Seuraa 
Viestejä27430
Liittynyt13.5.2005

Raakamaito varmistui laajan bakteeri­epidemian aiheuttajaksi

Kuinka pitkälle ihmiset ovat valmiit menemään "luonnollisuus"-intoilunsa kanssa ennen kuin järki iskostuu päähän?

Riittoisampi keskustelukumppani.

Sivut

Kommentit (102)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7843
Liittynyt1.2.2010

Mä tiedä. Vielä 70-luvulla maataloissa juotiin hyvin yleisesti omaa maitoa. Luulen, että tilastollista riskiä lisää se, että yhden tilan saastunutta tai kontaminoitunutta maitoa myydään niin suurelle määrälle kuluttajia.

Myös rehubisnes ja eläinvälitysbisnes nykyään tietysti nostaa riskiä kun on "tehokkaampaa" kaikki. Ennen pöpöt ei päässeet liikkumaan kuten nykyään. Suomi olikin eläintautiturvassa EU-liittymiseen asti maailman kärkimaa. Ehkäpä juuri se on tuudittanut ihmiset turvallisuudentunteeseen mm. tilamaidon suhteen. Jos olisi asunut esim Englannissa, olisi moni valmiiksi epäluuloinen elintarvikkeiden suhteen, koska historia.

Antibioottien inflaatio tulee korostamaan uudelleen hygieniaa yms. Ihmeen vähän politiikassa on käsitelty tätä. Pitäisi kansainvälisesti luoda systeemejä jotka entistä ketterämpiä, sillä tilanne on konsensuksen mukaan menossa huonoon suuntaan antibioottien osalta. Elintarviketuotannossa väittäisin, että paluu pienempiin yksikköihin, vähemmän tehokkaaseen tehtailuun ja kotoisen rehun käyttöön olisi kustannustehokkain ratkaisu pitkässä juoksissa, mutta se ei sovi maatalouspolitiikan linjoja vetäville politikoille ja yrityksille.

USA on kovaääninen vaatimuksissaan, että maailman pitää luopua kokonaan elintarviketuotannon sääntelystä. Euroopassa taas sitä kontrolloidaan äärimmäisen pikkutarkasti. Molemmat kuitenkin pyrkivät maksimoimaan yksikkökokoja koska sen katsotaan pienentävän tuotantokustannusta. Itselläni on näkemys, että mitä suurempi karjan keskitysleiri, sen huonompi on tautitilanne.

Pohjimmiltaan kyse on kai siitä, mielletäänkö ruoka bulkiksi, vai halutaanko laatua ja tuoteturvaa. Bulkissa joudutaan tekemään aina kompromisseja.

- Ubi bene, ibi patria -

Anomalia++
Seuraa 
Viestejä1425
Liittynyt9.2.2012
-:)lauri

Raakamaito varmistui laajan bakteeri­epidemian aiheuttajaksi

Kuinka pitkälle ihmiset ovat valmiit menemään "luonnollisuus"-intoilunsa kanssa ennen kuin järki iskostuu päähän?

Uutisesta:

Raakamaito on riskituote, koska sitä ei pastöroida sen sisältämien bakteerien tuhoamiseksi. Raakamaitoa ei saa antaa kuumentamattomana pienille lapsille, vanhuksille, raskaana oleville eikä henkilöille,joilla on vastutstuskykyä heikentävä sairaus....

...Raakamaidon myynnin kieltäminen on ollut harkinnassa ministeriössä jo usean vuoden ajan, mutta toistaiseksi sitä ei ole kielletty. Viimeksi vuoden vaihteessa tuli voimaan uudet asetukset raakamaidon hygieniasta.

Ihmisiä on varoitettu raakamaidon vaaroista. Siitä huolimatta monet luulevat, että raakamaito on turvallista.

Luulenpa, että tämänkin epidemian taustalla on täydellinen sopeutumattomuus maidossa luontaisesti oleviin bakteerikantoihin. Muutoin ei tunnu mitenkään mahdolliselta, että raakamaito (aiemmin pelkkä maito), joka muutamia sukupolvia sitten oli sellaisenaan miljoonien suomalaisten peruselintarvike, on muuttunut riskituotteeksi. Vähän sama kuin ulkomailla ruuasta/vedestä voi saada rajun vatsataudin, mutta paikallisiin ihmisiin se ei vaikuta mitenkään.

Jos on koko ikänsä juonut pastoroitua maitoa, niin raakamaidon bakteerit voivat tosiaan olla riski. Raakamaidon myynnin kieltäminen tuntuisi kuitenkin aika absurdilta.

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010
Anomalia++

Luulenpa, että tämänkin epidemian taustalla on täydellinen sopeutumattomuus maidossa luontaisesti oleviin bakteerikantoihin. Muutoin ei tunnu mitenkään mahdolliselta, että raakamaito (aiemmin pelkkä maito), joka muutamia sukupolvia sitten oli sellaisenaan miljoonien suomalaisten peruselintarvike, on muuttunut riskituotteeksi. Vähän sama kuin ulkomailla ruuasta/vedestä voi saada rajun vatsataudin, mutta paikallisiin ihmisiin se ei vaikuta mitenkään.

Jos on koko ikänsä juonut pastoroitua maitoa, niin raakamaidon bakteerit voivat tosiaan olla riski. Raakamaidon myynnin kieltäminen tuntuisi kuitenkin aika absurdilta.

Vaikka tuo, että ihmiset voivat saada jonkinlaisen vastutuskyvyn kotoperäisiä bakteereja vastaan, saattaakin pitää osin paikkansa, mitenhän esimerkiksi ulostebakteereihin, joita raakamaidossa on, sopeudutaan?

Wanhoina pahoina aikoina muutama sukupolvi sitten ihmiset kuolivat nuorina esimerkiksi tartuntatauteihin ja ruokamyrkytyksiin, huonoon hygieniaan (ja aliravitsemuksen aiheuttamaan heikkouteen). Olisikohan elinajan odote ollut alle 43 vuotta tai jotain sinne päin. Wanhoihin pahoihin aikoihin haikailevat jostain syystä unohtavat tämän. 

Anomalia++
Seuraa 
Viestejä1425
Liittynyt9.2.2012
BCK
Anomalia++

Luulenpa, että tämänkin epidemian taustalla on täydellinen sopeutumattomuus maidossa luontaisesti oleviin bakteerikantoihin. Muutoin ei tunnu mitenkään mahdolliselta, että raakamaito (aiemmin pelkkä maito), joka muutamia sukupolvia sitten oli sellaisenaan miljoonien suomalaisten peruselintarvike, on muuttunut riskituotteeksi. Vähän sama kuin ulkomailla ruuasta/vedestä voi saada rajun vatsataudin, mutta paikallisiin ihmisiin se ei vaikuta mitenkään.

Jos on koko ikänsä juonut pastoroitua maitoa, niin raakamaidon bakteerit voivat tosiaan olla riski. Raakamaidon myynnin kieltäminen tuntuisi kuitenkin aika absurdilta.

Vaikka tuo, että ihmiset voivat saada jonkinlaisen vastutuskyvyn kotoperäisiä bakteereja vastaan, saattaakin pitää osin paikkansa, mitenhän esimerkiksi ulostebakteereihin, joita raakamaidossa on, sopeudutaan?

Ei mitenkään. Raakamaitoon ei tule ulostebakteereja, ellei maidon käsittelyvälineitä pyöritellä paskassa.

BCK

Wanhoina pahoina aikoina muutama sukupolvi sitten ihmiset kuolivat nuorina esimerkiksi tartuntatauteihin ja ruokamyrkytyksiin, huonoon hygieniaan (ja aliravitsemuksen aiheuttamaan heikkouteen). Olisikohan elinajan odote ollut alle 43 vuotta tai jotain sinne päin. Wanhoihin pahoihin aikoihin haikailevat jostain syystä unohtavat tämän.

Minä en haikaile vanhoihin aikoihin. Ja millä ajatusopeilla saat lyhyen elinajan odotteen yhdistettyä raakamaitoon?

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

Goswell
Seuraa 
Viestejä11017
Liittynyt8.3.2010

Kyllä tässä taustalla on ihmisten typeryys, taas kerran.

Kaikki on liian puhdasta ja kliinistä, mitään vastustuskykyä ei tarvita. Aikanaan (lapsuudessani ja nuorena aikuisena) juotiin "raakaa"maitoa joka taloudessa maaseudulla, kukaan ei sairastunut vaikka maidon hygieeninen laatu silloin oli jotakin ihan muuta kuin nykyään, siis ihan muuta ja tiedän työni puolsta mistä puhun..

Raakamaidon myynti halutaan kieltää koska känsättömätkädet ei pääse tuohon väliin osingoille, reppanoilta elintaso laskee, joutuu vaikka oikeisiin töihin perkele.

Tähän kun lisätään tämä uutinen niin tulos on täydellinen.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2014043018256715_tr.shtml

Joka perkeleen aivastukseen juostaan hakemaan antibioottikuuri, jos lääkäri ei anna kuuria, mennään toiselle, pikkunaarmuun antibioottia salvana, antibioottia eläinten ja kassikalojen ruokiin että kasvavat paremmin, antibioottia, antibioottia, saatanan idiootit.

Minun mielestä noin.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010
Anomalia++
BCK

Vaikka tuo, että ihmiset voivat saada jonkinlaisen vastutuskyvyn kotoperäisiä bakteereja vastaan, saattaakin pitää osin paikkansa, mitenhän esimerkiksi ulostebakteereihin, joita raakamaidossa on, sopeudutaan?

Ei mitenkään. Raakamaitoon ei tule ulostebakteereja, ellei maidon käsittelyvälineitä pyöritellä paskassa.

Raakamaidostahan saa joskus/jotkut EHEC-tartuntoja, jopa niin, että puhutaan jopa epidemioista. Jos et satu tietämään, niin "Enterohemorraaginen Escherichia coli (EHEC) -bakteeri on E. coli -bakteeri, joka tuottaa verotoksiinia ja aiheuttaa ihmisellä tautia. Bakteeria esiintyy yleisimmin nautakarjan ja muiden märehtijöiden ruuansulatuskanavassa, josta sitä erittyy ajoittain myös ulosteisiin." 

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/elaintaudit/naudat+ja+biisonit/ehec/

Raakamaito syynä Kuralan Kylämäen EHEC-tartuntoihin" http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=31034 

Anomalia++
BCK

Wanhoina pahoina aikoina muutama sukupolvi sitten ihmiset kuolivat nuorina esimerkiksi tartuntatauteihin ja ruokamyrkytyksiin, huonoon hygieniaan (ja aliravitsemuksen aiheuttamaan heikkouteen). Olisikohan elinajan odote ollut alle 43 vuotta tai jotain sinne päin. Wanhoihin pahoihin aikoihin haikailevat jostain syystä unohtavat tämän.

Minä en haikaile vanhoihin aikoihin. Ja millä ajatusopeilla saat lyhyen elinajan odotteen yhdistettyä raakamaitoon?

Hygieniatason kohoaminen on nostanut kansan elinikää. Bakteerikuorman lisäämistä haikailevat, eli esimerkiksi raakamaitoa ihannoivat tietoisesti ottavat riskin esimerkiksi mainitulle EHEC-tartunalle. 

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009
Goswell

Joka perkeleen aivastukseen juostaan hakemaan antibioottikuuri, jos lääkäri ei anna kuuria, mennään toiselle, pikkunaarmuun antibioottia salvana, antibioottia eläinten ja kassikalojen ruokiin että kasvavat paremmin, antibioottia, antibioottia, saatanan idiootit.

Tässä antibioottien ylikäytössä on pirullista se että jos lääkäri määrää antibioottikuurin sen vuoksi että tulisi ehkäistyä tulehdus operaation jälkeen, potilaan ominaisuudessa on kauhean huonossa asemassa päättämään että enpäs syökään. Pelkää että leikkii terveydellään jos ei tee kuten lääkäri kehottaa. Ja jonkinlainen ennustajaeukko saisi olla että tietäisi onko tulehdus tulossa vai ei.

Itseltäni poistettiin poskesta kasvain (aterooma) ja sen jälkeen määrättiin antiobiotit. En ollut onnesta soikea, mutta söin ne silti. Kuitenkin joitakin aikoja myöhemmin sain silti puristaa poskestani itse mätää ulos, eli olipa paljon hyötyä, hah.

Toinen juttu jolle tavallinen pulliainen ei mahda mitään on karjan survominen täyteen antibiotteja, johon Pacanus R. taisikin jo viitata. En tiedä missä määrin moista tehdään Suomessa, mutta amerikkalaisilla karjan keskitysleireillä meno on ilmeisesti aivan mahdotonta. USA:ssa lisäksi syötetään naudoille maissia mikä ei suinkaan sovi niille, ja se aiheuttaa niille tuskaa. Ilmavaivat kaiketi lisääntyvät ja täten metaanipäästöt. Kai ne siihen jatkuvaan närästykseenkin jotain paskaa syöttävät, minkä jäämät sitten päätyvän kuluttajan ruokalautaselle lihan mukana. Ettei vallan ollut että antibiotteja nimenomaan noihin ruoansulatusongelmiin?

 

Anomalia++
Seuraa 
Viestejä1425
Liittynyt9.2.2012
BCK
Anomalia++

Ei mitenkään. Raakamaitoon ei tule ulostebakteereja, ellei maidon käsittelyvälineitä pyöritellä paskassa.

Raakamaidostahan saa joskus/kotkut EHEC-tartuntoja, jopa niin, että puhutaan jopa epidemioista. Jos et satu tietämään, niin "Enterohemorraaginen Escherichia coli (EHEC) -bakteeri on E. coli -bakteeri, joka tuottaa verotoksiinia ja aiheuttaa ihmisellä tautia. Bakteeria esiintyy yleisimmin nautakarjan ja muiden märehtijöiden ruuansulatuskanavassa, josta sitä erittyy ajoittain myös ulosteisiin." 

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/elaintaudit/naudat+ja+biisonit/ehec/

Raakamaito syynä Kuralan Kylämäen EHEC-tartuntoihin" http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=31034

Kuten sanoin, ulostebakteerit pääsevät maitoon vain jos maidon käsittelyvälineet joutuvat jotenkin ulosteen kanssa tekemisiin. Silloin tuotantoketjun puhtaudesta ei ole osattu huolehtia, jos ulostepäräiset bakteerit pääsevät maitoon.

 

BCK
Anomalia++

Minä en haikaile vanhoihin aikoihin. Ja millä ajatusopeilla saat lyhyen elinajan odotteen yhdistettyä raakamaitoon?

Hygieniatason kohoaminen on nostanut kansan elinikää. Bakteerikuorman lisäämistä haikailevat, eli esimerkiksi raakamaitoa ihannoivat tietoisesti ottavat riskin esimerkiksi mainitulle EHEC-tartunalle.

Hygieniatason kohoaminen on yksi monista elinikää nostaneista tekijöistä. Kukaan tuskin väittää vastaan.

Ihminen sopeutuu aina ravinnon ja ympäristön bakteerikantoihin. Kun ruuat ja elinympäristöt ovat aiempaan nähden olleet jo pitkään varsin steriilejä, niin elimistön ei tarvitse ylläpitää aiemmin luontaisena ollutta (ja välttämätöntä) vastustuskykyä. On myös viitteitä siitä, että tämä luontaisen vastustuskyvyn "rapautuminen" on yksi pääsyy räjähdysmäisesti lisääntyneisiin ruoka- ja pölyallergioihin.

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

Goswell
Seuraa 
Viestejä11017
Liittynyt8.3.2010
Rousseau
Goswell

Joka perkeleen aivastukseen juostaan hakemaan antibioottikuuri, jos lääkäri ei anna kuuria, mennään toiselle, pikkunaarmuun antibioottia salvana, antibioottia eläinten ja kassikalojen ruokiin että kasvavat paremmin, antibioottia, antibioottia, saatanan idiootit.

Tässä antibioottien ylikäytössä on pirullista se että jos lääkäri määrää antibioottikuurin sen vuoksi että tulisi ehkäistyä tulehdus operaation jälkeen, potilaan ominaisuudessa on kauhean huonossa asemassa päättämään että enpäs syökään. Pelkää että leikkii terveydellään jos ei tee kuten lääkäri kehottaa. Ja jonkinlainen ennustajaeukko saisi olla että tietäisi onko tulehdus tulossa vai ei.

Itseltäni poistettiin poskesta kasvain (aterooma) ja sen jälkeen määrättiin antiobiotit. En ollut onnesta soikea, mutta söin ne silti. Kuitenkin joitakin aikoja myöhemmin sain silti puristaa poskestani itse mätää ulos, eli olipa paljon hyötyä, hah.

Toinen juttu jolle tavallinen pulliainen ei mahda mitään on karjan survominen täyteen antibiotteja, johon Pacanus R. taisikin jo viitata. En tiedä missä määrin moista tehdään Suomessa, mutta amerikkalaisilla karjan keskitysleireillä meno on ilmeisesti aivan mahdotonta. USA:ssa lisäksi syötetään naudoille maissia mikä ei suinkaan sovi niille, ja se aiheuttaa niille tuskaa. Ilmavaivat kaiketi lisääntyvät ja täten metaanipäästöt. Kai ne siihen jatkuvaan närästykseenkin jotain paskaa syöttävät, minkä jäämät sitten päätyvän kuluttajan ruokalautaselle lihan mukana. Ettei vallan ollut että antibiotteja nimenomaan noihin ruoansulatusongelmiin?

 

Todelliseen tarpeeseen tietysti niitä pitää syödä, mutta nykyään niitä vingutaan ihan liikaa.

Eläinpuolella aikanaan meno oli kylmää, yhtä neljännestä lääkittiin, loppuja lypsettiin käyttöön samaan aikaan. Nykyään ollaan taas ihan toisessa ääripäässä, tilatesti on niin tarkka että se kyllä havaitsee ihan naurettavia jäämiä. Rehuissa antibiootteja ei suomessa käytetä nautapuolella, eikä sitä maissiakaan täällä karjalle tarjoilla kuin säilörehuna jossa on koko kasvi tarkkuussilputtuna mössönä, hyvin vähäistä on tuokin harrastus, vain muutamia tiloja.

Vahinkoja tilolla  joskus sattuu, mutta nykyään se havaitaan heti, jokainen meijerille tuleva  kuorma testataan ja joka tilalta on näyte josta kuorman saastuttanut "syyllinen" löytyy, tappioita tulee meijerille, kuluttajille ei pääse "saastunutta" tuotetta.

Ameriikan ihmemaassa on käytössä myös hormonit, ennen lypsyä joka lehmä saa hormoniruiskeen joka lisää tuotantoa, samalla kuitenkin utaretulehdukset lisääntyy, ja antibioottien tarve myös, sikäli kun siellä niitä tarvii erikseen lisätä kun sapuskasta jo tulee annos, vi.un idiootteja.

Minun mielestä noin.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010
Anomalia++
BCK
Anomalia++

Ei mitenkään. Raakamaitoon ei tule ulostebakteereja, ellei maidon käsittelyvälineitä pyöritellä paskassa.

Raakamaidostahan saa joskus/kotkut EHEC-tartuntoja, jopa niin, että puhutaan jopa epidemioista. Jos et satu tietämään, niin "Enterohemorraaginen Escherichia coli (EHEC) -bakteeri on E. coli -bakteeri, joka tuottaa verotoksiinia ja aiheuttaa ihmisellä tautia. Bakteeria esiintyy yleisimmin nautakarjan ja muiden märehtijöiden ruuansulatuskanavassa, josta sitä erittyy ajoittain myös ulosteisiin." 

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/elaintaudit/naudat+ja+biisonit/ehec/

Raakamaito syynä Kuralan Kylämäen EHEC-tartuntoihin" http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=31034

Kuten sanoin, ulostebakteerit pääsevät maitoon vain jos maidon käsittelyvälineet joutuvat jotenkin ulosteen kanssa tekemisiin. Silloin tuotantoketjun puhtaudesta ei ole osattu huolehtia, jos ulostepäräiset bakteerit pääsevät maitoon.

No, todistettavasti niitä ulostebakteereja kuitenkin löytyy maidostakin, jos sitä ei pastöroida. Ei sitä maitoa kuitenkaan steriileissä olosuhteissa voi tuottaa, joten kyllä bakteereita aina löytyy. Bakteereja ei tarvitse edes olla kovin paljon, nehän lisääntyvät varsin tehokkaasti. Ihmiselläkin on ihossaan ulostebakteereja, kenellä enemmän kenellä vähemmän, ainakin näin  kerrottiin eräässä tv-ohjelmassa, jossa asiaa testattiin. 

Anomalia++

 

BCK
Anomalia++

Minä en haikaile vanhoihin aikoihin. Ja millä ajatusopeilla saat lyhyen elinajan odotteen yhdistettyä raakamaitoon?

Hygieniatason kohoaminen on nostanut kansan elinikää. Bakteerikuorman lisäämistä haikailevat, eli esimerkiksi raakamaitoa ihannoivat tietoisesti ottavat riskin esimerkiksi mainitulle EHEC-tartunalle.

Hygieniatason kohoaminen on yksi monista elinikää nostaneista tekijöistä. Kukaan tuskin väittää vastaan.

Ihminen sopeutuu aina ravinnon ja ympäristön bakteerikantoihin. Kun ruuat ja elinympäristöt ovat aiempaan nähden olleet jo pitkään varsin steriilejä, niin elimistön ei tarvitse ylläpitää aiemmin luontaisena ollutta (ja välttämätöntä) vastustuskykyä. On myös viitteitä siitä, että tämä luontaisen vastustuskyvyn "rapautuminen" on yksi pääsyy räjähdysmäisesti lisääntyneisiin ruoka- ja pölyallergioihin.

Eräs tuntemani (aikuinen) henkilö söi multaisia porkkanoita suoraan pellosta argumentoiden juurikin tuolla allergiaan liittyvällä hygienia-hypoteesilla. Tuolla tavalla voi saada ainakin jersinan (jonka voi saada myös raakamaidosta). http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/elintarvikkeiden+riski-+ja+vaaratekijat/mikrobiologiset+vaaratekijat/ruokamyrkytyksia+aiheuttavia+bakteereja/yerseniabakteerit/

Tuosta hygieniahypoteesista kirjoittaa Mayo Clinic: 

"More research is needed to understand exactly how childhood germ exposure might help prevent asthma. What we do know is that in children with asthma, exposure to germs is likely to do more harm than good." http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/childhood-asthma/expert-answers/hygiene-hypothesis/faq-20058102

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Itse en pelkää mikrobeja sinänsä, koska ajattelen, että mitä enempi niille altistuu, sitä suurempi vastustuskyky muodostuu. Ja se varmaan jopa pitää ihan paikkaansa. Ihmiset jotka syövät jatkuvasti normaalien näkökulmasta jo pilaantunutta ruokaa, eivät saa minkäänlaisia oireita, koska ovat tottuneet niihin. Se, mitä itse pelkään, on erilaiset loiset ja sellaiset mönkijät. Jos niitä päästää elimistöön niin sinne ne menevät, riippumatta tuskin mitenkään vastustuskyvystä. Siksi mm raaka kala ja possu inhottaa. En halua mitään matoja suolistoon.

Tämä raakamaitojupakka johtuu varmaankin pelkästään siitä että ollaan vieraannuttu normaaleista baktreereista. Tai sitten siitä että joku on yksinkertaisesti tyrinyt totaalisesti jossain tehtävässään. Esim kaivanut äskettäin paskaa paljain käsin sonnin perseestä ja sitten mennyt lypsämään lehmää.

くそっ!

Goswell
Seuraa 
Viestejä11017
Liittynyt8.3.2010
Ronron

Itse en pelkää mikrobeja sinänsä, koska ajattelen, että mitä enempi niille altistuu, sitä suurempi vastustuskyky muodostuu. Ja se varmaan jopa pitää ihan paikkaansa. Ihmiset jotka syövät jatkuvasti normaalien näkökulmasta jo pilaantunutta ruokaa, eivät saa minkäänlaisia oireita, koska ovat tottuneet niihin. Se, mitä itse pelkään, on erilaiset loiset ja sellaiset mönkijät. Jos niitä päästää elimistöön niin sinne ne menevät, riippumatta tuskin mitenkään vastustuskyvystä. Siksi mm raaka kala ja possu inhottaa. En halua mitään matoja suolistoon.

Tämä raakamaitojupakka johtuu varmaankin pelkästään siitä että ollaan vieraannuttu normaaleista baktreereista. Tai sitten siitä että joku on yksinkertaisesti tyrinyt totaalisesti jossain tehtävässään. Esim kaivanut äskettäin paskaa paljain käsin sonnin perseestä ja sitten mennyt lypsämään lehmää.

Jotain tuollaista tyrimistä on ehkä tapahtunut, lehmä on voinut potkaista koneet lattialle ja imu siirtää tehokkaasti sontaa putkistoon eikä lypsäjä ole välttämättä huomannut tuota hörppyä koska lypsykoneen putkisto on terästä eikä lypsimeenkään näe sisään.

Tästä tuli mieleen telkussa pyörinyt ohjelma lypsyroboteista (ulkomailta), jääköön koneen merkki mainitsematta, siinä on sellaiset harjat jotka muka puhdistaa vetimet ennen lypsyä, no kuvaaja kuvasi puhdistuksen ja kuinka robotti osasi hienosti laittaa lypsimet kiinni vetimiin ihan itse, kuva siirtyi maitoputkistoon joka oli läpinäkyvää, siellä ne paskakikkareet kivasti pyöriskeli maidon pyörteissä, mieleen hiipi väkisin ajatus voi jumalauta mitä typeryyttä tehokkuuden nimissä.

Minun mielestä noin.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Automaattilypsyssä maitoon jää enemmän bakteereita ainakin tämän tutkimuksen mukaan (s-28-29): http://www.mtt.fi/met/pdf/met62.pdf

Sinänsä varmaan suurempi ulostebakteeripitoisuus alunperinkin lienee huono juttu, mutta nk. sanottu, bakteerithan lisääntyvät nopeasti, varsinki jos jäähdytystä ei tehdä todella nopeasti ja maidon säilytyslämpötila ei ole riittävä alhainen.

Maito lienee ihanteellinen kasvualussta bakteereille. 

Pastöroimaton maito voi sisältää useita taudinaiheuttajia, kuten kampylobakteerejakolibakteerejalisteriaasalmonellaa,yersiniaa ja brucellaa. Sairauksiin, joita pastörointi voi torjua, kuuluvat tuberkuloosikurkkumätäpoliosalmonelloosi,nielutulehdustulirokko ja lavantauti.[8]

Pastöroinnin myötä 1800-luvulla kuolleisuus suolistoinfektioihin väheni Englannissa 99 %.[9] Kampanjointi pastöroimatonta maitoa vastaan alkoi 1800-luvulla, kun huomattiin maidon pastöroinnin vähentävän huomattavasti lapsikuolleisuutta.[10]

 http://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi

Mutta juokoon kukin raakamaitoa, jos haluaa, ja syököön vaikka kokonaisia lehmän läjiä, jos siltä tuntuu, ei se minulta ole pois.

Goswell
Seuraa 
Viestejä11017
Liittynyt8.3.2010

 

Lypsyrobotissa ei ole muutenkaan mitään järkeä, ensinnäkin se maksaa tuhottomasti, sen käyttö maksaa tuhottomasti koska se tuhlaa vettä tuhottomasti, sähköä tuhottomasti, hälyytteelee keskellä yötä tuhottomasti, sitä ei osaa korjata Erikkikkään vaikka fiksu mies onkin, aina tarvitaan huoltomies ja se maksaa tuhottomasti, aina odotat koska puhelin soi ja klemmarikasa soittelee apua, lisäksi se lypsää vain n 50 lehmää/ robotti, suuriin navetoihin tarvitaan monta robottia jollin kaikki edellä kuvattu moninkertaistuu, mutta onhan se ihkua kun saa uudet haalarit ja pääsee lehteen ja suorana tukena saa sen ostohinnan lähes kokonaan, maidon laadusta viis.

.Robottinavatasta en itse hakisi raakamaitoa, enkä kyllä ihan jokaisesta perinteisestäkään ei sen puoleen.

Minun mielestä noin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat