Asperger-ihmisten vahvuudet käyttöön

Aspergerin oireyhtymästä kärsivien on usein vaikea ymmärtää muiden käytöstä ja tunteita. Nykyään taas miltei työ kuin työ vaatii sosiaalisuutta, joustavuutta ja kokonaisuuksien hallintaa. Tanskalaisyritys oivalsi, että viehtymys rutiineihin ja yksityiskohtiin voikin olla valttikortti työelämässä...Lue koko juttu

Kommentit (1)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Kohtaan toisinaan seudulla asuvia autisteja, ja yksi näistä toistaa loppumattomiin (kaiken valveillaoloaikansa?) vuoroin epämääräisiä mölähdyksiä joita vaivoin erottaa kieleksi, vuoroin erilaisin äänensävyin satunnaisia puheenpätkiä joita hän kenties joskus on kuullut. On kuin usea eri ihminen puhuisi hänen kauttaan, sikäli erilaisia ne äännähdykset ja puheenparret ovat. Ja ne samat "nauhoitukset" toistuvat toistumistaan.

Ilmeisestikin vähemmän vaikeasta aivojumista kärsivä pystyy itse kertomaan ja kuvailemaan aivojensa takkuamista (eikä sitäkään silti välttämättä ymmärretä, jos vastaava oma kokemus puuttuu) - mutta ihmiset joilla on noin pahasti levy kiinni, eivät voi tehdä mitään muuta kuin vain toistaa sitä yhtä ja samaa. Ei voi tietää miltä se heistä tuntuu.

Aivojen pyrkimyksestä takertua jokaiseen yksityiskohtaan, joka aistimukseen, jokaiseen jonninjoutavimpaankin seikkaan kaikki tuo kuitenkin todistaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat