Seuraa 
Viestejä1197

Kuluttajasuoja on sen kanssa ristiriidassa.

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

Kommentit (14)

JPI
Seuraa 
Viestejä29370

Minun puolestani kieltoon tuo ihmisten häiritseminen joutaa. Toisaalta 90-luvulla kun olin lomalla Kreetalla mulle soitettiin kun olin bussissa. Aikaa mulla siis oli ja pikkusessa nousukkaassa kyselin ja rupattelin varmaan 10-15 minuuttia. Siihen aikaan ukomaanpuhelut olivat vielä aika kaliita. Puhelu katkes kyllä soittajan toimesta aika äkkiä kun kerroin vahingossa missä olin. No sillä naisella oli hemmetin seksikäs sointuva ääni ja pohojaalaine murre.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Njäääh. Hauskahan niitä on trollata.

Vakavasti ottaen väkisinkin tulee ajatelleeksi, kuinka jotkut pystyvät myymään sokealle mummolle "Auto ja avaruusalus" -lehteä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Salautin numeroni kun ostin ekan kännykkäni 1997. Kovin montaa tyrkytyssoittoa en ole saanut vuosien varrella. Mutta jokin aika sitten tuputettiin yhden rättifirman vakuutusta. Ihmiselle ei meinannut millään mennä perille että minä en sitä vakuutusta ota. Sanoin nätisti että en koskaan tee mitään sopimuksia netissä, anna nettiosoite niin katson sieltä. Oli kuulema tullut jo jotain matskua postissa (olen luonnollisesti nakannut paperinkeräykseen), ja minun olisi sitten niiden paprujen vuoksi ilmeisesti pitänyt olla riemusta rääkyen suostumassa ottamaan se vakuutus siinä puhelimessa ex tempore. En kehdannut sanoa että mitään vakuutuksia en ota kun niistä ei kumminkaan mitään makseta jos jotain sattuu.

Ärtymys tuli naiselta pahasti läpi ja tuntuipa siellä tuhahtelevankin. Kannattaisikohan harkita duuninvaihtoa jos noin vituttaa ettei saa omaa tahtoaan läpi. Tivasi vielä että miksen voi puhelimessa sopimusta laatia. Sanoin että koska en välttämättä käsitä kaikkea kuulemaani, ja epäilyttää myös huijaamisen mahdollisuus. Tyytyi sitten siihen että lupasin asioita tsekata netistä.

Saatana näiden kanssa. Tuli ihan sellainen olo kuin olisin suurenkin rikoksen tehnyt kun en ala pulittamaan niin "pientä" summaa kuin se-ja-se. Syön ennemmin silläkin rahalla.

Minä vielä jotenkin pystyn hanttiin laittamaan, vaikka arka ihminen olenkin, mutta entäs vanhukset?

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Puhelinmyynti pitäisi kyllä kieltää, puhelimessa tehdyn sopimuksen yksityiskohdat jäävät usein hämäriksi ja lopulta tulee yllätyksenä se, mihin oikein sitouduit. Pahimillaan voi käydä niin, että kun ensimmäinen lähetys sitten saapuu postitse ja mukana on jonkinlainen "sopimusvahvistus", niin siiitä ei kunnolla käy edes ilmi minkä firman kanssa itseasiassa teit sopimuksen. Puhelimessa on voitu vakuuttaa että sopimuksen voi irtisanoa koska vaan, jopa sähköpostilla. Kun sitten yrität peruuttaa sopimuksen sähköpostitse, voi käydä ilmi että ilmoitettu sähköpostiosoite ei ole voimassa ja lukematon määrä muuta pientä yllätystä. Puhumattakaan sitten siitä, miten puhelinmyyjät saavat vanhukset ostamaan melkein mitä vaan. Inhottavaa puuhaa. 

Kaapelijehu

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Joskus jos on oikein kypsänä kuten viime aikoina.

"Mikä on asianne?"

"Plää, plää, plöö, plöö.." (Luuri on jo pikkasen kauempana korvasta ja kihisen tuskasta)

"Okei, moro." pling

Samasta numerosta tulee soitto vielä huomenna. Jätän vastaamatta.

---

Pakko vastailla, kun ei tiedä koska koululta joku soittelee ja haluaa tulla katsomaan missä menen.

Hyvin polkee.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Vatkain

Laittakaa itsenne siihen Robinson-rekisteriin ja muistakaa, että etämyynnistä tilatuilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.

Yksityishenkilöllä tosiaan on amhdollisuus estää puhelinmyynti em. systeemillä, lisäksi on vahva kuluttajansuoja jossa lisäksi vielä etämyynnin 14 päivän peruutusoikeus.

Tilanne on v-mäisempi yrittäjillä, ml. toiminimiyrittäjä, joka käytännössä ei mitenkään eroa yksityishenkilöstä. Tällöin on kuitenkin täysin lainsuojaton. Ei ole mitään toimivaa estorekisteriä, ei kuluttajansuojaa, eikä peruutusoikeuksia. Jos sukkela puhelinmyyjä onnistuu huijaamaan ostamaan hatullisen paskaa tonnilla, eli jos vahingossa sanoo "ymmh..joo", niin sitten maksaa tai itkee ja maksaa. Yksityisyrittäjä on juridisesti samassa asemassa kuin vaikkapa iso pörssiyritys puhelinmyyntiterrorin suhteen.

Etämyynti yritysten kesken pitäisi saattaa samanlaisen suojan piiriin kuin on kuluttajansuoja.

Puhelinmyynnin kielto yleisesti tai yksityisille ei oikein ole perusteltavissa kuitenkaan. Suoramyynti on kuitenkin hyvä keino tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Itsekin olen joskus ollut hyvilläni saadessani hyviä tarjouksia puhelimitse, ja olen ostanut ilomielin. Häiritseville tyrkyttäjille on helppo sanoa "EI" ja sulkea luuri, aikaa kuluu ehkä 7 sekuntia.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Joooo, mut mistä VITUSTA tulee tämä holhousajatus että jos maailmassa on jotain väärää niin se pitää KIELTÄÄ? MITÄ AKTUAALISTA VITTUA? Misgtä vitusta tämä holhouspaska tulee?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Palautusoikeuteen postimyynnissä on tulossa muutoksia. Jostain syystä jatkossa ei enää olekaan itsestäänselvää että asiakas saa palauttaa tuotteen myyjän kustannuksella, eli kannattaa katsoa miten se homma missäkin puljussa menee, ettei joudu itse maksamaan postikuluja jos palauttaa tuotteen.

Teksti-tv:stä tämän tiedon näin jokin aika sitten.

deep purpose
Seuraa 
Viestejä1197

Kummallista tossa puhelinmyynnissä on nykyisin se että viime 10 vuoden aikana kun olen vastannut puhelimyynti-puheluihin niin en ole kertaakaan ollut kaupungissa tai kaupassa ym. Se on joko sattumaa tai sitten sim kortti kertoo kun olen kotonani. Karkeaa spekulointia taikka sattumaa ehkä.

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

slam
Seuraa 
Viestejä2129

^Viimeksi vastasin Levin 8 hissin alla ja en saanut niin mitään selvää kun hissi ulvoi. Jotain se jodlas, että "tämä on hyvä juttu" ja "kuuletteko te minua?" <- Tuo lause tullut aika useaan, kun minulla on luuri kypsänä kädessäni. Tuolloin en onneksi kuullut edes kunnolla. Suljin sitten, kun en jaksanut enempää. Joskus voin jotakin jutella "mukavia", jos on aikaa/innostusta.

Hyvin polkee.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3767

Harvakseltaan nuo soittelee, kerta pari vuoteen. Monesti tulee jaariteltua heidän kanssaan, vähän riippuen soittajasta. Joku heleä-ääninen tyttölapsi kun kihertää jostain liittymistä tai lehtitilauksista, niin ihan piristäväähän se on, vaikka en mitään tilaa edes.

Enempi sapettaa tosiaan se, että myyvät ikäihmisille jotakin todella shaibaa ja sitten kun ne ehdot ovat vielä sellaisia, että ei niitä ymmärrä pirukaan jos käy hieman hitaalla. Toisekseen sapettaa puhelinmyyjien työolot, noh, kukin tietenkin menee ja tekee niitä töitä mitä aikuisella on valita, mutta puhelinmyyntifirmat kyllä lupailevat ihan mansikoita ja ovat melkoisia venkuloita itse.

Joku saakelin "Pyry-Einari" on joskus nousukauden aikoihin myynyt ihan liukuhihnalta ja se veti ihan karmeeta liksaa, niin sillä liksalla sitä duunia edelleen tarjotaan "vapaat työajat ja voit tienata enempi kuin kirurgi". VMP!

Sitten ne työasemat, joilla ne puhelinmyyjät pääsevät pokien tietoihin ja luottotietorekistereihin käsiksi, ovat niin suojaamattomia ettei mitään rajaa! Päivitykset asentamatta, ei kunnollista virusturvaa, palomuureista tai muistakaan security policyistä ei edes käsitystä, iltavuorossa surffaillaan pornoa kun "ei jaksa"etc. Sillä puhelinmyyntifirmalla ei näet ole varaa ottaa sellaisia ylläpitoja, koska kaikki ne kymmenet tuhannet ohjataan lyhentämättöminä puhelinmyyjien palkkoihin! VMP!

Mutta jostain helvetin syystä niiden puhelinmyyntifirmojen pitäminen on kannattavaa liiketoimintaa. Ehkä ne sitten ovat ne mummoressukat ja muut vähäosaiset jotka eivät ymmärrä sanoa ei.

Yhtä moraalitonta paskaa kuin yksityisillä pysäköinninvalvontaa harrastavilla mulkeroilla.

MooM
Seuraa 
Viestejä10209

Mulla on tapana heti alussa puhua päälle ja kysyä "myytkö sinä jotain?". Ja jos ei tule selkeää vastausta, että ei, jatkan sanomalla, että ei tuhlata nyt kummankaan aikaa, koska en ole ostamassa mitään. Ja toivotan parempaa onnea seuravan kanssa ja suljen puhelimen. Eivätkä soita takaisin.

Keran oli kyllä noloa, kun en kuullut soittajan nimeä ja hän puhui jotenkin mainosmiesmäisesti. Oli vielä pois Suomesta jollain lentokentällä melkoisessa hälinässä ja lopetin puhelun aika tylysti. Soittaja oli eräs professori, jonka kanssa suunniteltiin mittauksia. Onneksi ymmärsi selitykseni ja jatkettiin keskustelua vähän paremmalla ajalla.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat