Seuraa 
Viestejä415

Tietääkö joku, miksi pankkikortteihin on präntätty se 3-numeroinen turvaluku kiinteästi? Jos sitä ei olisi, niin ei kait sitä kukaan voisi väärinkäyttää, jos löytää toisen kortin.

Kait sen voi vapaasti raaputtaa pois?

Kommentit (2)

Chair
Seuraa 
Viestejä2802

Ruotsimediassa levisi taannoin oikein poliisin neuvo, että luottokortista kannattaa teipata kolminumeroinen turvakoodi piiloon. Tämän pitäisi vaikeuttaa konnia saamasta kortin tietoja haltuunsa.

Piilotuksen pitäisi suojata myös skimmaukselta (korttin magneettinauhan kopioiminen automaattiin asennetulla laitteella).

Poliisien neuvot saivat maksukorttiyritys SEB Kortin älähtämään.

– Kortin teippaaminen, numeroiden irtiraaputtaminen tai kortin vahingoittaminen muutoin ei ole hyvä vinkki. Siitä seuraa melkoinen riski, että kortista tulee käyttökelvoton perinteisissä kaupoissa.

Kortinlukija voi tunnistaa kortin räpelöimisen eikä korttia välttämättä hyväksytä myymälässä. Lisäksi ulkomailla on tavallista, että myyjä lukee turvakoodin, ja mikäli sitä ei löydy, myyjällä on hyvä syy olla hyväksymättä maksuvälinettä, SEB Kortista älähdetään.

Lähde: Teipatako luottokortin turvaluku piiloon? Poliisi neuvoo näin, korttiyhtiö kieltää

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

faq1
Seuraa 
Viestejä415

Kun kerran varkaiden työtä halutaan helpottaa printtaamalla "turvakoodi" jo tehtaalla korttiin valmiiksi, niin miksi ei voitaisi myös kortin 4-numeroinen tunnusluku siihen samalla painattaa? Kortin käyttö olisi siten sekä rosvoille että itselle ennennäkemättömän  helpompaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat