Seuraa 
Viestejä283

Noin. Hankin joitakin viikkoja sitten pari kappaletta älypuhelimia jotka käyttävät samaa Soneran 3G-verkkoa kuin pc-koneeni. Kuvittelin hyväuskoisena että nuo modernit älypuhelimet ajanmukaisine komponentteineen avaisivat nettisivut jopa nopeammin kuin yli 8 vuotta vanha pc-koneeni (nettitikulla). Nyt on vain niin että kävikin aivan päinvastoin. Saman operaattorin ja saman 3G-verkon 21 Mbit maximinopeudella tuo vanha pc linux-järjestelmineen avaa sivustot selvästi nopeammin kuin aivan älyttömän hitaasti sivuja aukovat modernit älypuhelimet.

Onko tämä asia itseasiassa "luonnoton" vai onko kyseessä vain se, että kuten olen pc-laitteenia optimoinut käyttämään vain 3G-verkkoa enkä etsimään aina "nopeinta mahdollista yhteyttä" noille älypuhelimille pitäisi tehdä vastaava asetusmuutos. Ja ylipäätänsä voiko sen tehdä. Noissa härpäkkeissä on senkin seitsemäntuhatta toimintaa ettei niistä ota erkkikään selvää.

(testauksia tehty kymmenien eri sivustojen avautumisesta samanaikaisesti ja vieläpä samassa kohtaa taloa kuin missä pc-kone sijaitsee: ei pienintäkään epäilystä siitä etteikö tuo pc olisi sivustojen aukomisessa selvästi nopeampi)

Kommentit (4)

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Langattomissa on oikkunsa. Hyvää että ne alkaa olla taskukokoa ja käyttökelpoisiakin. Tavallisin syy tahmaisuuteen on päällekkäiset suojaohjelmat kaikissa liittymissä.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Aja sunspider tai vastaava testi laitteillasi.

https://www.webkit.org/perf/sunspider/sunspider.html

Älypuhelimeni S4 mini ei päihitä 10 vuotta wanhaa vanhempien Lubuntu PC:ta sunspiderisssa. Ovat yllättävän lähellä toisiaan ja ero on noin kolmanneksen luokkaa.

Näin siis suoritinosaston osalta. Sunspidr on toki laiska tapa testata ja vähän epätarkka. Aja molemmat chromella.

 

Mokkulaominaisuudet vaihtelevat luureissa. Käytä kännyä modeemina PC:lle sivujen latauksen testailussa.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

SamBody
Seuraa 
Viestejä7020

Kännykässä voi olla kaikenmoista aktiviteetti taustalla, kuten erilaisia päivityksiä yms jotka kuluttavat niin tietoliikennekaistaa kuin vajavaisia cpu- ja muistiresursseja. Jos tuollaista ei ole niin kyllä ainakin tupla-ydin Androidin Chrome tavanomaiset www-sivut avaa näppituntumalta siinä kuin jokin PCkin, potkua riittää sellaiseen ihan mukavasti. Heikosti toteutettu sivu on tietty eri asia: imaisee kaikki resurssit, tökkii ja lopulta hangaa. 3G-asetuksia on turha yrittää säätää.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5492
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat