Kommentit (2)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5592

Aivot aistii kehon asentoa myös näköinformaation kautta ja painottomuudessa aivot nopeasti adaptoituvat hyödyntämään näköaistia asennon päättelyyn ja siten korvaamaan tasapainoelimen syötteen puutetta. 

Tuokin vastaus on annettu vuonna 1996, joten hyvin huomaa kuinka tiede on kehittynyt. Nykyään tieteessä ymmärretään paljon paremmin aivojen kykyä sopeutua, jos jonkin aistin informaatio jää puuttumaan. Aivot pyrkivät tällöin parhaansa mukaan etsimään korvaavia aisteja, jotta toiminnallisuus säilyy.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

pmk
Seuraa 
Viestejä1855

Ihmisen aistit ovat hyvin epäluotettavia asennon selvittämistä ajatellen.

Hyvin moni lentäjä on kuvitellut lentävän vaakalentoa, vaikka tosiassa kone on kallistunut entistä enemmän tai olleen jopa syöksykierteessä. Yksi tunnetuimmista on Air France 447, joka yöllä tippui Atlantiin, kun kukaan kolmesta lentäjästä tajunnut koneen asentoa.

Juuri tätä varten kaikissa koneissa on keinohorisontti, mutta monesti jostain pilotti ei huomaa katsoa keinohorisonttia tai uskoo, että (kaikki) keinohorisontit näyttävät väärää tietoa. Lentäjän disorientaation takia on kuollut satoja ellei tuhansia ihmisiä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat