Seuraa 
Viestejä212

Tuli mieleeni, että jos todella on niin, että magneetisuuden on määrä säilyä ikuisesti ja kuitenkin se häviää Curien piste lämpötilassa silloin entropia on selitetty.

Itse asiassa magneettisuuden häviäminen alkaa erään diagrammin mukaan juuri veden jäätymispiseessä pikku hiljaa eli jo nollassa celsiusasteessa.

Mikäli olen käsittänyt oikein niin magneettikentän suuruus vaikuttaa magnetismin säilymiseen myös. Mitä suurempi magneettikenttä on sitä paremmin magneettisuus säilyy.

Jos mustan aukon sisällä on magnetismia ja tämän maailman lait vaikutavat siellä niin mustan aukon sisällä olevan kuumuden pitäisi aiheuttaa entropiaa. Kuitenkaan kuuma kaasu ei pääse ulos joten tapahtumahorisontin pinta-ala laajenee.

Intialaisen tiedeuskonnon mukaan voidaan päätellä, että magneettiset monopolit olisivat juuri niitä hiukkasia, jotka ovat tulppana mustan aukon suulla. 

1. Onko mustan aukon sisällä magnetismia?

2. Jos siellä on magnetismia niin mikä on aukon sisällä vallitseva lämpötila?

3. Mitkä seikat voivat estää magneettisuuden katoamista mustan aukon sisällä?

Tapahtumahorisontin pinta-alan laajeneminen on tietenkin yksi mahdollisuus ja toinen on ehkä magneettikentän suuruden tai voimakkuuden kasvu?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hawkingin_säteily

 

Lyhyesti: Mikäli magneettisuus on ikuista ja kuitenkin häviää kuumuudessa niin kuinka on mahdollista, että auringon kuumuudessa esiintyy magnetismia?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

omar
Seuraa 
Viestejä212

http://www.csc.fi/csc/julkaisut/tieteentietotekniikka/2010/1/korpi

 

http://ibex.swri.edu/students/How_does_the_Sun.shtml

 

Ei auringon magneettikenttä kuitenkaan ole samanlainen kuin planeettojen. Auringon magneettikenttä on paljon dynaamisempi ehkä juuri kuumuudesta johtuen.

Kuten edellä totesin niin ainoa keino miten magneettikenttä voi pysyä kuumuudessa on se, että se on tarpeeksi laaja. Niin onkin auringon magneettikentän laita. Sen on todettu vaikuttavan hiukkasiin, jotka ovat jopa noin 100 kertaa kauempana kuin maan etäisyys auringosta eli ehkä noin 15 miljardin km päähän. (noin kolme kertaa Pluton etäisyys).

On totta, että magneettisuus ei luultavasti häviä lopullisesti kokonaan, vaan on ikuista omalla tavallaan??? Mutta luulen, että ilman entropiaa voisi asiat olla huonosti magneettikenttien suhteen.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Läskiperse
Seuraa 
Viestejä950

Mustan aukon säteily johtaa moniin mielenkiintoisiin lisäkysymyksiin. Miten esimerkiksi voidaan hallita eksoottisella aineella vuoratun madonreiän tulopaikkoja. Hawkingin säteilyn muodossa madonreikä voi kulkea mustan aukon läpi, mutta teoria tarvitsee vielä työstämistä.

 

Eikö se saatanan pahvipää käsittänyt, että aine vastustaa kokoonpuristumista kuta enemmän, mitä tiiviimmäksi aine on puristettu. Tourulan laitokseen suhteellisuusteoria-aivopesuun, niin hyvä tulee - lisää uskovaisia puhumaan suu vaahdossa mustista aukoista, ja niiden säteilyistä.

Goswell
Seuraa 
Viestejä17026

Kyllä se on turhauttavaa kieltämättä tämä kosmologia, edellisessä lauseessa jotakin kumotaan täysin mahdottomana, seuraavassa lauseessa se on jo mukana ihan pokkanaan pohdinnoissa, ota noista nyt selvää.

Ajatus oli että musta aukko ei säteile, aivan kaikki jää sinne, no ans olla, jo perkele hetken päästä säteilee Ja mikä säteilee, tapahtumahorisontti, sillä ei ole kuitenkaan mustan kanssa mitään tekemistä, no tapahtumahorisontin olemisen syy se musta toki on mutta ei se tapahtumahorisontti ole mustaa nähnytkään..

Uusin villitys on että mustia aukkoja ei ole ollenkaan olemassa, voi elämän kevät....

Ja joku tosissaan kuvittelee että elämme mustassa aukossa tai että sen takana on valkoinen aukko, missä helvetin takana, se on pallo, kiertää nyt vaan sitä ihan rauhassa, jokapuolelta se näyttää ihan samalta, ei ole valkoista aukkoa millään puolella, siitä voi tietysti tulla valkoinen aukko myöhemmin mutta se on erl juttu.

Minun mielestä noin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat