Seuraa 
Viestejä1473

Olen saanut todistaa Sennheiserin langattomien kuulokkeideni (RS-180, http://fi-fi.sennheiser.com/digital-headphones-wireless-home-audio-rs-180) kantaman heikkenevän. Muutin viime kesänä nykyiseen asuntoon (pieni kaksio kuten edellinenkin) ja olen sen jälkeen todennut kuulokkeiden pätkivän hieman eri huoneissa, kuin missä lähetin sijaitsee. En kuitenkaan ole kiinnittänyt tähän hirveästi huomiota, ajatellut että ehkä seinät ovat paksummat tms. Tänään kuitenkin havaitsin, että kuulokkeista ei enää kuulu pihahdustakaan viereisessä huoneessa ja saman huoneen toisessa päässäkin (n. 3 m etäisyydellä lähettimestä) ääni pätkii pahasti.

Reilun 200 € -systeemi on palvellut vasta vähän yli kaksi vuotta. Tämän hintaluokan ja tyypin härpäkkeiltä voinee odottaa pidempää elinikää. En muista takuuaikaa, eikä se käy ilmi kuitista tai relevanteista sähköpostiviesteistä, mutta tämä taitaa mennä myös virhevastuun piikkiin. Eihän hyvin kohdellun ja kevyellä käytöllä olleen radiolähetin-vastaanotin-systeemin kantama voi romahtaa olemattomaksi näin nopeasti, ilman että tuotteessa on jokin valmistusvirhe?

Osaako kukaan arvata, mistä tämä kantaman romahdus johtuu?

Latailen varmuuden vuoksi parhaillaan kuulokkeiden akkuparistoja erillisellä laturilla, jotta pääsen poissulkemaan ne syyllisten listalta, mutta mitään akku-/latausongelmiin viittaavaa en ole vielä koskaan huomannut. En myöskään mitään muunlaisia ongelmia kuin vain äänen pätkimistä.

Kommentit (8)

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Vaikuttaisi siltä, että langattoman verkkoni tukiasema toimii taajuuksilla 2,4 ja 5 GHz kun taas kuulokkeet 2,4 - 2,48 GHz ja nämähän ovat hyllyssäni aivan vierekkäin. Toisaalta ne ovat olleet aina lähekkäin eikä ongelmia ole ennen ilmennyt.

Kunhan jaksan alkaa tapella noiden kanssa, pitää kokeilla kumpaakin erikseen ja varmistaa ettei reititin käytä alempaa taajuusaluetta. Silti en tajua, mikä niihin nyt yhtäkkiä on iskenyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pmk
Seuraa 
Viestejä1855
petsku

Olen saanut todistaa Sennheiserin langattomien kuulokkeideni (RS-180, http://fi-fi.sennheiser.com/digital-headphones-wireless-home-audio-rs-180) kantaman heikkenevän. Muutin viime kesänä nykyiseen asuntoon (pieni kaksio kuten edellinenkin) ja olen sen jälkeen todennut kuulokkeiden pätkivän hieman eri huoneissa, kuin missä lähetin sijaitsee.

Nuo kuulokkeet näyttävät toimivan samalla taajuusalueella kuin esim. mikroaaltouunit ja miljoonat WLAN yms. härpäkkeet. Ota sekä lähetin että vastaanotin maaseudulle, esim. kesämökille. Jos yhteys ei sielläkään toimi, silloin joko lähettimessä tai vastaanottimessa on vikaa, joten koita saada ne takuuseen.

Jos laitteet toimivat maaseudulla, muttei kaupungissa, silloin ongelmana on juuri mikroaaltouunit ja muut WLAN laitteet, etkä mahda asialle mitään, koska kyse on lisensioimattomista taajuusalueista.

Vaihtoehtoja:

* Käytä jotain muuta lisenssivapaat taajuusaluetta, esim. 5 GHz).

* Käytä jotain lisensiointia vaativaa tajuusaluetta ja maksa taajuusmaksut.

* Muuta maaseudulle, jossa 2,4 GHz taajuudella ei ole paljoa muita häiriöitä.

 

 

kfa
Seuraa 
Viestejä2517

Onko sinulla lähinaapureita, joilla on käytössä 2.4 GHz:n taajuudella jatkuvasti toimivia laitteita kuten WLAN-yhteys koneen ja tukiaseman välillä, Bluetooth tai langattomia valvontakameralinkkejä? Radioaallot eivät kunnioita asuntojen rajoja, joten naapurin voimakas signaali riittää peittämään oman lähettimesi heikon signaalin niissä huoneissa, joihin omasta lähettimestäsi ei ole suoraa näkyvyyttä.

Onko langattomien kuulokkeittesi lähetinyksikössä ulkoinen antenni eli liittimestä irti ruuvattava antennisauva? Jos on niin sen tilalle voi laittaa signaalia vahvistavan suuntaavan antennin.

pmk
Seuraa 
Viestejä1855

Vielä yksi selitysmahdollisuus tuli mieleen.

Oliko vanhan asunnon vieressä hyvin lähellä toinen rakennus, mutta uuden asunnon lähettyvillä ei muita rakennuksia ole ? Radiosignaalihan voi edetä saman huoneiston huoneesta toiseen myös menemällä yhdestä ikkunasta ulos, heijastua vastakkaisen puolen talon seinästä ja tunkeutua sisään toisen huoneen ikkunasta.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Hmm, pidin kuulokkeiden akkuparistoja yön yli akkuparistolaturissa ja nyt ei äkkiseltään vaikuta olevan mitään ongelmia missään asunnon huoneessa. Voisikohan lähettimeen integroidussa laturissa olla jokin ongelma? Pistin toiset akkuparistot vuorostaan lataukseen, jos itse akut ovatkin ongelma. Kumma vain, että lähettimen lähellä ei ollut eilenkään mitään ongelmaa, mutta ehkä vajaa varaus muodostuu ongelmaksi suuremmalla etäisyydellä? Voisin kokeilla jeesin ideaa käyttää 1,5 V -kertaparistoja. Toisaalta kyseessä on lähinnä teekkarien kansoittama kerrostalo, joten ehkä Risto-Radioamatööri ei vain vielä ole ehtinyt käynnistää tutkajärjestelmäänsä.

Jos ongelmat jatkuvat, pitää tosiaan myös testata kuulokkeita sivistyksen ulkopuolella. Lähettimessä ei valitettavasti ole ulkoista irroitettavaa antennia. Entisessä kämpässä tosiaan oli seinä ikkunaa vastapäätä, nyt kuusien peittämä rantanäköala. Toisaalta asunnon muut huoneet ovat nyt ja olivat entisessäkin ikkunallisen "lähetinhuoneen" takana.

Tiskijukka
Seuraa 
Viestejä148

Kun kuuntelee musiikkia kunnollisista laitteista langattomia kuulokkeita ei tarvita, sitä istutaan keskittyneenä mutta rentona "lepolassessa" eikä anneta minkään ulkopuolisen häiritä nautintoa, langattomat on täyttä paskaa!

Raksoilla näkee kun törötimpurit kuunelee bluutoofilla jostain vehkeestä samalla sahaa moottorisahalla, perseestä!    

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Tiskijukka

Kun kuuntelee musiikkia kunnollisista laitteista langattomia kuulokkeita ei tarvita, sitä istutaan keskittyneenä mutta rentona "lepolassessa" eikä anneta minkään ulkopuolisen häiritä nautintoa, langattomat on täyttä paskaa!

Raksoilla näkee kun törötimpurit kuunelee bluutoofilla jostain vehkeestä samalla sahaa moottorisahalla, perseestä!    

Langattomat on pakko olla silloin, kun haluaa kuunnella musiikkia muuallakin kuin vain lepolassessa, vaikkapa tiskatessa. Kaiuttimistani kyllä riittää ääntä kämpän joka sopukkaan, mutta naapurit saati kämppis tuskin arvostavat. Pääpointti langattomilleni onkin vaivaton musiikin kuuntelu muita ihmisiä häiritsemättä.

Mutta kuulokkeet ovat tosiaan toimineet jälleen moitteetta - akkujen kertalataus erillisellä laturilla riitti. Vika on siis joko akuissa tai lähettimeen integroidussa laturissa. Jos pätkiminen taas alkaa, niin tiedänpä, mitä teen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat