Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005

Hiukka yllättäen Axl Rose on todettu maailman parhaaksi laulajaksi äänialoja (vocal range) vertailemalla Axlillä se on huikeat viisi oktaavia. Itse olisin lonkalta veikannut ykköseksi Freddie Mercurya, mutta hän oli vasta sijalla 11. Axlin perässä olivat Mariah Carey, Prince, Steven Tyler ja James Brown.

Onhan se hyvä, että niin nöyrän ja mukavan oloinen muusikko saa tunnustusta.

Sivut

Kommentit (28)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011

Eikös tuo Stormssin ääniala mene kevyesti monta oktaavia ihmisen kuulokynnyksen alapuolelle, joten musisoinnin kannalta tuo on vain ennätyskikkailua. 

Mutta en siltikään laskisi parasta laulajaa sen mukaan kuinka laaja ääniala on, mutta hyvin tehty jokatapauksessa Axelilta! 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1704
Liittynyt10.4.2005

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Toope
Seuraa 
Viestejä24539
Liittynyt23.7.2006

Onhan se Freddie Mercury monen mielestä ykkönen. En laita tähän esimerkkejä, koska tietokoneestani ei stana kuulu ääniä, mutta jokainenhan tuntee niitä Queenin varhaisia,
Queen I ja II ja A Night at the Opera?

 

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vierailija

Tuli muuten tosta mieleen miten laulaminen on haitallista äänialalle.

https://www.youtube.com/watch?v=7g8_Nt8Q6Gs

https://www.youtube.com/watch?v=sZfZ8uWaOFI&feature=kp

Mut ei vaiskaa. Tää on kyl paras Aerosmihtin biisi (tykästyin joskus siihen pelatessani peliä quest for fame tjms. Mustassa pörssissä, lauantaipussi kädessä. Siihen ne dösärahat aina meni ja neki meni ku jäin kiinni :( Se siitä hyötyliikunnasta. Toinen oli BTW Golden eye, jossa hakkasin ihan kaikki. isommat uhkas aina vetää turpaan ku sopimus oli että voittaja jää, ja mä aina jäin. Nauroin vaan, eikä muuten tullu turpaan. Jengi on muuten laittanu muutaman stikin paskaks ku oon vaan tullu ja pyöritelly. Kyttiäki on muutama tullu pyörittelee päätään. Nykyään tosin serotoniini on sen verran alhaalla, ettei sellasta pääse tapahtumaan kuin jurrissa.)

https://www.youtube.com/watch?v=cMZ-zRFmgIo (HD linkki)

Tää vaan kiteyttää koko harmonisen äijämäisyyden.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819
Liittynyt5.11.2008

Hmm Tuohon asdf:n avaukseen sanoisin, että kiinnostava juttu todellakin. Vomies heitti hyvän, Dan McCafferty on oiva,  jepajeen Aerosmithin (vetivät tänään Suomessa keikan muuten;) Steven Tyler on kertakaikkisen mahtava (Dream on muutenkin aivan upea biisi), Mr Bauglierin Faith no moren vokalisti myös huippu kuten Toopen Freddie Mercury jota pidän aivan huippuna. Jesperin Tim Storms oli yllättävä.

Vaan kellekkään edellisistä en antaisi (poiketen tuosta National postin listasta) parhaan laulajan sijaa, nimittäin Kate Bush (no ei nyt niin rock), ja Elvis veisivät voiton, Ian Gillan ja Klaus Meine jäivät tästä nyt näköjään pois, prkl

Kate Bush - Wuthering heights

Elvis - Burning love

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Tää loggaus on hauska kun salasana säilyy tuossa mutta sähköpostiosoite ei., se pitää kirjoittaa erikseen joka kerta. Hiphei.

 

Se on toki jonkinlainen mittari että mikä on korkein tai matalin ääni minkä voi kerran laulaa. Minusta parempi mittari on se miten hyvin laulaa, miten hyvin osuu niille äänille mille on tarkoitus osua. Väittäisin että kovin äkkiä ei löydy siinä hommassa parempaa kuin Johanna. Johanna Kurkela Live

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Mikähän on se piisi missä Axl pääsee alemmaksi kuin Cash?

Mitä äänialoihin tulee, niin äkkiseltään tulee mieleen Rob Halford ja Bruce Dickinson ja Taage Laiho. Veikkaan että Tapsallakin oli aika laaja ääniala.

z
Seuraa 
Viestejä2918
Liittynyt8.9.2011

Sitä se teettää, kun pitää 20 vuotta tiukkoja pyöräilysortseja ja koittaa samaan aikaan kiljua 103. variaatioita siitä ensimmäisestä ja ainoasta hitistä.

Muttta ihan oikeasti... äänialan laajuusko ratkaisee laulajan parhauden?

zz

jesper
Seuraa 
Viestejä661
Liittynyt4.3.2009

Muistaakseni eräs radiojuontaja sanoi Neil Youngista, että "ei osaa laulaa, mutta on hieno laulaja".

Itse pidän rockissa monesta nasaali-tyyppisestä lauluäänestä. Mielestäni  puhelaulun omainen toteava laulutapa sopii moneen biisiin, oopperamaiseen mahtipontisuuteen tuollainen laulutapa ei tietenkään sovi lainkaan.

Dinosaur jr, J.Mascis laulaa: http://www.youtube.com/watch?v=OQZmrdwK7YM

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

jesper
Seuraa 
Viestejä661
Liittynyt4.3.2009
asdf

Ei nasalilla rockissa pärjää, Young ja Dylan ovat hyviä esimerkkejä.

Hyvinhän nuo ovat musiikkimaailmassa pärjänneet. Onko musa rockkia, on tietenkin eri kysymys. Mitään Bon Jovia en ainakaan suostu kuuntelemaan, vaikka se jonkun mielestä aitoa rockia olisikin.

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat