Seuraa 
Viestejä27432

Että kun tekee leivän jossa on juustoa ja makkaraa, niin pannaanko juusto alle ja makkara päälle? Vai pannaanko makkara alle ja juusto päälle?

Laita tähän viestiin peukku ylös jos makkara tulee päälle. Laita peukku alas, jos juusto tulee päälle.

Tähän ketjuun voi perustella miksi makkara alla tai päällä on parempi.

Mutta!!! Tähän ketjuun voi myös itse laittaa kyllä/ei -galluppeja. Siihen viestiin peukku ylös tai alas. Ja kysymyksistä voi keskustella tässä ketjussa. Jos sattuu säkällä niin iso asia, että siitä tulee ihan oikea keskustelu, niin sitten avataan oma ketju. Toivottavasti tulee ees jotain semmosia.

Tuo juustomakkara-homma mua kiinnostaa syystä x ihan oikeasti. Että jos sais vastauksia?

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (28)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Reiska

makkaraan sotkee sormeensa, juustoon ei, siks juusto päälle

Mutta jos paahtaa leivän, niin silloin juusto on parempi alla koska se vähän muka sulaa.

Eli siis makkara päälle = peukku ylös. Juusto päälle = peukku alas.

(Valinta ei välttämättä heijastele kantaani.)

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Mulla ei ole mitään väliä. Laitan miten sattuu. Pakko-oireeni eivät näköjään ulotu ihan joka paikkaan. Sen verran yleensä katson että juustomakkarasysteemit tulee alle ja vihannesjutut päälle. Mutta ei sekään ole niin justiinsa. Jos keksin vielä jotain mitä pitää laittaa leivän päälle niin laitan sen siihen päälle, enkä ala tunkemaan väliin. 

くそっ!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Vatkain
Ronron

vihannesjutut päälle

Mutta salaatti tulee ehdottomasti juuston ja makkaran väliin! Muuten voi latoa miten vaan rehut.

Ehkä niinkin. En oikeastaan tarkemmin ajatellen ole varma koko asiasta. 

くそっ!

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Vatkain
Ronron

vihannesjutut päälle

Mutta salaatti tulee ehdottomasti juuston ja makkaran väliin! Muuten voi latoa miten vaan rehut.

Eiei, salaatti ehdottomasti alimmaiseks, koska näyttää paremmalta. Makkara juuston päälle, samasta syystä. Yleensä salaatti on leveämpi kuin juusto, joka on leveämpi kuin makkara. Näyttää hyvältä, jos kaikki ainekset näkyvät.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Jotkut perustelee juuston päällimäiseksi laittamista sillä, että se suojaa sormia muilta aineilta. Esim. makkarasta ei tartu rasvaa käsiin ja kurkkuja on helpompi pitää paikallaan.

Hämmentää.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5720
Vatkain
Reiska

makkaraan sotkee sormeensa, juustoon ei, siks juusto päälle

Mutta jos paahtaa leivän, niin silloin juusto on parempi alla koska se vähän muka sulaa.

Eli siis makkara päälle = peukku ylös. Juusto päälle = peukku alas.

(Valinta ei välttämättä heijastele kantaani.)

 

Makkarassa on monasti enepi makua ja myöskin sen maku korostuu lämmetessä, siks on parempi siinäkin tapauksessa laittaa se makkara alle. Toki jos tykkää juuston mausta enempi nii aisa kenties eri.

Per se

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55496
Vatkain

Jotkut perustelee juuston päällimäiseksi laittamista sillä, että se suojaa sormia muilta aineilta. Esim. makkarasta ei tartu rasvaa käsiin ja kurkkuja on helpompi pitää paikallaan.

Kannattaa kokeilla "hampurilasipinonnalla"

Leipä, sitten öljyä tai voita tai majoneesia jne sitten makkara sitten juusto sitten salaatti sitten jälleen leipä. kaikki kahden leipäsiivun välissä. hyvin hallittavissa ja voi puristaa kasaan hallitusti jos kovin paksu.

 

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Ostanko karkkipussin? Siihenkin menee melkein 10euroa ja se on ihan karmee osuus rahallisesta varannosta.

Yhden äänen voisi puolesta. (Äänestysaikaa klo 22 asti.)

Hyvin polkee.

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Juusto mielestäni ensin ja sitten makkarat. Ehkä juusto tulee ensimmäisenä yleensä edes mieleen ja se nyt ainakin siihen ensin. Varmaan eniten sitten voin jälkeen käytetty tuote leivän kanssa minulla.

Hyvin polkee.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Yritänkö ostaa tänään raakamakkaroiden taksoniin kuuluvaa olutmakkaraa Kampin Lidlistä vai Sörnäisten Lidlistä? Peukku ylös Kampin Lidlistä ja peukku alas Sörnäisten Lidlistä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

MooM
Seuraa 
Viestejä10490

Siis samaan leipäänhän ei laiteta sekä makkaraa että juustoa! Tai jos laitetaan, niin eri päihin. Juuston kanssa sopii kurkku, makkaran/lihan kanssa tomaatti tai paprika (paprika käy myös voimakkaan juuston kanssa). Lehtisalaatti on ok molemmissa. Suolakurkut taas on ruoan lisuke, ei voileivän ainesosa, hyh.

Tästä tekee poikkeuksen ns. eväsleipä, jossa tietenkin juusto tulee ensin, sitten makkara ja sitte vihannekset. Juusto on samanvärisempää kuin voi ja se yleensä peittää leivän kokonaan. Makkara on pienempi tai ainakin jättää enemmän näkyviin. Lisäksi juusto muotoutuu mukavasti voin päälle ja sitä voi kivasti painella sormella. 

Salaatin laittaminen johonkin ainesten väliin on uusi ja raikas ajatus. Vähän epäilyttää, mutta ehkä... pitää miettiä.

Vatkain

Lisää äänestyksiä!

Leivän päälle voita vai tuorejuustoa? Peukku ylös voita, peukku alas tuorejuustoa.

Riippuu ihan muista täytteistä. Juuston kanssa voi, lihan kanssa sopiva tuorejuusto. Makkaran kanssa riippuu makkarasta. Tuorejuusto riittää usein sellaisenaan, voi taas vain aivan tuoreen ja lämpimän leivän kanssa (ruisleipä/sämpylä)

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat