Seuraa 
Viestejä415
Liittynyt20.2.2014

Nykylääketieteen keinoin voidaan monet sairaudet parantaa, jotka aikanaan luonnonvalinnan aikaan olisivat olleet ihmiselle tappavia. Nykyisin on myös kehittynyt sosiaalihuolto, minkä turvin heikommin menestyvääkin autetaan tukiaisilla pärjäämään.

Käykö tässä pitkällä aikavälillä niin, että ihmiskunta tätä menoa rappeutuu?

 

Kommentit (5)

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä10207
Liittynyt20.1.2013

Olipa Linkolamainen aloitus.

Itse en usko että ihmiskunta rappeutuu mainitsemistasi syistä vaan arvioisin päinvastaista.

Tämän voi todeta kun tutkii millaista ihmisen elämä on yhteiskunnassa joissa mainitsemiasi palveluita ei ole - sellaisiakin on vielä, ikävä kyllä.

Toinen aspekti voisi olla jos ajatellaan hypoteettisesti vaikkapa sellaisia, että mitä sellainen käytännössä merkitsisi jos annettaisiin yksinkertaisesti  lunnonvalinnan hoitaa kuka elää ja kuolee.

Silloin moni ihmiskunnalle hyödyllinen ja korvaamaton älymystöön kuuluva ihminen kuolisi ennen aikojaan ja rappeuttaisi intellektualismia.

TLE
Seuraa 
Viestejä176
Liittynyt22.11.2008

Käy ja ei käy. Osalla ihmiskunnasta fyysiset, pitkällä aikavälillä evoluution kehittämät selviytymisominaisuudet, rappeutuvat. Osa ihmiskunnasta joutuu selviytymään entistä ankarammissa olosuhteissa ja vahvistuu näiltä ominaisuuksilataan vain lisää. Ihmiskunnan selviytyminen, tai edes menestyminen lajien kirjossa pitkällä aikavälillä, riippuu enemmänkin maapallon muun eliöstön selviämisestä ihmisen toiminnan aiheuttamista nopeista ympäristön muutoksista.

offmind
Seuraa 
Viestejä15965
Liittynyt19.8.2008
faq1
Nykylääketieteen keinoin voidaan monet sairaudet parantaa, jotka aikanaan luonnonvalinnan aikaan olisivat olleet ihmiselle tappavia.

Aikanaan luonnonvalinnan aikaan ihmislajin luonnollinen elinkaari olisi ollut noin miljoona vuotta tai vähemmän. Se, että genomi ei ole enää luonnon armoilla voi tarkoittaa sitäkin, että lajin olemassaolo voi jatkua “loputtomasti”.

Nykyisin on myös kehittynyt sosiaalihuolto, minkä turvin heikommin menestyvääkin autetaan tukiaisilla pärjäämään.

Tuo on pelkästään ns. sosiaalidarwinismia jolla ei ole mitään tekemistä minkään tieteen kanssa vaan se on pelkästään on huuhaata ja hölynpölyä.

Käykö tässä pitkällä aikavälillä niin, että ihmiskunta tätä menoa rappeutuu?

Jos teknologinen sivilisaatio jatkuu pitkään, niin ei. Jos taivas putoaa niskaan ja teknologinen sivilisaatio romahtaa, niin ei.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Kontra
Seuraa 
Viestejä981
Liittynyt22.3.2013

Jos josainpäin maapalloa jokin tappava sairaus pääsee leviämään jatkuvasti lisääntyvän maapallonlaajuisen matkustelun seurauksena, se voi koitua jossakin vaiheessa kohtalokkaaksi. Nykyisin on jo trooppisia tappavia sairauksia, joihin ei ole lääkitystä, ja antibiooteille vastustuskykyisiä sairauksia on useita. Onhan maapallolla tosin suhteellisen eristyneitä asumisalueita, jotka säästyvät varmimmin, jos jokin hallitsematon epidemia pääsee valloilleen kehittyneemmissä yhteisöissä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat