Seuraa 
Viestejä538

"Kulttuurimarxilaisuus on marxilaisuuden tyyppi, joka soveltaa kriittistä teoriaa liittyen sukupuoleen, rotuun ja kulttuuri-identiteettiin. Termin kulttuurimarxilaisuus juuret ovat Frankfurtin koulukunnassa, mutta ei ole tietoa siitä, kuka keksi käsitteen. Magnus Lintonin mukaan kulttuurimarxilaisuus tarkoittaa poliittista korrektiutta."

(Lainaus: Wikipedia)

Kulttuurimarxilaisuuden tavoitteet ovat hahmotettavissa jälleen esille pulpahtaneessa suvivirsi-keskustelussa. Mitä ilmeisemmin tapaus on jäävuoren huippu mutta symboolisesti yritys kieltää suvivirsi kouluissa palvelee ydinajatusta jonka mukaan ihmiset on vieroitettava vakiintuneista tottumuksista, instituutioista sekä vakaudesta. Ihmiset on kulttuurimarxilaisten mielestä saatava suhteellistamaan kaikki, kyseenalaistamaan kaikki,sekä saatava repäistä irti yli tuhat vuotta Euroopassa vaikuttaneesta kulttuurista jonka ytimessä on uskonto, tässä tapauksessa siis kristinusko.

Kiinnostavaa sinänsä kuinka historiattomuuteen vajonnut väestö ei ole kyennyt hahmottamaan sylttytehdasta. Ehkä siksi että sylttytehtaan perustajat eivät enää ole edes keskuudessamme mutta heidän liikkeellelaskema ajatusmalli jatkaa voittokulkuaa. Jos Marx ja Engels epäonnistuivat traditionaalisessa marxilaisessa yrityksessään horjuttaa yhteiskuntaa ovat kulttuurimarxilaiset olleet toimissaan huomattavasti tehokkaampia. Näyttää siltä että Venäjä alkaa olla niitä harvoja länsimaisen kulttuurin tapauksia jossa vielä paradoksaalisesti jaksetaan vastustaa tätä hulluutta. Venäjä - länsimaisen kulttuurin viimeisenä puolestapuhujana - uskomaton lopputulos.

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Sivut

Kommentit (355)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ai Suvivirsi on jo 1000 v vanha? Tai ainakin virsiä veisattu koulussa tuhat vuotta? Onkos meillä ollut kouluja tuhat vuotta?

Ei ole ollut mitään yhtenäistä tuhannen vuoden kristillistä kulttuuria, sillä ensinhän vallitsi katolilaisuus ja sitten luterilaisuus. Tietäen miten verisesti katoliset ja protestantit ovat maailmalla keskenään tapelleet (ja Pohjois-Irlannissa tappelevat vieläkin), kyse ei voi mitenkään olla samasta uskonnosta... Ja entäs sitten meidän alkuperäiskulttuurimme? Eikö sillä ole mitään merkitystä että meidät on repäisty irti siitä mistä jäljellä on vain korruptoitunut kokoelma nimeltä Kalevala?

Mikä ihmeen velvollisuus meillä on olla uskollisia minkään sortin ulkopuolelta tulleelle uskonnolle? Kaikki uskonnot kouluista pois ja tilalle ei yhtikäs mitään. Tai jonkin hyödyllisen oppiaineen tunteja voisi kyllä lisätä. Esim. historian.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Itse kaipaan  pysyvyyttä kulttuurillisiin juttuihin. Suomi on niin riepoteltu kulttuurialue, ettei sillä edes ole omaa kulttuuria, ja se on ikävää. Oma kulttuuri vakauttaisi ympäristöä kun olisi jotain pysyvämpiä juttuja. Tää suvivirsikin on ihan kiva traditio. Ja se voisi olla kaikkien suomalaisten juttu.

Niin että eikö siitä suvivirrestä saisi sitä jeesustelua piiloon, niin, että se sopisi fundamentalisteille kautta linjan. Pitäskö prkl googlata sanat siittä ja korjata se itte jmlta. Sehän on lasten juttu. Lähtölaukaus kesälomalle. Eikä mikään stnan hihhuliveisuu.

Alkaa niinku nyppiä koko juttu, kun noin yksinkertasesta asiasta saadaan tehdyksi ongelma. Voe helvata.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
boris
Seuraa 
Viestejä270

Ällistyttävä juttu sinänsä että tiede-palstalla täytyy vielä opettaa eräitä siitä että kulttuurin ytimessä on uskonto ja että kulttuuri itsessään tarkoittaa pyrkimystä totuuteen, hyvyyteen ja kauneuteen.

Mietitäänpä esim. käsitettä klassinen musiikki. Moni luulee että se about sama kuin Bach, Mozart, Schubert jne... Todellisuudessa esim. Bachin musiikki omana aikanaan oli kansanmusiikkia. Varsinainen klassinen musiikki oli tietenkin - kirkkomusiikkia. Taitelijat ovat toki tämän tajunneet mutta tiede-palstan science-fundamentalisteille ja muille harrastajille se voi olla ällistyksen aihe. Ehkä he tämän tajuttuaan ymmärtävät miksi uskonto on todellakin kulttuurin ytimessä.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Tästä niin kovin montaa kohtaa tarvii moderoida

Jo joutu armas aica
Ja Suwi suloinen
Joll caunist caiken paican
Caunista cuckainen.
Nyt armas Auring meitä
Taas lähte lähemmäx
Hän kuolleet hauto heitä
Jäll teke eläwäx.

Ne nijtyn cuckat corjat
Ja Laiho laxosa
Nijn ylpiät Yrtti tarhat
Puut wehriät werasa
Ne meillen muistuttawat
Suurt hywytt' Jumalan* (*maailman)
Jong caick ain nähdä saawat

Juur ymbär Wuoden ain.

Niin siis että tässä juurikin olisi paikka rakentaa eikä rikkoa. Luoda ihan oikeaa kaikille suomalaisille yhteistä kulttuuria jonka idea on juurikin sitoa ja yhdistää ihmisiä. Suuntaus pitää monikultturisessa maassa olla neutraali jotta kenenkään varpaille ei tallota. Se on yleinen etu.

- Ubi bene, ibi patria -

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suvivirsi

Suvivirrestä on jo maallinen versio, löytyy em. linkistä sivun alareunasta.

Huomasinkin tuolla samaisella sivulla piipahtaessani että Suvivirsi on alunperin ruotsalainen kansansävelmä (tai mahdollisesti saksalainen). Tällainen veisu on meille siis niin jumalattoman tärkeä että sitä pitää naukua vuosikymmenestä toiseen kouluissa? En ole mikään ruotsalaisuuden vihaaja (vaikken toisaalta mikään erityinen fanittajakaan), mutta onhan tämä nyt hassua että meille on näin tuikitärkeä "suomalaisen kulttuurin pyhä ja ikiaikainen" reliikki lallattus joka ei edes ole alunperin suomalainen! Voi hyvä isä sentään!

Kaikenlaista on löytynyt kulttuurin keskiöstä kulloisenakin aikana. Esim. Yhdysvalloissa oli eräilläkin alueilla erittäin kovasti keskiössä orjuus, koska koko silloinen yhteiskunta olisi ilmeisesti romahtanut niille sijoilleen jos ei olisi saatu pitää orjia... Ainakin se tuntui sen verran tärkeältä että se toimi yhtenä syynä lähteä sotimaan. Jos on valmis kuolemaan sen puolesta että saa pitää orjia, niin aikas tärkeä asia on kyseessä.

Verikosto on joidenkin kulttuurien keskiössä. Joissakin naisen silpominen. Onhan näitä kaikenlaisia asioita siellä keskiössä, mutta tarkoittaako se että niiden tulee olla siellä iäti?

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
boris

Ällistyttävä juttu sinänsä että tiede-palstalla täytyy vielä opettaa eräitä siitä että kulttuurin ytimessä on uskonto ja että kulttuuri itsessään tarkoittaa pyrkimystä totuuteen, hyvyyteen ja kauneuteen.

Mietitäänpä esim. käsitettä klassinen musiikki. Moni luulee että se about sama kuin Bach, Mozart, Schubert jne... Todellisuudessa esim. Bachin musiikki omana aikanaan oli kansanmusiikkia. Varsinainen klassinen musiikki oli tietenkin - kirkkomusiikkia. Taitelijat ovat toki tämän tajunneet mutta tiede-palstan science-fundamentalisteille ja muille harrastajille se voi olla ällistyksen aihe. Ehkä he tämän tajuttuaan ymmärtävät miksi uskonto on todellakin kulttuurin ytimessä.

Sinulla on aika kapea näkemys kulttuurista, koska kulttuuri on paljon enemmän kuin tuo. Myös eläimillä on kulttuureilla, esim maantieteellisesti toisistaan eroavia (kulttuurivälitteisesti) opittuja tapoja, vrt. esimerkiksi simpanssilauma, joka opettaa uusille laumanjäsenille sopivan tavan rikkoa pähkinöitä alasinkiven avulla.

Totuus, hyvyys ja kauneus ovat hienoja asioita, mutta kulttuuri ei "tarkoita" pyrkimystä niihin.

Uskonto ei ainakaan ole pyrkimystä pelkkään hyvyyteen kanssaihmisiä kohtaan, ainakaan kristinusko, sillä siinä on pyrkimystä sekä hyvyyteen että äärimmäiseen julmuuteen. Olen tällä hetkellä lukemassa erästä romaania, joka sivuaa noitavainoja, ja miten noitavainoja perusteltiin (noituutta sekä oli muka olemassa että se oli "jumalanpilkkaa" näiden idioottien inkvisiittorien mielestä). Kristinuskon Jumala sitä paitsi on aikamoinen kammosadisti, joka esimerkiksi tappoi Raamatun mukaan syyttömiä pikkulapsia isiensä (tai samaan heimoon kuuluvien aikuisten ihmisten) pahojen tekojen vuoksi. Puhumattakaan siitä, että pelkkä ajatuskin ikuisen helvetintulessa käristäminen nyt vaan on hemmetin julma, semminkin jos se tapahtuu sen takia, että ihminen ei usko. Ihminenhän ei aidosti kykene valitsemaan, uskooko vai ei, sillä uskominen ei ole tahdonalainen asia.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Nyt on tultu tässä järjenkäytöltään uusvinksahtaneessa maassa siihen paradoksaaliseen pisteeseen että kaikki maan vanhaan valtauskontoon liittyvä on kiellettävä, etteivät vaan muun uskoiset loukkaantuisi (mm kyseinen tapaus). Toisaalta sitten valtauskonnosta poikkeaville annetaan entisistä käytännöistä poikkeavia erivapauksia etteivät taas muun uskoiset...tai joku loukkaannu (bussikuskin turbaanikiista yms)

Mielensäpahoittamiselle ja kuvitteellisenkin semmoisen tutkinnalle tuntuu riittävän voimavaroja loputtomasti toisin kuin vaikka poliisitoimelle.

Aiheesta oivallinen Ulla Appelsinin kolumni J-U-M-A-L-A

...Ensinnäkin tietenkin kirkolliset pyhät: lapsethan altistuvat niille yhteiskunnassa jatkuvasti järkyttävällä tavalla. Ajatellaan nyt vaikka joulua tähtineen ja lahjoineen: sen vietosta on Suomessa ehdottomasti luovuttava kokonaan...Loppukoon siis loppiainen ja lakkautettakoon helluntai, juhannus, pääsiäinen ja...aivan, pääsiäinen! Sehän on juuri ovella! Missä viipyy apulaisoikeuskanslerin kannanotto munien maalausta vastaan? Ollaanko virastossa nyt lainkaan ajan tasalla? Ei kai siellä ole unohdettu sitä, että legendan mukaan kananmuna muuttui punaiseksi, kun Maria Magdaleena kertoi ylösnousseesta Jeesuksesta? ...

 

kse
Seuraa 
Viestejä1308

Äkkipäätä kuulostaisi lähinnä joltain talebanmeiningiltä pakottaa ihmiset osallistumaan uskonnonharjoitukseen, mutta ikävä kyllä kyseessä on normihommaa meidän "maallistuneessa" länsimaassa.

Jotenkin käsittämätöntä, että joidenkin koko identiteetti tuntuu olevan kiinni siitä, että vastentahtoiset kanssaihmiset saadaan pakolla kärsimään oman uskonnon riiteistä. Voisiko joku avata mikä logiikka tällaisen ajatusmallin takana oikein on?

(Kerrottakoon, että itse lakkasin uskomasta josku 12-13 -vuotiaana, mutta vanhemmat eivät antaneet erota kirkosta tai jättää riparia käytämättä. Kun 18-vuotiaana kirkosta olisi ensimmäisen kerran päässyt eroon, niin kaikki tutut ja tuntemattomat pelottelivat, että intissä olisi saanut aivan käsittämätöntä runtua, jos ei olisi kuulunut kirkkoon. Kiitos siis kaiken 7-8 vuoden pakkotuputuksen asenteeni uskontoihin yleensä ja valtiokirkkoon erityisesti on äärimmäisen negatiivinen - toisinkin olisi voinut toki olla, jos uskontoa ei olisi koitettu pakkosyöttää...)

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Kyse ei ole vain suvivirrestä vaan laajemmasta ihmisoikeusongelmasta, jossa ihmiset asetetaan tilanteisiin, joissa heidän on paljastetava uskonnollinen vakaumuksensa, päinvastoin kuin humaanit ihmisoikeudet ohjeistavat. Koska kaikkia maailman uskonnollisia rituaaleja on mahdotonta sisällyttää opetussuunitelmaan edes yleissivistävässä mielessä, käytännössä on vain yksi tapa ratkaista ongelma: tehdä koulut, kuten yhteiskunta muutenkin, uskontojen suhteen mahdollisimman neutraliksi instituutioksi.

Hienoa, jos ja kun asiaa on alettu hoitamaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
bergepanther

Aiheesta oivallinen Ulla Appelsinin kolumni J-U-M-A-L-A Ajatellaan nyt vaikka joulua tähtineen ja lahjoineen: sen vietosta on Suomessa ehdottomasti luovuttava kokonaan...Loppukoon siis loppiainen ja lakkautettakoon helluntai, juhannus, pääsiäinen ja...aivan, pääsiäinen! 

 

Naurettavaa uhkailua. Aika vähän noilla on merkitystä muuten kuin että ovat vapaapäiviä. Harva suomalainen edes tietää nykyään, miksi esim. loppiaista tai helluntaita vietetään. Pääsiäisenä perinteitä on mm. kun lapset pukeutuvat pääsiäisnoidiksi ja virpovat, eli ei mitään kristillistä, juhannus on vanha pakanallinen hedelmällisyyden juhla ja nykyään örvellysjuhla, ja joulu on vanha pakanallinen talvipäivänseisaus. Pitäisikö Appelsiinin mielestä nämä aidot suomalaiset pakanalliset juhlat viettää sopivalla pakanallisella hartaudella? 

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Suomessa vakaumukset ovat yhdenvertaisia. Siis evankelisluterilaisuus ja ortodoksisuus. Muita vakaumuksia ei ole. Jos jokus kehtaa haluta jonkun muun vakaumuksen nostamista tasaveroiseen asemaan, hän on suomalaista yhtenäiskulttuuria murentava vääräuskoinen, joka pitää kivitettämän.

Hämmentää.

kse
Seuraa 
Viestejä1308
BCK

Naurettavaa uhkailua. Aika vähän noilla on merkitystä muuten kuin että ovat vapaapäiviä. Harva suomalainen edes tietää nykyään, miksi esim. loppiaista tai helluntaita vietetään. Pääsiäisenä perinteitä on mm. kun lapset pukeutuvat pääsiäisnoidiksi ja virpovat, eli ei mitään kristillistä, juhannus on vanha pakanallinen hedelmällisyyden juhla ja nykyään örvellysjuhla, ja joulu on vanha pakanallinen talvipäivänseisaus. Pitäisikö Appelsiinin mielestä nämä aidot suomalaiset pakanalliset juhlat viettää sopivalla pakanallisella hartaudella? 

Juu, onhan se hauskaa, että perinteitä koitetaan perustella juuri kristillisyydellä vaikka joulunakin mm. kinkkua syödään, koska Julen aikaan teurastettiin karju Freyan kunniaksi; nurkassa seisoo koristeltu kuusi, koska muinaisgermaanit koristivat julhan kunniaksi puun uhrilajoilla; olkipukit (ja tietysti itse joulupukki) liityy taas Toriin jne.

Taitaisi tätä myöden löytyä enemmän syitä liittää uuspakanallisia riittejä esim. koulujen tilaisuuksiin.

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
BCK
bergepanther

Aiheesta oivallinen Ulla Appelsinin kolumni J-U-M-A-L-A Ajatellaan nyt vaikka joulua tähtineen ja lahjoineen: sen vietosta on Suomessa ehdottomasti luovuttava kokonaan...Loppukoon siis loppiainen ja lakkautettakoon helluntai, juhannus, pääsiäinen ja...aivan, pääsiäinen! 

 

Naurettavaa uhkailua. Aika vähän noilla on merkitystä muuten kuin että ovat vapaapäiviä. Harva suomalainen edes tietää nykyään, miksi esim. loppiaista tai helluntaita vietetään. Pääsiäisenä perinteitä on mm. kun lapset pukeutuvat pääsiäisnoidiksi ja virpovat, eli ei mitään kristillistä, juhannus on vanha pakanallinen hedelmällisyyden juhla ja nykyään örvellysjuhla, ja joulu on vanha pakanallinen talvipäivänseisaus. Pitäisikö Appelsiinin mielestä nämä aidot suomalaiset pakanalliset juhlat viettää sopivalla pakanallisella hartaudella? 

Minusta Appelsin on sarkasmissaan aivan oikeilla linjoilla. Moni ei tosiaan tiedä kirkkopyhien alkuperää ja vaikkapa pääsiäisenvietossa siinä kuin joulussakin on tosiaan lainaa pakana-ajoilta. Ihan ok. Kyse on kuitenkin perinteistä joita ei tule repiä alas sen takia että joku vähemmistöstä loukkaantuu, sillä muutenhan tätä loukkaantumismentaliteettiin perustuvaa kieltosirkusta vosi jatkaa loputtomiin.

Jos Suomessakin sallitaan lentävää spagettihirviötä palvova uskonto, ei sen tarvitse merkitä sitä että kaikki spagettisiivilät täytyy pyhittää ja poistaa arkikäytöstä, koska kyseisen uskonnon edustajat siitä mielensä pahoittaisivat.

Antaa joulun ja muiden pyhien vieton jatkua entisellään, ja suvivirren raikaa kevätjuhlissa !

 

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
bergepanther
BCK
bergepanther

Aiheesta oivallinen Ulla Appelsinin kolumni J-U-M-A-L-A Ajatellaan nyt vaikka joulua tähtineen ja lahjoineen: sen vietosta on Suomessa ehdottomasti luovuttava kokonaan...Loppukoon siis loppiainen ja lakkautettakoon helluntai, juhannus, pääsiäinen ja...aivan, pääsiäinen! 

 

Naurettavaa uhkailua. Aika vähän noilla on merkitystä muuten kuin että ovat vapaapäiviä. Harva suomalainen edes tietää nykyään, miksi esim. loppiaista tai helluntaita vietetään. Pääsiäisenä perinteitä on mm. kun lapset pukeutuvat pääsiäisnoidiksi ja virpovat, eli ei mitään kristillistä, juhannus on vanha pakanallinen hedelmällisyyden juhla ja nykyään örvellysjuhla, ja joulu on vanha pakanallinen talvipäivänseisaus. Pitäisikö Appelsiinin mielestä nämä aidot suomalaiset pakanalliset juhlat viettää sopivalla pakanallisella hartaudella? 

Minusta Appelsin on sarkasmissaan aivan oikeilla linjoilla. Moni ei tosiaan tiedä kirkkopyhien alkuperää ja vaikkapa pääsiäisenvietossa siinä kuin joulussakin on tosiaan lainaa pakana-ajoilta. Ihan ok. Kyse on kuitenkin perinteistä joita ei tule repiä alas sen takia että joku vähemmistöstä loukkaantuu, sillä muutenhan tätä loukkaantumismentaliteettiin perustuvaa kieltosirkusta vosi jatkaa loputtomiin.

Jos Suomessakin sallitaan lentävää spagettihirviötä palvova uskonto, ei sen tarvitse merkitä sitä että kaikki spagettisiivilät täytyy pyhittää ja poistaa arkikäytöstä, koska kyseisen uskonnon edustajat siitä mielensä pahoittaisivat.

Antaa joulun ja muiden pyhien vieton jatkua entisellään, ja suvivirren raikaa kevätjuhlissa !

 

Kyse ei ole siitä, että joku vähemmistössä oleva loukkaantuu, vaan siitä, että Euroopan komission linjauksen mukaan ihmisen ei tule joutua paljastamaan uskonnollista vakaumustaan tai joutua osallistumaan toisen uskonnon harjoittamiseen. Näitä vakaumuksettomia tai muunuskoisia on Suomessa 30 % väestöstä. Loppujen 70 % joukossa lienee myös niitä, jotka eivät halua tunnustaa uskoaan julkisesti tai paljastaa vakaumustaan syystä tai toisesta. Yhteiskunnan ja sen perinteisen tulee muuttua sitä mukaa kun sen muodostavat ihmiset muuttuvat. Eikö? Vai haikaillaanko tässä sitä aikaa kun oli yksinvaltias, ensiyön oikeus ja kruununverot? Vai mitä perinteitä tässä oikein haikaillaan? Joku kuppanen virsi, jota on hoilattu muutama vuosikymmen ei ole vielä perinnettä nähnytkään. Miksi sitä ei voisi korvata jollain muulla nätillä kevätlaululla ja aloittaa näin uusi perinne?

Hämmentää.

kse
Seuraa 
Viestejä1308
bergepanther

Kyse on kuitenkin perinteistä joita ei tule repiä alas sen takia että joku vähemmistöstä loukkaantuu, sillä muutenhan tätä loukkaantumismentaliteettiin perustuvaa kieltosirkusta vosi jatkaa loputtomiin.

Mitä helvetin vaikeaa siinä on ymmärtää, ettei tässä nyt olla kieltämässä enemmistön (tai minkään vähemmistönkään) oikeutta riittiensä ja menojensa harjoittamiseen? Kyllä enemmistö saisi koulun oikeasti uskonnottomaksi muuttamisen jälkeen veisata hoosiannaa palkeet paukkuen vaikka joka päivä - kunhan vaan tekevät sen omissa tilaisuuksissaan.

Voisiko joku tosiaan vastata siihen kysymykseen, miten sen oman uskonnon tekee paremmaksi se, että pakottaa toisuskoiset tai uskonnottomat osallistumaan suvivirrenveisuuseen? Ottaako eteen? Tuntuuko päässä kivaa surinaa? Vai mikä on?

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Eihän sitä Jeesus/Jumalakohtaa suvivirressä tarvitse ottaa sen vakavampana kuin että se on ihan kiva ajankuva siltä ajalta kuin milloin laulelma kirjoitettu. Kuorolaulu on sellainen ettei kukaan huomaa vaikka joku jättäisikin laulamatta ja tuskin koulussa lauluun pakotetaankaan. Aika pitkälti samoilla linjoilla Pacanuksen kanssa.

Tuskin kukaan todella haluaisi kieltää kaikkia kristillisiä traditioita jotka tullut osaksi myös ateistien perinteitä, kulttuurillisesti lapsillamme olisi köyhempi lapsuus jos siitä poistettaisiin esimerkiksi Joulu.

Kun ideoita viedään överiksi ja hajotetaan pää niin on eläminen jo liian vakavaa. Nettikeskustelussa törmää aina silloin tällöin siihen että on kristitty ja ilmaisee olevansa tietystä aiheesta loukkaantunut ja pyytää poistamaan tiettyä materiaalia. Pitäisikö ateisteilla olla samanlainen ajattelutapa jostain laulusta yms? Mielestäni se on naurettavaa.

Tosin mediassa suvivirsikohua nostetaan aina esiin siinä vaiheessa kun pyydetään poistamaan pakolliset (?) joulukirkot yms joten asiat pitäisi käsitellä erikseen.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
Vatkain

Kyse ei ole siitä, että joku vähemmistössä oleva loukkaantuu, vaan siitä, että Euroopan komission linjauksen mukaan ihmisen ei tule joutua paljastamaan uskonnollista vakaumustaan tai joutua osallistumaan toisen uskonnon harjoittamiseen. Näitä vakaumuksettomia tai muunuskoisia on Suomessa 30 % väestöstä. Loppujen 70 % joukossa lienee myös niitä, jotka eivät halua tunnustaa uskoaan julkisesti tai paljastaa vakaumustaan syystä tai toisesta. Yhteiskunnan ja sen perinteisen tulee muuttua sitä mukaa kun sen muodostavat ihmiset muuttuvat. Eikö? Vai haikaillaanko tässä sitä aikaa kun oli yksinvaltias, ensiyön oikeus ja kruununverot? Vai mitä perinteitä tässä oikein haikaillaan? Joku kuppanen virsi, jota on hoilattu muutama vuosikymmen ei ole vielä perinnettä nähnytkään. Miksi sitä ei voisi korvata jollain muulla nätillä kevätlaululla ja aloittaa näin uusi perinne?

Euroopan neuvosto linjailee ihme linjauksiaan islamin pelosta . En ole itsekään minkään sortin uskovainen, mutta en voi mokomia linjauksia käsittää. Suvivirsiasiassa kyse on yhdestä laulusta, eikä tällä tavoitella saatika haikailla mitään suurempaa paluuta menneeseen. Muutamia perinteitä voi huoletta säilyttääkin, kaikkea ei tarvitse muuttaa, Elvis oli parempi kuin sata Michael Boltonia jne.

Jos yhden laulun kuunteleminen tms luetaan uskonnon harjoittamiseksi on kyse aika tiukkapipoisesta uskonnosta tai linjauksesta...

Huolimatta yhteiskunnan muuttumisesta näemmä 59% Ilta-Sanomien äänestykseen vastanneista kannattaa tätä traditiota

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288669473260.html

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
kse
bergepanther

Kyse on kuitenkin perinteistä joita ei tule repiä alas sen takia että joku vähemmistöstä loukkaantuu, sillä muutenhan tätä loukkaantumismentaliteettiin perustuvaa kieltosirkusta vosi jatkaa loputtomiin.

Mitä helvetin vaikeaa siinä on ymmärtää, ettei tässä nyt olla kieltämässä enemmistön (tai minkään vähemmistönkään) oikeutta riittiensä ja menojensa harjoittamiseen? Kyllä enemmistö saisi koulun oikeasti uskonnottomaksi muuttamisen jälkeen veisata hoosiannaa palkeet paukkuen vaikka joka päivä - kunhan vaan tekevät sen omissa tilaisuuksissaan.

Voisiko joku tosiaan vastata siihen kysymykseen, miten sen oman uskonnon tekee paremmaksi se, että pakottaa toisuskoiset tai uskonnottomat osallistumaan suvivirrenveisuuseen? Ottaako eteen? Tuntuuko päässä kivaa surinaa? Vai mikä on?

Ja miten mahdottoman vaikeaa siinä on käsittää että puhutaan perinteestä, ei erityisestä uskonnollisesta riitistä. Jos kyseinen laulu koetaan niin omien arvojen ja uskonnon vasttaiseksi, voi sen jättää kuuntelematta. Täytyy olla vähän hemmetin tiukkapipoinen että tämmöisestä kimmastuu, mutta nykyään nyt näkeekin lähes mitä tahansa, lähes sata vuotta on tätä jatkunut ja nyt yhtäkkiä tämmöisiä reaktioita, just joo.

kse
Seuraa 
Viestejä1308
Barbaari

Tuskin kukaan todella haluaisi kieltää kaikkia kristillisiä traditioita jotka tullut osaksi myös ateistien perinteitä, kulttuurillisesti lapsillamme olisi köyhempi lapsuus jos siitä poistettaisiin esimerkiksi Joulu.

Olisiko se niin kauhean vaikeaa antaa ihmisten itse päättää mihin rituaaleihin ja perinteisiin he osallistuvat? Vai pitäisikö Ainoan Oikean Suomalaisen Kulttuurin vaalimiseksi mennä vielä pidemmälle laittaa vaikkapa perinnepoliisit valvomaan, että jokainen perhe viettää joulut ja muut juhlapyhät niin kuin valtioneuvoston asettama Wirallisen Perinteen Keskuskomitea asetuksissaan määrittelee?

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

kse
Seuraa 
Viestejä1308
bergepanther

Ja miten mahdottoman vaikeaa siinä on käsittää että puhutaan perinteestä, ei erityisestä uskonnollisesta riitistä. Jos kyseinen laulu koetaan niin omien arvojen ja uskonnon vasttaiseksi, voi sen jättää kuuntelematta. Täytyy olla vähän hemmetin tiukkapipoinen että tämmöisestä kimmastuu, mutta nykyään nyt näkeekin lähes mitä tahansa, lähes sata vuotta on tätä jatkunut ja nyt yhtäkkiä tämmöisiä reaktioita, just joo.

Tyttöjen ja poikien ympärileikkauksetkin ovat sitten varmaan ihan ok - puhutaanhan tässäkin perinteestä (ja vielä paljon sivuvirttä vanhemmasta!) eikä kenelläkään voi olla siihen mitään nokan koputtamista.

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat