Seuraa 
Viestejä28

Tähän aiheeseen tietoa.

Kyseenomainen antennikylä ei omaa suomenkielistä sivustoa, pitää etsiä ulkomaisten kautta tietoa:

http://wikimapia.org/27451242/Hankasalmi-SuperDARN-Radar

http://vt.superdarn.org/tiki-index.php?page=Hankasalmi Info

Myöskin löytyi tämä NATO julkaisu, missä ko. lähetin mainittiin:

http://ftp.rta.nato.int/public/PubFullText/RTO/MP/RTO-MP-IST-056/MP-IST-056-07.pdf

Asia rupesi kiinnostamaan.

Joten tässä vielä retkikartta.fi kuva antenneista ja lisävarusteista:

Kommentit (2)

käyttäjä-4057
Seuraa 
Viestejä28

Joku URSA kaveri oli käynyt kuvaamassa tuota. Ja kummastellut kun ei löydy varoitusmerkkejä korkealle säteilylle alueelta lainkaan??

https://www.ursa.fi/~janijk/cutlass/cutlass.html

Ymmärsinkö nyt oikein, että nämä ilmakehän lämmittimet eli HAARP ja EISCAT ovat aivan sama asia?

Norjan EISCAT omaa miljardi wattia lämmitystehoa, joka suunnataan siis yläilmakehään jossa se tekee reiän. Kuulostaa todella typerältä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ionospheric_heater

Tätä se politiikka on, ekaksi sanotaan hyihyi kun muut tekee mutta sitten tehdään sama itse.

Euroopan parlamentin mietinnössä vuonna 1999 todetaan asiasta näin:

" Euroopan parlamentin turvallisuusasiain ja aseidenriisunnan alivaliokunta piti 5. helmikuuta 1998 kuulemistilaisuuden, jossa käsiteltiin mm. HAARPia.

NATOn ja USA:n edustajia oli kutsuttu paikalle, mutta he päättivät olla osallistumatta tilaisuuteen. Valiokunta pahoittelee sitä, että USA ei lähettänyt tilaisuuteen ketään eikä käyttänyt tilaisuutta kommentoida esitettyä materiaalia. ...

HAARPia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Ilmakehän sähköisiä ominaisuuksia manipuloimalla voidaan hallita valtavia voimia. Jos järjestelmää hyödynnetään sotilaskäyttöön tarkoitettuna aseena, seuraukset voivat olla tuhoisia viholliselle. HAARPin avulla voidaan välittää miljoonia kertoja enemmän energiaa tietylle alueelle kuin millään muulla perinteisellä keinolla. ....

HAARPin vakavista seurauksista on mainittava vielä ionosfääriin syntyvät aukot, jotka aiheutuvat sinne lähetettävistä voimakkaista radioaalloista. Ionosfääri suojelee meitä kosmiselta säteilyltä. Yleisesti toivotaan, että aukot sulkeutuvat jälleen, mutta otsonikerroksen aukoista saadut kokemukset antavat aihetta uskoa päinvastaista. Tämä tarkoittaa sitä, että suojaavassa ionosfäärissä on suuria aukkoja. ...

Tällaista tutkimusta on pidettävä ympäristöä vakavasti vahingoittavana, ja sillä voi olla arvaamattomat vaikutukset ihmisten elämään. Kukaan ei tiedä varmasti vielä tässä vaiheessa, millaisia vaikutuksia HAARPilla voi olla.

" Mietinnössä mainitaan myöskin, että kyseisellä laitteella voidaan potentiaalisesti "manipuloida maailmanlaajuisia sääolosuhteita".

Mietintö päättyy toteamukseen: "11. Pitää Alaskassa toimivaa, ionosfääriä manipuloivaa amerikkalaista HAARP-järjestelmää, joka on vain osa elektromagneettisen aseistuksen kehittämistä ja käyttöä sekä sisäisessä että ulkoisessa turvallisuuskäytössä, esimerkkinä kaikkein vakavimmasta nousevasta sotilaallisesta uhasta, joka kohdistuu maailman ympäristöön ja ihmisten terveyteen, koska sillä pyritään sotilaallisessa tarkoituksessa puuttumaan erittäin herkän ja tärkeän biosfäärin kerroksen toimintaan, vaikka kaikki sen seuraukset eivät ole selvillä, ja kehottaa komissiota, neuvostoa ja jäsenvaltioita painostamaan Yhdysvaltojen hallitusta, Venäjää ja kaikkia muita edellä mainittuun toimintaan osallistuvia valtioita lopettamaan hankkeensa ja laatimaan kansainvälisen sopimuksen, jolla tällaisten aseiden käyttö kielletään;"

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT+REPORT+A4-1999-0005+0+DOC+XML+V0%2F%2FFI#_part7_ref23

Lisää linkkejä joita löysin aiheeseen liittyen:

http://ilmatieteenlaitos.fi/avaruussaatuotteet

https://wiki.oulu.fi/pages/viewpage.action?pageId=23890373

http://www.oulu.fi/physics/space-physics/eiscat

http://www.sgo.fi/SGO/staff.php

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Thread has been locked.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat