Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt8.5.2014

Hei, voisinko saada apua muutamaan fysiikantehtävään? Arvostaisin suuresti :)

ensimmäinen tehtävä on tässä:

ja toinen tässä:

Kommentit (3)

laiskimus
Seuraa 
Viestejä1259
Liittynyt6.4.2014
KPP

Hei, voisinko saada apua muutamaan fysiikantehtävään? Arvostaisin suuresti.

Avun saaminen on hieman eri asia, kuin että ratkaisemme tehtävät puolestasi.

Edellinen edellyttää, että teet sen ensin itse minkä jo osaat, ja sitten kerrot mitä et osaa.

Ensimmäisessä tehtävässä tarvittava teho selviää kertomalla kappaleen vauhti vauhdin suuntaisella resultanttivoiman komponentilla. Tässä tilanteessa kyseinen komponentti on ylämäen suuntainen, kuten vauhtikin, joka oli jo valmiiksi annettu.

Sinun pitää siis ensin ratkaista kappaleeseen vaikuttavat voimat, sitten laskea niistä resultantti, ja lopuksi resultantista ottaa tason suuntainen komponentti kaltevuuskulmaa hyödyntäen.

Aloitapa sillä, että piirrät kappaleesta ns vapaakappalekuvan, ja piirrät ja nimeät siihen vaikuttavat voimat.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Liittynyt22.7.2011

Tuo eka pitäisi kai laskea ihan tehon määritelmällä, mutta tässä tapauksessa voisi tosiaan käyttää harvemmin mieleen tulevaa kaavaa P = Fv, joka seuraa suoraan tehon ja työn määritelmistä.  

Jälkimmäinen on suoraviivainen matkalasku, jossa pitää vain selvittää jarrutusaika tuolla hidastuvuudella. Eli kiihtyvyyden määritelmä kehiin.

MooM
Seuraa 
Viestejä6905
Liittynyt29.6.2012
Opettaja

Tuo eka pitäisi kai laskea ihan tehon määritelmällä, mutta tässä tapauksessa voisi tosiaan käyttää harvemmin mieleen tulevaa kaavaa P = Fv, joka seuraa suoraan tehon ja työn määritelmistä.  

Muodossa W=Fs tuota (matkan muutoksen kanssa samansuuntaisen) vakiovoiman tekemää tötä käytetään lukiotason fysiikassa paljonkin. Jos tiedetään nopeus eikä matkaa, se on vakionopeudella tietysti s=vt ja aikayksikköä kohti W/t = Fvt/t = Fv = P. Sittenpä riittää mietiä, mikä koneen tuottaman voiman on oltava, että vastustavat voimat kumoutuvat.

Kakkoskohdassa on kaksi eri vaihetta, joissa molempienvaiheiden aikana auto etenee tietyn matkan. Mieti, millainen liike on kyseessä reaktioajan aikana (jolloin kuski ei tee mitään) ja sen jälkeen (jolloin kuski jarruttaa).

 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat