Seuraa 
Viestejä391

Ympärileikkauskielto ajaisi juutalaiset pois Suomesta

 

Suomen juutalaisyhteisössä ihmetellään eduskunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan ja järjestökentän kriittistä kantaa ympärileikkauksiin. Lain tarve kyllä ymmärretään, mutta kielto- tai rajoitusajatukset saavat täystyrmäyksen.

Jos juutalaisperhe ei suostuisi pojan ympärileikkaukseen, perhe ei enää voisi olla juutalaisyhteisön jäsen, kuvaa Juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Gideon Bolotowsky.

– Silloin he eivät voisi olla yhteisön jäseniä. Tämä on käytännön seuraamus. Kyseessä on hyvin perustavanlaatuinen käsky.

 

Bolotowsky näkee leikkauspäätöksen osana juutalaista perhemallia.

– Kun lapsi ei voi valita vanhempiaan, hän ei voi valita myöskään elämänkulkuaan. Mihin kouluun hän menee, mitä ruokaa hän saa, rokotetaanko hänet, ja niin edespäin. Tämä on osa sitä kokonaisuutta jonka perhe muodostaa.

Jos taas Suomeen tulisi ympärileikkaukset kieltävä laki, Suomen juutalaiset joutuisivat Bolotowskyn mukaan lähtemään maasta.

– He lähtisivät täältä pois. Ilman muuta! Eivät Suomen juutalaiset voi asua antisemiittisessä yhteiskunnassa, Bolotowsky painottaa.

– Mehän emme juutalaisina tarvitse tähän uutta lakia. Meillä on jo olemassa tähän hyvin yksityiskohtainen laki joka on kolmetuhatta vuotta vanha. Mutta jos yhteiskunta tarvitsee tähän lain, koska maahan muuttaa uusia ryhmiä, niin meillä ei ole mitään sitä vastaan - kunhan se laki on järkevä. Tällainen laki on esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa. Kun ammatti-ihminen tekee ympärileikkauksen, asiassa ei ole mitään ongelmaa koska operaatio on hyvin pieni ja nopea, Bolotowsky kuvailee.

Ympärileikkaus päiväkotipaikan ehtona

Ympärileikkaussääntö näkyy käytännössä muun muassa lasten päiväkotipaikkojen jaossa.

Helsingin juutalaisen päiväkodin Gan Jeladimin säännöissä vaaditaan poikalasten ympärileikkausta päiväkotiin pääsyn ehtona.

”Päiväkodin johtokunta hyväksyy lapset päiväkotiin. Edellytyksenä on, että ainakin toinen vanhemmista on Helsingin juutalaisen seurakunnan jäsen, ja mikäli molemmat täyttävät seurakunnan jäsenyydeltä vaadittavat ehdot, niin kummankin tulee olla Helsingin juutalaisen seurakunnan jäseniä, sekä poikalapsen tulee olla ympärileikattu”, päiväkodin ohjesäännöissä todetaan.

”Ennen päiväkotiin hyväksymistä johtokunnan jäsenet haastattelevat lasten vanhempia. Haastattelun tarkoituksena on varmistaa, että lasten vanhemmat ovat hyväksyneet päiväkodin arvot sekä edellä esitetyt päiväkodin toimintatavoitteet sekä tämän ohjesäännön,” säännöt jatkuvat.

Myös juutalainen seurakunta on varautunut tilanteisiin, joissa toinen vanhempi hyväksyy ja toinen vastustaa ympärileikkausta.

– Jos vanhemmat haluavat lapsensa juutalaisen seurakunnan jäseneksi, he kirjallisesti sitoutuvat siihen että ympärileikkaus tehdään kahdeksan päivän ikäisenä jos kyseessä on poikavauva ja poikavauva on terve.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ymparileikkauskielto-ajaisi-juutalaiset-pois-suomesta/3138052

 

Kyllä juutalaisten on mielestäni saatava silpoa lastensa sukupuolielimet, koska muuten he muuttavat pois suomesta.

Aika törkeää, jos lasten vahingoittamista rajoitetaan lainsäädännöllisesti, olisi katastrofi, jos juutalaiset lähtisivät menee.

Sivut

Kommentit (230)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pullasorsa
Seuraa 
Viestejä234

Kiinnostavaa tuo ´ei-lääketieteellisistä´ syistä tehtävä ympärileikkaus.

Etenkin Yhdysvalloissa poikalapsien ympärileikkaus on melko standardia joka tehdään ´hygieenisistä´ syistä. Ympärileikattu pippeli on näköjään helpompi pestä ja pitää puhtaana.

offmind
Seuraa 
Viestejä18918
Pullasorsa

Kiinnostavaa tuo ´ei-lääketieteellisistä´ syistä tehtävä ympärileikkaus.

Etenkin Yhdysvalloissa poikalapsien ympärileikkaus on melko standardia joka tehdään ´hygieenisistä´ syistä. Ympärileikattu pippeli on näköjään helpompi pestä ja pitää puhtaana.

Noin varmaan olisi jos ihmiset eläisivät jurtassa jossain huitsun nevadan aavikolla. Mutta ei tuo hygeniapuolustus enää nykyaikaisessa yhteiskunnassa taida oikein toimia sen paremmin kuin se että ympärileikkaus vähentää runkkaamista ja siten myös sokeutumista.

 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17360

Jos joku ihmisryhmä ei osaa elää täällä silpomatta pikkuvauvojen sukupuolielimiä niin tervemenoa...

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Ei sitä jenkkilässä puhtaus-syistä nipsaista vaan perinne alkoi lasten onanoinnin vähentämisestä vuosisata sitten. Tapa jäi vaikka se heikentää terskan tuntoherkkyyttä.

Uskonnollista kantaa puoltavia ei haittaa että lapselta sen nimissä viedään kehon osa jota ei saa takaisin jos oma mieli niin tahtoo. Riskinä on että joku lahko voisi alkaa harrastamaan puusilmiä ja silmiä pooistettaisiin lain sen salliessa.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jostain tiedelehdestä (Tieteen Kuvalehti?) joskus ammoisina aikoina lueskelin että joku puoskari kirjoitti kirjan jossa väitti itsetyydytyksen aiheuttavan pojille kaikenlaisia vakavia sairauksia (sokeus tietenkin yksi näistä), ja anglit uskoivat koko roskan. Tämä johti mm. siihen että kehiteltiin kaikenlaisia vempaimia joilla estää inhoittavia erektioita pikkupojilla, esim. rotanloukun mallisia jotka satuttivat ilkeästi heti kun synnillistä toimintaa oli aikeissa harjoittaa. Itsetyydytyksen vimmaiseen pelkoon viittaa myös se joskus elokuvissa yms. nähtävä kohtaus jossa pikkupoikaa laitetaan nukkumaan ja hänen käsketään pitää kädet peiton päällä.

Voi hyvin kuvitella että ympärileikkauksesta on tullut sitäkin suositumpaa kun joku neropatti on tajunnut että sekin hankaloittaa masturbointia. Jenkeillähän pitää aina olla joku body lotion -pullo lähettyvillä että asiasta tulee yhtään mitään. Ja ilmeisestikin paljaan, sierettyneen terskan ohella onanoinnin vastustajana toimii usein oma muija joka saa jonkun kohtauksen jos havaitsee että hän itse ei riitäkään miehelleen. Näin siis ainakin fiktion mukaan...

Arvostan juutalaisia (kaikkia paitsi niitä yksilöitä Israelin juutalaisista jotka eivät osaa tai halua elää rauhassa muiden porukoiden kanssa kimpassa). Pidän heitä älykkäinä ja katson että he ovat antaneet suuren panoksen tieteidenkin kehitykseen. Jonkun "jumalan" lellikkeinä en heitä kuitenkaan pidä yhtään sen enempää kuin mitään muutakaan kansaa. Jos muilta kansoilta 3000 v sitten olisi kysytty, ihan yhtä valittuja kansoja hekin olivat, mikä minkin jumalan. Meille vain jostain syystä säily pääasiassa tämä VT väittämään että tässä on joku esikoiskansa.

Jos lasten silpomisesta ei pääse eroon vaikka se ei ole laillista, niin sitten ei kai oikein voi sanoa muuta kuin että hyvää matkaa, heippa ja hyvästi. Vaikken sitä silpomista tietenkään ulkomaillakaan hyväksy. On monia asioita joissa juutalaiset kykenevät antamaan periksi VT:n käskyistä (poislukien ordotoksijuutalaiset joilla täytyy olla kaksi eri jääkaappia eri ruokatarvikkeille), joten minkäköhän takia sitten tämä kakaran rääkkäys on niin erityisen tärkeää pitää?

Ai ettei pääse lastentarhaan jos ei ole leikelty? Ollaankos siellä tarhassa koko elämä vai?

Kyllä niissä leikkelyissäkin on ollut kaikenlaista muotia vuosisatain varrella. Juuri jostain luin tai kuulin miten joissain piireissä, oliko se Kreikassa vai Roomassa, juutalaiset miehet jopa tapasivat kytkeä punnuksia limakalvoonsa että saisivat tehtyä itselleen uuden "esinahan". Tuollainen uususkonnollisuus, vouhotus jossa ei muka voida antaa piiruakaan periksi jostain homeisesta ikivanhasta opista on vain tätä tämän hetken muotia kun ollaan niin etnisiä että ja niin kansaa jotta. Tainnut varmaan koko hötäkkä saada alkunsa 1800-luvun hullutuksista jotka synnyttivät kansallisvaltioita ja kaikenlaisia identiteettejä että ollaankin ME, mieluiten vielä me vs. muut. Mitä germaanit edellä, sitä juutalaiset nyt perässä. Tai kyllähän ne juutalaiset sen etnisen puhtautensa keksivät jo hyvän aikaa aiemmin kuin esim. natsit. Hajottivat ilmeisesti jopa perheitä kun aina välillä kirjanoppineet saivat päähänsä että nyt pitää puhdistaa juutalaisista muukalaiset pois.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13540

Juu, saman olin itsekin havainnut ja ihmetellyt, että miksi sitä kasirasvaa tarvitaan miltei aina jenkkileffoissa kaikkeen runkkaukseen liittyvässä (joka ei nykyisellään ole enää tabu), kun sen voi helposti hoitaa ihan ns kuivanakin.

Vastaus antisemiittisesti siksi, että valtaosa Hollywoodin ns eliitistä, joka pyörittää koko showta näyttelijöitä myöten, ovat juutalaisia...

Eli jonkin sortin sisäpiirin vitsi vissiin?

Toope
Seuraa 
Viestejä27201

Juutalaisethan ovat niitä hyviä vähemmistöjä, joiden olemassaolo palkitsee yhteiskuntaa. Ikävää, jos lähtisivät. Mutta kuten Pseudohippi edellä sanoi, ei lasten silpomista tule hyväksyä. Jos juutalaiset ja muslimit eivät tätä hyväksy, tervemenoa.

Lasten oikeus koskemattomuuteen on aina tärkeämpi asia kuin uskonnolliset perinteet. Jos uskonnot eivät tätä ymmärrä, ne joko pakotetaan ymmärtämään tai vaihtoehtoisesti poistumaan.

 

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää, pommi-iskut ja jengit ovat sitä monikulttuurista Ruotsia, se on kehitystä." Liian monien mielestä"!"
http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vierailija

Onko tästäkin tulossa joku sortoriita? 

Lait on tehty rikottaviksi.  Sekä "lääketietteelliset" syyt löytyy aina tarvittaessa.
Ei sen ympärileikkauksen kieltäminen mitään estä, eikä juutalaiset muuta mihinkään. 

Varmaan löytyy niitä idiootteja jotka olis valmiit pistää vanhemmat linnaa ja ottaa lapset huostaan tämänkin asian takia. Missä on suhteellisuudentaju?

Esinahan puuttuminen ei muuten estä runkaamista.
Sitä saa vedettyä sieltä juuresta kuitenkin sen verta eteen että nahkaa saa rullattua terskan päälle ilman mitään rasvaaki.

Itseä enempikin kiinostaa miksi tuo riittti on olemassa, että 8 päivää vanhan poikalapsen esinahka leikataan.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Maailmalla on monia tapoja runnoa perinteiden vuoksi ihmisten kehoa. On muokattu kalloa, jalkateriä venytetty huulia tms. Nyt täällä on kyse siitä sallitaanko tuollainen toiminta lapsille joilla ei ole vielä omaa tahtoa ja ymmärrystä päättää itse. Jos yhdelle ryhmälle se sallitaan, vaatii muutkin omia tapojaan sallittavaksi, kuten tyttöjen sukuelinten silpominen partaterällä kotona.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Epäilisin että juutalaiset oppivat ympärileikkauksen egyptiläisiltä. Kun vierasmaalaisilta opittu tapa piti jotenkin selittää ja oikeuttaa, keksittiin jälkikäteen tarina että heimojumala Jahve edellyttää tätä tapaa tunnistaakseen omansa muiden kansojen keskuudesta. Aikanaan tavasta tuli sitten pakkopulla jota ei pysty kiertämään millään ilveellä, koska juutalaisia pompoteltiin paikasta toiseen ja Babylonin reissun jälkeen tuli erityinen tarve korostaa omaa identiteettiä vs. muu porukka.

Eri heimot ovat tehneet kehoonsa erilaisia merkkejä kautta maailman korostaakseen ryhmähenkeään. Jotkut ovat tyytyneet ihoon maalattaviin kuviin, toiset ovat kehittäneet menetelmiä jotka eivät edellytä jatkuvaa korjausta (maalihan kuluu pois, varsinkin jos hikoilee voimakkaasti). Tatuointin, viiltely yms. On myös haluttu korostaa jotain tiettyä elämänvaihetta. Tämän vuoksi naisten silvonta on joillain alueilla nimenomaan siirtymäriitti tytöstä aikuiseksi. Jollain intiaaniheimolla (en nyt jaksa tarkistaa että millä) oli puolestaan tapana että naisten piti leikata sormiaan poikki sitä mukaa kun heiltä kuoli lähiomaisia.

Nykyaikana suhteellisuudentajua ei mielestäni edusta se että jonkin heimotunteen korostamiseksi tai jokusen sukupolven takaa periytyvän heimotavan ja täten heimoidentiteetin kunnioittamiseksi pitää muuttaa sitä mikä sellaisenaan on ihan ok. Kaikenlaiseen kehon leikkelyyn liittyy aina riskejä.

Enemmän perusteluja pitää olla sille minkä takia tervettä lasta pitäisi leikellä, kuin sille miksi tervettä lasta ei pitäisi leikellä. Maallistuneessa yhteiskunnassa heimojumalaan vetoaminen saa epäilemään vetoajan olevan älyllisesti vajavainen ja neuroottiseen taikauskoisuuteen taipuvainen reliikki. Erityisesti tieteellisten keksintöjen ja löydösten saralla kunnostautuneista juutalaisista on erityisen vaikea uskoa että he jollain saralla voivat olla näin naurettavan vanhanaikaisia. Väkisinkin tulee epäilys että kyseessä on jonkinlainen "me olemme parempia kuin muut" -asenne, jota pitää korostaa erityisellä oikeudella polkea lapsen ihmisoikeuksia oman heimoidentiteetin nostamiseksi.

Samanlaista epäoikeudenmukaisuutta yksilöä kohtaan esiintyy tietysti toki romaneilla, joiden keskuudessa tytöt eivät saa itse valita kumppaniaan. Ainakin jos on uskominen muutamia asiassa esille tulleita naisia, joista yhdenkin television tai lehden mukaan muistan joutuneen karkaamaan kotoaan ikkunasta ja jättämään koko perheensä ikiajoiksi taakseen, kun ei halunnut suostua järjestettyyn avioliittoon. Sellaista se on kun perhe yrittää elää kuin oltaisiin yhä Intiassa, vaikka ollaan Suomessa...?

Ja kuitenkin yksi lajimme parhaita ominaisuuksia on ollut joustavuus. Kyky sopeutua uuteen ympäristöön. Mihin se nyt yllättäen on kadonnut muutaman sadan tai tuhannen vuoden sisällä?

 

Vierailija
Rousseau

 

Samanlaista epäoikeudenmukaisuutta yksilöä kohtaan esiintyy tietysti toki romaneilla, joiden keskuudessa tytöt eivät saa itse valita kumppaniaan. Ainakin jos on uskominen muutamia asiassa esille tulleita naisia, joista yhdenkin television tai lehden mukaan muistan joutuneen karkaamaan kotoaan ikkunasta ja jättämään koko perheensä ikiajoiksi taakseen, kun ei halunnut suostua järjestettyyn avioliittoon. Sellaista se on kun perhe yrittää elää kuin oltaisiin yhä Intiassa, vaikka ollaan Suomessa...?

Ja kuitenkin yksi lajimme parhaita ominaisuuksia on ollut joustavuus. Kyky sopeutua uuteen ympäristöön. Mihin se nyt yllättäen on kadonnut muutaman sadan tai tuhannen vuoden sisällä?

 

 

Typerä akka. Jokohan oma valinta on jäähtyny ja erottu?
Kyllä vanhemmat paremmin tietää mikä natsaa pitkässä juoksussa paremmin.

Järjestetyt avioliitot ei ole muuten paska käytäntö ollenkaan. Tilastollisesti järjestetyt avioliitot myös kestää paremmin.

penni
Seuraa 
Viestejä5433
Toope

 

Lasten oikeus koskemattomuuteen on aina tärkeämpi asia kuin uskonnolliset perinteet. Jos uskonnot eivät tätä ymmärrä, ne joko pakotetaan ymmärtämään tai vaihtoehtoisesti poistumaan.

 

Mistä päättelet että lasten koskemattomuus on tärkeämpi kuin uskonnolliset perinteet?

 

Mistä tiedät että ne pakotetaan ymmärtämään tai vaihtoehtoisesti poistumaan?

Look out buddy, Noah’s coming, Jesus, man, what did you do?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
SamikoKu
Rousseau

 

Samanlaista epäoikeudenmukaisuutta yksilöä kohtaan esiintyy tietysti toki romaneilla, joiden keskuudessa tytöt eivät saa itse valita kumppaniaan. Ainakin jos on uskominen muutamia asiassa esille tulleita naisia, joista yhdenkin television tai lehden mukaan muistan joutuneen karkaamaan kotoaan ikkunasta ja jättämään koko perheensä ikiajoiksi taakseen, kun ei halunnut suostua järjestettyyn avioliittoon. Sellaista se on kun perhe yrittää elää kuin oltaisiin yhä Intiassa, vaikka ollaan Suomessa...?

Ja kuitenkin yksi lajimme parhaita ominaisuuksia on ollut joustavuus. Kyky sopeutua uuteen ympäristöön. Mihin se nyt yllättäen on kadonnut muutaman sadan tai tuhannen vuoden sisällä?

 

 

Typerä akka. Jokohan oma valinta on jäähtyny ja erottu?
Kyllä vanhemmat paremmin tietää mikä natsaa pitkässä juoksussa paremmin.

Järjestetyt avioliitot ei ole muuten paska käytäntö ollenkaan. Tilastollisesti järjestetyt avioliitot myös kestää paremmin.

Leikkele poikasi ja kysytään häneltä 20 v päästä että tiesikö vanhempi paremmin.

Riippuu tietysti poikasi luonteesta mitä hän on asiasta mielipuolta. Eli onko nöyristelevä ja isänsä alistama, vaiko uhmakas ja omaa myös omiakin ajatuksia.

Vierailija
Rousseau

Leikkele poikasi ja kysytään häneltä 20 v päästä että tiesikö vanhempi paremmin.

Riippuu tietysti poikasi luonteesta mitä hän on asiasta mielipuolta. Eli onko nöyristelevä ja isänsä alistama, vaiko uhmakas ja omaa myös omiakin ajatuksia.

Tuskinpa tuo siitä suurta numeroa tekisi nyt tai myöhemminkään. 
Ei muuten ole mitään tarvetta moiselle ei uskonnollisista eikä muistakaan syistä.

Joillan asioilla nyt vaan ei ole paskankaan merkitystä. Lapsikin sen ymmärtää.

Sitäpaitsi mun kommentti oli tohon typerään mustalaisakkaan.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
SamikoKu
Rousseau

Leikkele poikasi ja kysytään häneltä 20 v päästä että tiesikö vanhempi paremmin.

Riippuu tietysti poikasi luonteesta mitä hän on asiasta mielipuolta. Eli onko nöyristelevä ja isänsä alistama, vaiko uhmakas ja omaa myös omiakin ajatuksia.

Tuskinpa tuo siitä suurta numeroa tekisi nyt tai myöhemminkään. 
Ei muuten ole mitään tarvetta moiselle ei uskonnollisista eikä muistakaan syistä.

Joillan asioilla nyt vaan ei ole paskankaan merkitystä. Lapsikin sen ymmärtää.

 

Sitäpaitsi mun kommentti oli tohon typerään mustalaisakkaan.

Me ei voida tietää sitä tässä ja nyt, tulisiko tekemään. Kaikki pojat eivät ole niin kauhean lääpällään isäänsä että arvostaisivat tämän valintoja aikuisellakin iällä. On näitä nähty (omalla kohdalla esmes toka eksäni suorastaan vihasi isäänsä, vaikka tämä oli jo kuollut ja kuopattu).

Pakko nyt kai sanoa että "teille miehille" (minkäs teet!) tuntuu olevan kauhean vaikea ymmärtää miten jumalattoman vastenmielistä ihmiselle/naiselle voi olla ajatuskin siitä että pitäisi harjoittaa seksuaalista kanssakäymistä sellaisen yksilön kanssa johon ei tunne yhtikäs mitään vetoa. Vaikea sanoa johtuuko se ihan konkreettisesti siitä että nainen kuitenkin yleensä on jonka kehoon tunkeudutaan ja mies se joka tunkeutuu. Jos meinaa oksentaa ajatuksestakin että jonkun tietyn, ei-halutun, miehen penistä pitäisi suostua ottamaan sisälle kehoonsa, niin eiköhän se ole kuitenkin parempi että vanhemmat vetäytyvät ja jättävät järjestetyn avioliiton sikseen?

Jos ympärillä on kokonainen kulttuuri joka pitää normina sitä että nainen myydään yhden miehen panopuuksi (Intiassa vieläpä niin että sulhaselle maksetaan siitä että huoliii sen naisen), niin harvalla naisella siellä kai nousee mitään uhmamieltä kun ei muustakaan mitään tiedä. Sitten sitä vain totuttelee siihen mieheensä kuten kuka tahansa teini johonkin satunnaiseen parittelukaveriin (sillä erotuksella että häntä ei saa vaihtaa, vaan loppuelämä menee saman ihmisen kanssa). Mutta mahdollista on että toisen ihmisen luontainen tuoksukin etoo, jolloinka vuosien varrella syntyy myös syvä henkinen juopa ja katkeruus. Miestähän tämä ei haittaa, koska ainahan hän voi käydä huorissa jos eukko murjottaa. Ja huorat Intiassa eivät, hekään, saa itse valita ammattiaan, vaan se periytyy äidiltä tyttärelle. Jos tytöllä on muita suunnitelmia, seudun miehet raiskaavat hänet jotta uskoo mikä se ammatti tulee olemaan.

Mutta jos ympärillä on kulttuuri joka mahdollistaa yksilölle oikeudet päättääa ikuisena itse omasta elämästään, niin kyllähän siitä aika jänniä kulttuurien kohtaamisia muodostuu. Moni yksilö tietysti valitsee pitää heimotavoista kiinni koska muuten menettäisi oman heimoyhteisönsä tuen. Sosiaalinen eläin ei pärjää eikä kestä tyhjiössä. Miehille tietenkään ei ole mitään haittaa pitää kiinni heimotavoista silloin ja useimmiten kun he vain hyötyvät niistä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55344
SamikoKu

 

Järjestetyt avioliitot ei ole muuten paska käytäntö ollenkaan. Tilastollisesti järjestetyt avioliitot myös kestää paremmin.

Nyt mietintämyssy päähän, miksi järjestetyt avioliitot kestää paremmin?

Vierailija
jussipussi
SamikoKu

 

Järjestetyt avioliitot ei ole muuten paska käytäntö ollenkaan. Tilastollisesti järjestetyt avioliitot myös kestää paremmin.

Nyt mietintämyssy päähän, miksi järjestetyt avioliitot kestää paremmin?

 

Koska ne perustuu realismille.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55344
SamikoKu
jussipussi
SamikoKu

 

Järjestetyt avioliitot ei ole muuten paska käytäntö ollenkaan. Tilastollisesti järjestetyt avioliitot myös kestää paremmin.

Nyt mietintämyssy päähän, miksi järjestetyt avioliitot kestää paremmin?

 

Koska ne perustuu realismille.

Sanoin että laita mietintämyssy päähän, mieti, älä heti hölötä ensimmäistä mieleen tulevaa ajatusta ulos.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat