Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29581
Liittynyt16.3.2005

Tuollaista on mahdoton ennustaa. Pelkkä ahneuden poisto ei varmaan riittäisi, koska se todennäköisesti poistaisi myös halun saavuttaa aina vain parempaa ja siten halun luoda tuhansien tai miljoonien yksilöiden yhteiskuntia, jolloin ihmiset hajautuisivat alkeellisesti eläviin pienyhteisöihin. MUtta ehkä sellainen luonneprofiili olisi mahdollinen. Toinen asia on se, että mitä siitä sitten. Ihmisluonnetta ei voi lajitasolla muokata.

Muurahaisten toiminta ei ole erityisen tehokasta ja hyvin organisoitua, vaikka niin usein luullaan, vaan ennemmin päätöntä satunnaista säntäilyä, joka tuottaa tulosta vain siksi, että työläismassaa on niin valtavasti, ettei sille tarvitse antaa paljon arvoa. Jos muurahaislla olisi ihmisten kaltainen organisoitu hierarkkinen johtosysteemi, joka hyödyntää yksilön työtehon tehokkaammin, ne rakentaisivat vuodessa sen mitä nyt 10 vuodessa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40524
Liittynyt6.12.2009
Neutroni

Tuollaista on mahdoton ennustaa. Pelkkä ahneuden poisto ei varmaan riittäisi, koska se todennäköisesti poistaisi myös halun saavuttaa aina vain parempaa ja siten halun luoda tuhansien tai miljoonien yksilöiden yhteiskuntia, jolloin ihmiset hajautuisivat alkeellisesti eläviin pienyhteisöihin. 

Tähän pitää myös ottaa mukaan kyky saavuttaa aina vaan pahempaa myös, "edistyksen edistyessä".

Molemmat puolet kolikosta. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat