Seuraa 
Viestejä415

Jatkuvasti on YT-neuvotteluita, mutta kuitenkin eläkeikää yritetään heivata ylöspäin. Nuorilla on vaikea työllistyä, mutta kuitenkin lähes eläkeikäisiä yritetään väkisin pitää työelämässä. Jokainen vanha työntekijä vie nuoremmalta työpaikan.

Osaisko joku selittää mikä idea tuossa on?

Kommentit (3)

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1322

Ajatuksena varmaan on, että työllisten määrä lisääntyy suurin piirtein samassa suhteessa kuin saatavilla olevien työntekijöiden määrä. Sitä paitsi keskimääräinen työeläke on suurempi kuin keskimääräinen nuorelle maksettava työttömyyskorvaus.

kse
Seuraa 
Viestejä1308

Taustalla on tietysti myös se perustotuus, ettei yhtälö, jossa ensin 30 vuotta opiskellaan/haetaan tarkoitusta elämälle, 30 vuotta ollaan hoitovapaiden, vuorotteluvapaan jne. pätkittämissä töissä ja sitten 20-30 vuotta täydellä eläkkeellä, ei vaan voi yksinkertaisesti toimia millään järkevällä vero- ja eläkemaksutasolla.

Kannattaa muistaa, ettei eläkejärjestelmän alkuperäinen tarkoitus ollut kustaantaa työkykyisille ihmisille lokoisaa kaukomatkojen tähdittämää kolmatta elämänvaihetta, vaan pelastaa harvalukuinen ikäihmisten joukko työkyvyn laskun aiheuttamalta kurjuudelta. Alkuperäinen eläkeikähän oli jotain 68 vuotta aikana jolloin keskimääräinen elinikä oli luokkaa 60 vuotta.

Ainoa pidemmänpäälle kestävä ja oikeudenmukainen ratkaisu olisi siirtyä järjestelmään, jossa varsinaisia työeläkkeitä eikä eläkeikää olisi ollenkaan. Vasta todellinen työkyvyttömyys tai omat säästöt mahdollistaisivat työnteon lopettamisen.

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5037

Työurien pidentäminen tarkoittaa isossa kuvassa käytännössä sitä, että vanhemmasta päästä ihmiset laitetaan työttömyyskorvaukselle jolloin myös eläkekertymä pienenee ja näin myös entistä pienemmän eläkkeen maksaminen siirtyy myöhäisemmäksi.

Samalla myös pystytään kilpailuttamaan mahdollisesti avautuvat paikat aktiivisemmilla pienipalkkaisemmilla nuorilla ja vanhempiinkin saadaan lisää vauhtia jatkuvan paineen alla.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat