Seuraa 
Viestejä8643

Olisiko otsikon väitteelle jotain tieteellistä tukea?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (8)

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13341

Ei ole.

Ulkonäkökysymykset ovat subjektiivisia, ja hammasrivin siisteyteen vaikuttavat paremminkin lompakon paksuus ja yksilön tarpeet kuin mitkään geenit.

Jos luonnostaan jollakin ns terveet ja kauniit hampaat, niin hyvä niin, mutta se ei takaa mahd jälkeläisten hampaitten hyvää kuntoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Merkki hyvistä geeneistä verrattuna mihin?

Sehän on totta, että joillain ihmisillä hampaat kasvaa joka suuntaan kun leukaluut on niin ahtaat että hampaat ei mahdu riveille, mutta minusta se olisi merkki jollain tavoin huonoista geeneistä jos hammasrivien ollessa ahtaat hammasrivi näyttäisi siistiltä, koska osa hampaista on jäänyt kehittymättä!

Hämmentää.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tuo oikomisjuttu on vähän kuin hehkuttaisi silikooneja jotenkin erityisiksi avuiksi. Eli määritellään hieman. Siisti hammasrivi ilman rautoja. Merkki hyvistä geeneistä?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374

Nykyään ihmisillä on paljon viisaudenhampaiden kanssa ongelmia, koska ruoka on niin energiapitoista, että sitä tulee syötyä vain hyvin vähän. Tästä seuraa että lapsena tulee pureksittua liian vähän, jotta leuka kasvaisi normaaleihin mittoihin, joten kaikki hampaat eivät kunnolla mahdu leukaan. 

Alttius ientulehduksille tietenkin kertoo suoraan siitä kuinka immuunipuolustus toimii. Esimerkiksi itse jos en syö sinkkiä+c-vitaaminia ravintolisänä (en saa niitä ruuasta tarpeeksi), niin paitsi että flunssalattius kasvaa oleellisesti, niin myös ientulehduksen määrä kasvaa. Eli näin ollen luulisin, että alttius ientulehdukselle on suoraan verrannollinen immuunipuolustuksen toimintaan, joten jos hampaat pysyvät hyvänä (hoitamattakin), niin se on aika vahva merkki siitä, että immuunipuolustus on riittävän vahva ehkäisemään ientulehdukset. 

Suora hammasrivi on myös tietenkin hyvä signaali, koska se kertoo että yksilönkehitys on tapahtunut ongelmitta. Mutta luulen että sukupuolivalinnan kannalta hyvät hampaat kertovat enemmän juuri hyvästä immuunipuolustuksesta. 

Lisäksi apinamenneisyydessä iso hampaisto on ollut tärkeä dominanssihierarkian ylläpitäjä, mutta tämän merkitystä on vaikea arvioida. 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13341

Vielä 1970-luvulla oli lähes poikkeuksetta kaikilla yli 40-vuotiailla Hollywoodstaroilla tekarit suussa.

Näyttelijöiden posliininvalkoiset hampaat hohtivat kauniisti valkokankaalla ja ihmiset kadehtivat niitä.

Yöt ne olivat vesilasissa.

Roy Shererin aka Rock Hudsonin omat hampaat poistettiin hänen ollessa 23 vuotias kun miestä valmisteltiin ensimmäiseen elokuvarooliinsa.

Englantilaiset näyttelijät halusivat pitää omat hampaansa kauemmin suussaan kuin Hollywoodissa oli tapana, ja siksi syntyikin väärinkäsitys että englantilaisilla noin yleisestikin ottaen olisi huonommat hampaat.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Siinä Sydämen asialla sarjassa on kaksi selvää ryhmää: Toinen leiskauttelee (tarkoituksellisuutta ei voi olla huomaamatta) posliinirivistöään ja toinen peittelee ruskeita tee-tupakkahampaitaan. Kontrastia on vaatinut hammaslääkärisponsori?

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat