Kommentit (3)

JPI
Seuraa 
Viestejä24788
Liittynyt5.12.2012

Olen aina ihmetelly kuinka pysyviä muodoltaan ja paikaltaan tuollaiset "tyynet" kohdat voivat olla. Niitä voi tuijottaa minuuttikaupalla ilman että liikettä havaitsee. Juuri tämä seikka, käytännössä huomaamaton liike/muutos, niissä ihmetyttää eniten, sadekkaan ei tunnu vaikuttavan niihin mitenkään, mitä nyt pinta väreilee. Jos selitys on pintafilmi, niin miksi tuuli ei kuljeta sitä mukanaan? Paljonko ainetta per neliömetri tuossa filmissä sitten on? Onko niistä otettu (jutun perusteella luulisi) näytteitä ja mitä ne ovat paljastaneet?

 

3³+4³+5³=6³

o_turunen
Seuraa 
Viestejä11808
Liittynyt16.3.2005

Joskus telkkarissa oli tieteiskuva, jossa joku huljutti järvessä verropussissa silakoita. Tuosta syntyi siisti ainakin kilometrin pituinen vana, joka oli aivan tyyni. Silakat olivat tietysti kuolleita, eikä niitä elokuvaa tehtäessä mitenkään rääkätty tai käytetty hyväksi.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi.
Korant: Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.
offmind: Laattatektoniikka on tietenkin puhdasta hölynpölyä.

salai
Seuraa 
Viestejä7365
Liittynyt17.3.2005

Langmuirin virtaus, nimetty Irving Langmuirin mukaan, joka sai Nobelin kemianpalkinnon 1932 tutkimuksistaan pintakemian alalta. 

Kommentoi myöhemmin myös erään hyönteistieteilijän väitettä, että Deer botfly (Suomessa elää sukulainen poron nenäsaivartaja) on nopein hyönteinen - tai elävä olento ylipäänsä - 800 mailia/h vauhdillaan. Nopeus ylittää äänennopeuden ja oli väite kai semmoisenaan hyväksytty vuosikausiksi ainakin Guinnesin ennätyskirjaan ja New York Timesiin. Jälkimmäinen ei ilmeisesti ole vieläkään kumonnut tärkeää tiedeuutistaan vuodelta 1937:

PLANE DESIGNERS SEE 800-MILE-AN-HOUR FLY - Cephenemyia, Fastest Living Creature, Is Shown at the University of Rochester Musuem - Article - NYTimes.com

Ilmeisesti kesätoimittajia on muuallakin kuin suomalaisissa lehdissä, koska päiväys June 12, 1937.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat