Kommentit (4)

jeru
Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt1.4.2014

Jos sulaneen tuotteen (esim. voitaikinan) pakastaan uudelleen ja sulattaa taas, mutta paistaa uunissa, niin eikö paistaminen tapa bakteereja?

MooM
Seuraa 
Viestejä6067
Liittynyt29.6.2012
jeru

Jos sulaneen tuotteen (esim. voitaikinan) pakastaan uudelleen ja sulattaa taas, mutta paistaa uunissa, niin eikö paistaminen tapa bakteereja?

Tuo on niitä perussääntöjä, joilla estetään arviointikyvyttömien tekemäiä virheitä. Ei tuo ole mikään automaatti ja sulaminen/jäätyminen/sulaminen ei tee mitään maagista bakteeripesää.

Rakenne voi kärsiä ja joo, bakteerit lisääntyvät nopeammin sulaneessa (ja ehkä kostuvassa) elintarvikkeessa kuin jos se olisi pakastettuna koko ajan. Seuraavassa sulatuksessa nämä aktivoituvat nopeasti ja pilaavat tuotteen viimeistään sitten, jos ehtivät. Ja jos käsitellään välillä, siihen voi siirtyä lisää pöpöjä, joita ei tulisi, jos se olisi koko ajan pakasteessa.

Paistaminen tappaa suurimman osan bakteereista. Tosin bakteerit voivat myös tuottaa ruokaan myrkkyjä, jotka eivät hajoa kuumennuksessa. Tai muuten pilata makua.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187
Liittynyt27.2.2014

Varotoimi ettei pakastaminen hämää jos ruoka on ehtinyt välillä sulaa ja pilaantua. Muuten sen maku ja rakenne vain kärsii. Kemialliset muutokset jatkuu jäisenäkin, hitaammin.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat