Seuraa 
Viestejä2959

Otsikon aihe on oikeastaan aika loppuun kaluttu mutta kävipä kuitenkin kiinnostamaan.

Eli katselin wikipediasta noita kryptausaiheisia artikkeleja, esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Unbalanced_Oil_and_Vinegar , löytyi sen suuntaisia juttuja että jotkin kryptausmenetelmät olisivat immuuneja kvanttitietokoneille tai siis että kvanttitietokoneiden ominaisuudet eivät toisi mitään erityistä etua joidenkin kryptausmenetelmien purkamisessa tai jotenkin näin sen asian ymmärsin. Vähän jäi mietityttämään että mitenkäs nämä jutut nyt oikein menevät?

Sen käsienheiluttelu-tason selityksen olen siis jo kuullut että alkulukuihin perustuva krypto(esim. RSA) on hataralla pohjalla jos joskus saadaan toimiva kvanttitietokone aikaiseksi koska on olemassa Shorin algoritmi (http://en.wikipedia.org/wiki/Shor_algorithm) . 

Mutta sitten nämä muut menetelmät, tuo UOV, Niederreiter, McElice, sun muut lattice-jutskat. Onko se vain niin että ei ole julkisessa tiedossa kvantti-algoritmia millä noita saisi murrettua vai onko jossain niistä jotain spesiaali-ominaisuutta miksi kvantti-menetelmät eivät tuo erityistä lisäapua murtamisessa?

 

 

Kommentit (2)

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

NP-täydellisen ongelman ratkaisu onnistuu hyvin bruteforcella tiettyyn pisteeseen. TSP:n saa selville 10 kaupungin tapauksessa kyllä, mutta 20 kaupungia onnistunee joskus tulevaisuudessa. Kvanttikoneista paljon melua, mutta en usko ennenkuin näen. Optimointioppi - kurssilla pääsee alkuun ja eihän noilta kursseilta mitään hyödyllistä käteen jää ellet itse vedä överiksi. Erilaisia heuristiikkoja on vaikka kuinka mitenkä erilaisia verkko-optimointi tehtäviä ratkotaan ym mukaan lukien lyhin reitti sovellukset. Optimia ne ei pukkaa ulos, mutta hyviä arvauksia kuitenkin. Salausalgorimeissa voi vetää myös överiksi, ja yleensä käy niin, että hvyin salatut asiat jää myös hyvin salatuiksi kun avaimet tms unohtuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat