino-voihappoa.  

http://areena.yle.fi/radio/2140317 bakteeriosuus alkaa ajassa 28:40

Tässä on se puoli, että jos aivoihin tuodaan ulkopuolelta välittäjäaineita, niin kyse on siis samasta, kuin huumeiden nauttimisessa. Huumeethan ovat käytön kautta aivoihin siirtyviä välittäjäaineita.

Yksi aine, joka näin voi vaikuttaa, on suklaa tai raakakaakao. Se suosisi sveitsiläisten tutkijoiden mukaan bakteereja, jotka tuottavat aivoihin vaikuttavaa ainetta.   

On tiedetty, että suoliston bakteerit voivat muuttaa sokereita alkoholiksi. Oluthiiva valtasi erään miehen suoliston, ja aiheutti tälle kestokännin.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2013092717541629_tr.shtml

Mutta voi olla myös niin, että suolistobakteerit voivat muuttaa ravintoaineita myös muiksi keskushermostoon vaikuttaviksi aineiksi. Tästä tulee sitten se ongelma, että voidaanko jonkun ravintoaineen syöminen sitten katsoa huumeiden käytöksi, jos siitä tulee syöjälle keskushermostovaikutuksia suolistobakteerien kautta?

 

Kommentit (5)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Ehkä silloin, jos havaitaan että tietty ruoka-aines muuttuu huumeiksi suurimmalla osalla ihmisistä. Silloin voitaisiin mahdollisesti ainakin urheilun saralla miettiä että sopiiko semmoinen. Jotenkin kyllä silti ihan älytön ajatus. Että alettaisiin kontrolloimaan jotain syömisiä sen perusteella tekeekö ne suolistossasi huumeita vai ei. Veikkaan että määrät jäävät niin pieniksi ettei niistä ole haittaa ainakaan huumausmielessä. Toki siinä mielessä haittaa voi olla että aiheuttavat esim masennusta tai muuta. Jos jotain euforiaa saa suklaasta niin ihan hyvä juttu vaan, kai? Noniin eiköhän sekin kohta kielletä. Oikeastaan en yllättyisi siitäkään. Ei kerrota Räsäselle?

くそっ!

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Tarttee sitten varmaan kieltää lopulta ihmisruumis, eli eläminen itsessään...

http://www.mensxp.com/health/natural-remedies/8088-naturally-occurring-psychedelic-drugs.html

DMT

It's called the spirit molecule and is just another example of the paradoxes of nature. After all, it is the most intense psychedelic known to man and it's found perfectly naturally, occurring in almost every ecosystem in a number of different plants as well as—wait for it—the human body! Even though its natural function is undetermined within us, we know for sure its there and that it is released from the pituitary gland when we're born and when we die! It has been called mind altering; a portal into consciousness and numerous people have likened the experience to an alien encounter despite the fact that its effects only last a very short time. Interestingly enough, though the drug is one of the hardest to procure for usage, a part of your brain is producing this chemical in your brain every night and it makes your dreams as crazy as they are. The history of its usage stretches thousands of years back having been used by indigenous tribes in South America as part of their rituals and ceremonies.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä54646

Mielenkiintoista settiä artikkelin kuunteluosuuksissa, ja alkaa avautua myös "puhtauneurooseista" johtuvat ongelmatkin.

Meissä on yli 10 kertaa enemmän bakteerisouluja kuin meidän omia soluja. Parempi olla hyvää pataa hyvinen bakteerien kanssa ja antaa nille sopivaa safkaa mussutettavaksi. 

Kohta puhtausfriikeille voi hoitona olla "kakkakapselit" suun kautta "nautittuna", ei kannata pureskella.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/25/epaonnistuiko-karkkilakko-syyta-bakteereja

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

http://www.tiede.fi/keskustelu/60152/ketju/tiedekatsaus_osoitti_valtion_rasvaopit_perusteettomiksi_3/viesti/1049#1049

Ennen tuota radiolähetystä (en tiennyt siitä) mieleeni tuli sama bakteeriteema siitä pizzamiehestä.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54646
Jodi

http://www.tiede.fi/keskustelu/60152/ketju/tiedekatsaus_osoitti_valtion_rasvaopit_perusteettomiksi_3/viesti/1049#1049

Ennen tuota radiolähetystä (en tiennyt siitä) mieleeni tuli sama bakteeriteema siitä pizzamiehestä.

"Sellainen kutina" että tästä "bakteeriteemasta" (ja sitten mukaan tulle myös "mikrobit", virukset jne..) tullaan kuulemaan hyvin laajalla alueella ihmisen fysiologisen toiminnan kannalta, eikä vähiten juuri esim aivojen ja sen välittäjäaineiden. Esim "luonnonkansat" sattavat olla tulevaisuudessa "kakkavalmisteiden luovuttajina/tuottajina sivistyksen desinfioimille rööreille"?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat