Seuraa 
Viestejä3346

Onko mahdollista ottaa likaviemärin bakteerien käymisestä syntyvä lämpö hyötykäyttöön, se ilman hajuja ja taudinaiheuttajia esim. rakennusten lämmittämiseen?

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33701

Kaipa se on teknisesti mahdollista, mutta tuollaisen lämmön osuus talon kokonaisenergiantarpeesta on vähäinen, joten se ei voi kokonaan korvata lämmitysjärjestelmää, ja sen hyödyntäminen vaatii kalliita ja suurikokoisia laitteistoja ja aiheuttaa riskejä (jätemuhjun vuoto rakennukseen).

MooM
Seuraa 
Viestejä10416

author="Neutroni" time="23.04.2014 klo 17:07" kirjoitti:

Ehkä sinne kaivoon voisi laittaa maalämpökeräyspiirin... Pannanhan niitä järveenikin. Pitää vaan varoa, ettei vedä liikaa lämpöä ulos ja jäädytä koko kaivon sisältöä. Vaikka ei taida lämpö riittää, vaikka voisiin laittaa vähän tiuhempaan noita putkia kuin "passiiviseen" maahan.

 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lietteen voi kuivata ja polttaa. Lämpöarvo on jotain puolet turpeesta. Tämä lienee tehokkain tapa hoitaa homma.

Lietteestä saa metaania ilmattomassa mädättämisessä. Energiaa ei tule sen enempää. Mutta lietelaitokseen voi tuupata kaiken muunkin orgaanisen eli kaiken mitä kompostoidaan.

Ilmastetussa hajotuksessa tulee ilmeisesti enemmän lämpöä mädättämiseen verrattuna, koska se ei tuota palavaa metaania.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat