Kommentit (3)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Otsikossa on semmoinen virhe, että eivät neanterdaalit olleet ihmisen veroisia, vaan neandertaalit olivat ihmisiä. Ihmislaji homo neanderthalensis.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

molineux
Seuraa 
Viestejä538

Olisi syytä tuoda myös esille ne tuoreet brittiläis-eestiläiset tutkimukset jotka ovat kyseenalaistaneet kohuväitteet neandertaliliaisten ja nykyihmisten sekoittumisesta. Näiden uusimpien tutkimusten mukaan näet neandertaliliaiset olivat joko jo sukupuuttoon kuolleet tai kuolemassa kun ensimmäiset nykyihmiset saapuivat Eurooppaan (Balkanille) n. 48 000 vuotta sitten. Uusi tulkinta pohjaa siihen uuteen tutkimusmateriaaliin joka on tarkistanut neandertalfossiilien iän. Ne on nyt todettu 10 000 - 15 000 vuotta vanhemmiksi kuin aikaisemmat. Sukupuuttoon kuoleminen on menossa siis jo noin 50 000 vuotta sitten.

DNA-mitokondriotutkimustulokset vahvistavat saman seikan. Yhdestäkään nykyeurooppalaisesta ei löydetä tietoa jotka viittaisivat hänen neandertalilaiseen esiäitiin tai isään. Koko sekaannus näyttää johtuvat siitä että nykyihmisillä ja neandertalilaiselle oli (Afrikassa) yhteinen kanta ehkä ajalta noin puoli miljoonaa vuotta sitten. Ja tämä näkyy Euroopassa mutta on jokseenkin hävinnyt täysin Afrikasta.

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä9869

Onko neandertal tollo vuorenpeikko vai hässikö tuo pässien lisäksi meitinkin esi-äitejä. Tuo väittely jatkuu ja jatkuu.

Sillä nyt ei ole paskan merkitystä, mitä mieltä aiheesta olen, mutta sanonpahan kuitenkin. Olen ainaollut sitä mieltä, että neandertalit olivat esi-isiämme ja äitejä kanssa.

Epäilen myös, että mitään sukupuuttoa ei edes tapahtunut. Silloiset liikkeellä olleet ihmisheimot vain kehittyivät nykyihmisiksi. Sopii vilkuilla kuinka erinäköistä sakkia nykyihmiset ovat. Vaihtelussa löytyy.

Pikkuhiljaa meikää viisammat ovat valuneet ehdottamaani suuntaan. Neandertalit nousevat mykän, pöljän vuorenpeikon asemasta kiihtyvällä vauhdilla.

En ole huomannut kenenkään kunnolla kertoneen, että neandertalitkin reissailivat ja paljon. Jos tuli tänne Afrikasta populaa niin taatusti täältä sinne myös meni. Jo esi-isämme jota Homo erectukseksi nimetään reissasi vähän perkuleesti.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat