Seuraa 
Viestejä3

Andrew Beal, ainoastaan lukion käynyt teksasilainen pankkiiri, on jättänyt jälkensä matematiikan historiaan muotoilemalla Bealin konjektuurin vuonna 1993. Tiedättekö muita 1900-luvulla syntyneitä itseoppineita matemaatikkoja, joiden työllä olisi ollut tieteellistä arvoa? Yleisesti taitaa olla niin, ettei ilman tohtorin tutkintoa voi saavuttaa tiedeyhteisön arvostusta keksinnöillään ja löydöillään. Vai olenko väärässä?

Kommentit (1)

pöhl
Seuraa 
Viestejä956
Nisse M.

Andrew Beal, ainoastaan lukion käynyt teksasilainen pankkiiri, on jättänyt jälkensä matematiikan historiaan muotoilemalla Bealin konjektuurin vuonna 1993. Tiedättekö muita 1900-luvulla syntyneitä itseoppineita matemaatikkoja, joiden työllä olisi ollut tieteellistä arvoa?

Vaikea sanoa tieteellisestä arvosta. Luulen, että jotkut opiskelijat voivat löytää johonkin tulokseen uuden todistuksen, jonka hän julkaisee gradussa tai kandissa tai laajentaa jotain teoriaan johonkin uuteen suuntaan. Vaikea sanoa, kuinka merkittävää tällainen pienen uuden todistuksen tai laajennuksen löytäminen on. Tein kandiini yhden oman todistuksen, jota en ole nähnyt aiemmasta kirjallisuudesta.

Nisse M.
Yleisesti taitaa olla niin, ettei ilman tohtorin tutkintoa voi saavuttaa tiedeyhteisön arvostusta keksinnöillään ja löydöillään. Vai olenko väärässä?

Kuka tahansa voi lähettää artikkelin lehteen vertaisarvioitavaksi. Vaikea kuitenkaan uskoa, että joku epätohtori kehittäisi jotain todella mullistavaa uutta. Mutta varmasti julkaisut auttavat saamaan jatko-opiskelupaikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat