Seuraa 
Viestejä8971

Hankin moisen, minulla oli seuraavana päivän siitä, kun Elop sen ensi kerran veti taskustaan Stillerin Pressiklubissa.

Harvoin olen käteni iskenyt pahempaan p..aan. Heti toka viikolla irtosi äänenvoimakkuuden säädin piirikortista ja myyjäliike ei suositellut lähetettäväksi takuukorjauksen Tsekkeihin vai oliko se Puolaan, vaan sääti ainoan karmean rääkyvän soittoäänen äänen täysille paperiliittimellä piirikortista. Nyt sekin on muutaman kerran mennyt taas pois ja ajan 40 km liikkeeseen, koska en itse saa takakantta auki, täysin mahdoton.

Lumian temppuilu ei loppunut tänä, sammuilee itsestään, soittaa puheluja minulta kysymättä, herätystoimintoa ei saa, ainoa joka toimii kohtuullisen hyvin on kamera ja kuvan siirto facebookiin.

Sabotoiko Microsoft vielä läksiäislahjaksi Nokiaa suunnittelemalla Lumian? Elophan oli aivan ilmeisesti MS:n Troijan hevonen, jonka missio oli pudottaa Nokian osake pohjalukemiin ostoa varten, maksamme Elopille vielä huimat korvaukset tuhotyöstään...että suomalaiset ovat tolloja, ulkomaan pellet nauravat, "kuin karkin lapsen suusta ottaisi..."

Sivut

Kommentit (32)

block52
Seuraa 
Viestejä1972

Ehkä kannattaisi ostaa ne luurit jostain muualta.

Näen ongelman ainoastaan myyjäliikkeen toiminnassa ja ostajan ymmärtämättömyydessä.

Kaikkiin laitteisiin osuu maanantaikappaleita, myös niihin ihaniin iLaitteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
block52
Seuraa 
Viestejä1972

No, listataanpas tähän vähän virheitä joita teit.

- Ostit innoissasi puhelimen joka juuri esiteltiin. Ei fiksua, lastentauteja esiintyy.

- Uskoit myyjäliikkeen paskanjauhantaa ja annoit heidän korjata puhelimesi kyseenalaisella konstilla, vaikka kyseessä oli päivänselvä takuukorjaustapaus.

- Ajelet 40 km lenkkejä, vaikka takuukorjaukset saa hoitaa kuluitta.

- Et osaa käyttää puhelintasi, vai oletko ajanut siihen päivitykset?

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Tuskin kukaan täysikäinen (täyspäinen) lukee?

Liike sanoi, että voidaan lähettää takuukorjaukseen Puolaan/Tsekkeihin, mutta emme suosittele. Kestää vähintään 3 viikkoa, joskus häviää matkalla ja voivat väittää, että itse aiheutettu vika ja laskuttaa jopa yli uuden puhelimen hinnan. Tuosta päättelin, ettei Nokialle nk. takuuta olekaan.

Kun myyjä oli avannut takakannen tuon myyntipuheen jälkeen, ehdotin että tyydyn jos saa vaikkapa paperiliittimellä sönkittyä siihen ääntä, mitä vain ja kovaa. Se onnistui, tuli variksen kuolinrääkäisyä muistuttava ääni. Äänensäädin toimii kuitenkin vaientamiseen päin ja joskus kameraa käyttäessä painaa sitä erehdyksessä ja ääni häviää, kuten nyt. Takakantta ei millään inhimillisellä voimalla saa auki, liikkeessä niillä on salattua tietoa siihen.

Johtopäätös: Ei koskaan enää mitään jossa lukee Nokia tai Microsoft. Onhan Applellakin omituisuutensa (iPad), mutta on noin pääpiirteissään kuitenkin toiminut (so far...).

Mutta, asiakkaan vikahan se, ainakin minun jos teiltä kysyy. Mitä ne nykyisin siellä sosialistisen peruskoulun alaluokilla opettavat, vittuilua?

block52
Seuraa 
Viestejä1972

http://download.support.nokia.com/ncss/PUBLIC/fi_FI/webpdf/100000173645/Nokia_Lumia_620_UG_fi_FI.pdfhttp://download.support.nokia.com/ncss/PUBLIC/fi_FI/webpdf/100000173645/Nokia_Lumia_620_UG_fi_FI.pdf

Linkki on pdf-tiedosto Lumian käyttöohjeeseen. Ei sisällä virusta tai muutakaan epäilyttävää.

Sivulla seitsemän kerrotaan miten takakansi aukeaa, sanallinen ja kuvallinen ohje.

Salattua tietoa. 

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Jos Tannu Hanskanen noita ohjeita lukisi, niin eipä olisi meillä täällä paljon muita naurunaiheita kuin kuusalkkarit ja keskipakovoima.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

block52
Seuraa 
Viestejä1972

En ole Lumiaa juuri käyttänyt, mutta kokemukseni kertoisi, että äänenvoimakkuuden keinukytkimestä ei kuitenkaan missään puhelimessa ole tähän mennessä valittu kuin äänenvoimakkuus, ei soittoääntä. Soittoääni valitaan soittoäänivalikosta, suosittelen lukemaan käyttöohjeesta miten pääset kuolevan variksen rääkäisystä johonkin miellyttävämpään ääneen käsiksi.

Jotenkin jäi nyt tuosta Hannun postauksesta sellainen kuva, että jotain jäi kertomatta.

Veikkaisin kertomatta jääneeksi asiaksi uudenuutukaisen puhelimen tippumisen ja keinukytkimen irtoamisen piirikortista sen takia. Näinpä myyjäliike ei suositellut takuuhuoltoa, koska tiesivät laskun seuraavan perässä.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Vitsi on vain siinä, ettei aukea ohjeen mukaan. Eikä tippunut, mutta uskon hyvinkin, että itäblokissa laskuttavat juuri tuollaisella, milläs todistat ettei..on häpeä, ettei Nokialla ole pikakorjaamoa noin triviaaleille vioille, eli käytännössä ei takuuta. Eipä silti että millään eurooppalaisella tuotteella olisi. Philipsin loisteputkelle annetaan kymmenen vuoden takuu. Koskaan ei ole palanut puolta vuotta pidempään. Liike josta ostin, sanoi ettei kuulu heille. Suomen Philips eikä Hollannin Philips ole vastanneet kahdeksaan vuoteen mitään. Toisin on jenkeissä, maailman suurin autovuokraamo Hertz ottaa valitukset tosissaan ja korvaa oitis.

block52
Seuraa 
Viestejä1972

Jo se ei tippunut, niin ei ole mitään pelättävää. Laite takuuhuoltoon kuin olisi jo.

Jos Nokian kokoinen firma kusettaisi järjestelmällisesti ihmisiä tuonkaltaisissa asioissa, siitä nousisi helvetillinen haloo. En ole huomannut missään helvetillistä haloota koskien Nokian takuuhuoltoa.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Vastaava vika oli puoluekaverin Lumia 620:ssa tällä samalla paikkakunnalla...eli kyllä niitä on, mutta kuinka moni jaksaa itkeä niistä somessa? Useimmat kiroavat ja ostavat seuraavan luurin muulta valmistajalta ja eikös Nokialla menekin vähän huonosti?

alma
Seuraa 
Viestejä36

Minulla on ollut Lumia 620 nyt vuoden verran. 

En keksi siitä yhtään vikaa. Ei ole kaatunut kertaakaan. Laitoin pois kuitukaistaliittymän (kotona) ja mobiilitikun (mökillä), käytän pelkästään Lumiaa, joka yhdistää tietokoneen nettiin sujuvasti. Ja sivut latautuvat melkein yhtä nopeasti kuin ennen kuitukaistalla - ja monta kertaa nopeammin kuin tikkua käyttäen.

Jos sattuu saamaan maanantaikappaleen, ei kannata yleistää.   

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Jahas...Nokian pikku agentteja liikkeellä?
Ja minun pitäisi vain olla tyytyväinen siitä, että sain maanantaikappaleen? Jos valitukseni kolahtaa myyntiin, hyvä vain, Nokian palvelu on ollut sikamaisen huonoa. Kyllä tuollaiset viat kuin piirilevystä irronnut kytkin pitää voida hoitaa odottaessa paikan päällä, ei lähettää viikoiksi itäblokkiin. Asia tietenkin tulee ymmärrettäväksi, jos noita vikoja on miljoonia...vaikkapa vaihtaminen heti uuteen voisi olla halvempaa, huono kello kauas kuuluu, mutta eihän sitä näissä byrolandioissa ymmärretä, asiakas on aina väärässä...suoraan sanoen olen iloinen Nokian kaatumisesta, kyllä sen osakkeilla aikoinaan rikastuneet öykkäreitä olivatkin...

block52
Seuraa 
Viestejä1972

Lopeta se vinkuminen ja lähetä se puhelin takuuhuoltoon minkä tahansa valtuutetun huoltoliikkeen kautta.

Tämä on normaali käytäntö jokaisella matkapuhelinvalmistajalla. Merkkiä vaihtamalla tilanne ei muutu. Ainoa joka toimii toisin, on Apple. Sen takuuhuolto toimii siten, että et saa omaa laitetta korjattuna takaisin, vaan lähettävät toisen käytetyn laitteen tilalle.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Tietokoneen yhdistäminen älykännyyn? Yritäpä yhdistää Nokia ja iPad:iin, edes bluetooth ei onnistu. Kuvien siirto Hotmalin kautta toimi hetken, sitten loppui, facebookiin vielä menee...Lumian vikojen luettelo on todellisuudessa paljon pidempi, harva toiminto pelaa, otin kymmenen vuotta vanhan Nokian back-up´iksi, en luota enää Lumiaan viiden pennin vertaan, sammuukin itsestään vähän väliä. Silloin vielä osattiin tehdä känny ja Nokian omisti Suomi, ulkomaan pellejen päästäminen ulko-ovesta sisään oli tuhon alku...

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Kun myyjä sanoo, että "takuuhuolto" voi maksaa mitä vain ja kestää kuukausia jossain hemmetin kuusessa, ei houkuttele..kun kahden vuoden orjasopimus operaattorin kanssa umpeutuu ja luuri on kokonaan maksettu menen meren rantaan ja..

unbiased
Seuraa 
Viestejä1863

Tuo vika oli pikkuvika, joita voi ilmetä silloin tällöin. Mutta pahempaakin Lumioissa on. Minulla oli 5320 (?) puhelin, jonka navigaattoriohjelmaan olin tyytyväisempi kuin Tomtomiin. Näyttö oli sen jan puhelimissa surkea, joten hankin Lumian. Navigaattoriohjelma toimii virheineen ja sen käyttö on sekavampaa kuin Nokia vanhassa symbiassa. Mikrosoft alusta huononsi navigaattoria. Jopa reitin suunnittelu hakee usein mutkia matkaan kymmeniä kilometrejä. Bussipysäkin kohdalla voi tulla ohje, ryhmity vasemmalla. Tärkeässä moottoritieliittymässä ryhmitysohje jää pois. Kokemusta on 10000 km Euroopan teilä, joista loppumatka sujui tiekarttojen mukaan, kun oppi olemaan luottamatta Lumian ohjeisiin ja reittisuunnitelmiin.

Kosketusnäyytkin on hankala. Pieni hipaisu joko siirtää kuvaa tai käynnistää jonkin rutiinin, jotahon ei ollut tarkoitus siirtyä. Takaisin vanha Nokia symbia-alustoineen.

Ei tämä mikään kosto ole, eihän Mikrosoft voi tehdä voittoa tahallisilla mokilla. Kyllä syynä on Mikrosoftin määräykset siirtymisestä Windowsiin ja osaamattomuus puhelinalalla. Mikrosoftilla on pelko Windows järjestelmien tulevaisuudesta. Luulisin, että mokat puhelinalalla lisäävät Mikrosoftin alamäkeä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat