Seuraa 
Viestejä1628

Minulla on pieni lämpöeristetty varastotila, jossa on sähköpatteri. Jos en pitäisikään siellä talvella ylläpitolämpöä niin homehtuuko tila? Kosteuttahan sinne ei mikään "tuota". Tilassa on myös öljysäiliö, joten talvilaatua olisi tilattava ensi talveksi.

Kommentit (8)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Ite olen käsittänyt että homehtuminen todennäköisemmin kesällä, jos tila pysyy viileämpänä kuin ulkoilma niin ulkoa sisään tuleva ilma jäähtyy ja suhteellinen kosteus nousee ja voi jopa tiivistyä pinnoille. Jos varastossa on lämpimämpää kuin ulkona, niin ilma suhteellisesti kuivuu lämmetessään ja se on hyvä. Onko siellä lämpimämpää?

En ole mikään asiantuntija, olen itsekin huolissani näistä asioista ja kysellyt täällä paljon homeesta.

くそっ!

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Jos ei varastoon pääse hometta mistään, niin eihän se (minun logiikkaani seuraten) voi homehtua. Homeitiöitä leijaillee kuitenkin kaikkialla. Onko huoneessa paikkoja, jonne home voi pesiä ja saada riittävästi ravintoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Home on seurausta liiallisesta ilmankosteudesta. Jos ilmankosteus on riittävä, kyllä hometta tulee.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
kohveeman

Minulla on pieni lämpöeristetty varastotila, jossa on sähköpatteri. Jos en pitäisikään siellä talvella ylläpitolämpöä niin homehtuuko tila? Kosteuttahan sinne ei mikään "tuota". Tilassa on myös öljysäiliö, joten talvilaatua olisi tilattava ensi talveksi.

Kondenssivettä tekee öljysäiliöön jos lämpö pääsee sahaamaan. Usein vedetään kattilasta kiertovesiputkisilmukka öljysäiliöön joka pitää öljyn tasalämpöisenä.

- Ubi bene, ibi patria -

lokki
Seuraa 
Viestejä5979

Sään muuttuminen aiheuttaa lämpötilaeron öljysäiliön pinnan ja huoneen ilmatilan välille. Sään lauhtuessa ilmankosteus tiivistyy kylmän öljysäiliön pintaan ja kuivaa ilmaa. Sään kylmetessä ilmankosteus laskee ja öljysäiliön pinta luovuttaa kosteuden huoneen ilmaan ja rakenteisiin, jollei tuuletus ole kunnossa. Eli, tuuletus kuntoon, niin ei homehdu. Öljysäiliökin taitaa sitäpaitsi hiukan lämmittää huonetta öljyn paluuvirtauksen takia.

Penttinen
Seuraa 
Viestejä29

Öljynlämmityskierukka. Höpö-höpö. Ainoastaan raskasöljylaitoksissa on sellaiset, koska öljy pitää pysyä lämpimänä, muuten se on kuin siirappia. Raskasöljylaitoksia ei juurikaan enään edes ole, paitsi laivat ajaa raskaalla.

Home tarvitsee 3 asiaa. Lämpö, ravinto ja kosteus. Jonkun puuttuessa itiöt, joita on ilmassa aina, ei löydä kasvualustaa, elämän mahdollisuutta.

Jääkaappi: siellä on kosteaa ja ravintoa, mutta ei homehtumista hidastetaan viileydellä.

Asunto: lämpöä ja ravinnetta (puu, kipsilevyn pinta, tms). Toivottavasti kosteus puuttuu.

Öljy (kesälaatu) viihtyy hyvin ja palaa vielä 0 asteen lämpötilassa, ellet ole ottanut sitä nesteen BIO laatua, joka sakkaa jo +3 asteen lämpötilassa (siinä onmuistaakseni se palmuöljy seassa (3%) joka menee parafiiniksi) Vrt ruokaöljypullo jääkaapissa. Muutenkin toi bio rikkoi polttimien pumppuja.

Öljysäiliöön ei kondensoidu vettä merkittäviä määriä edes 30 vuodessa.

Talvilaatu on hieman kalliimpaa. Se paluuputki säiliöön polttimelta jelppaa hieman, jos vain kulkee lämpimässä tilassa. Polttimessa se ei lämpene. Paluuputken tarkoitus ei ole lämmittää säiliötä, vaan siirtää ylimääräinen ei poltettu polttoaine polttimelta takaisin säiliöön.

Pidä varasto nollan kieppeillä patterilla? Pysyy kuitenkin kuivana ja ei tartte talvilaatua ostaa.

Penttinen
Seuraa 
Viestejä29

Lisätään vielä, että esim betoni ei homehdu. Puu kestää hetkellisiä kosteuksia hyvin, vaikkapa saunassa. mutat pitää kuivua välillä. Ja pitää olla jotain orgaanista kamaa homeelle ravinnoksi. Totta tuo, että kylmä varasto vetää kesällä kosteuden, ja saattaa alkaa homehtumaan. Siis maltilla sitä tuuletusta, ja silloin kun ulkona on lämpimämpää (jos tämä yleensäkin tapauksessasi on mahdollista) niin ei turhaa tuuletusta.

Allekirjoittanut on nuoren koittanut kuivata/tuulettaa jumalattomalla puhaltimella okt:n alakertaa pari päivää, ulkona + 25 sateen jälkeen ja alakerrassa 18... tuloksena sai imuroida kondensoitunutta vettä lattioilta :)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat