Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008

Meinaan vaan että pitäiskö suomessa enempi potkia jätkiä munille ja kuohita niitä psykologisesti?

__________________

http://yle.fi/uutiset/intialainen_ministeri_raiskaukset_tapahtuvat_vahingossa/7285360

Intialainen ministeri: "Raiskaukset tapahtuvat vahingossa"
Toimittajat kysyivät ministerin näkemystä Uttar Pradeshissa toukokuussa tapahtuneeseen kahden nuoren serkuksen joukkoraiskaukseen ja lynkkaukseen.
Mielenosoittaja purkivat raivoaan Intian viime aikojen raiskaustapauksia vastaan Kalkutassa lauantaina. Kuva: Dibyangshu Sarkar / AFP

Intiaa hallitsevan hindunationalistisen BJP-puolueen ministerin mukaan raiskaukset tapahtuvat "vahingossa". Kyseessä on tuorein intialaisen poliitikon naisiin kohdistuvia hyökkäyksiä käsittelevä kiistanalainen kommentti.

Keski-Intiassa sijaitsevan Chattsigarhin osavaltion sisäministeri Ramsevak Paikra sanoi lauantai-iltana, että raiskaukset eivät tapahdu tarkoituksella. Paikra on vastuussa lain ja järjestyksen ylläpidosta Chattisgarhissa.

Toimittajat kysyivät Paikran näkemystä naapuriosavaltio Uttar Pradeshissa toukokuussa tapahtuneeseen kahden nuoren serkuksen joukkoraiskaukseen ja lynkkaukseen.

– Sellaiset tapaukset (raiskaukset) eivät tapahdu harkitusti. Tällaiset sattumukset tapahtuvat vahingossa, Paikra sanoi toimittajille.

Myöhemmin Paikra sanoi, että häntä on siteerattu väärin. Televisiokanavat kuitenkin esittivät hänen alkuperäiset kommenttinsa.

Poliitikoilta arveluttavia lausuntoja

Paikra kommentoi asiaa vain päiviä sen jälkeen, kun BJP:n hallitseman Madhya Pradeshin osavaltion sisäministeri Babulal Gaur oli sanonut, että raiskaukset ovat "joskus oikein, joskus väärin".

Aiemmin Uttar Pradeshin pääministeri Akhilesh Yadav joutui kovan kritiikin kohteeksi, koska hänen suhtautumistaan matalaan kastiin kuuluneiden serkkutyttöjen joukkoraiskaukseen ja surmaamiseen pidettiin tunteettomana.

Yadavin isä, Samajwadi-puolueen johtaja, Mulayam Singh puolestaan joutui julkisen raivon kohteeksi huhtikuussa, kun hän sanoi vaalitilaisuudessa, että hän vastustaa joukkoraiskaajille käyttöön otettua kuolemantuomiota. Singh totesi tuolloin, että "pojat ovat poikia".

Intian tuore pääministeri Narendra Modi ei ole toistaiseksi kommentoinut raiskauksia eikä toisten poliitikkojen niihin liittyviä kommentteja. Modi on BJP:n johtaja.
Naisjärjestöt tuomitsevat poliitikkojen kommentit

Intialaiset naisten oikeuksia ajavat ryhmät ovat tyrmänneet poliittikojen kommentit. Heidän mukaansa poliitikkojen möläytykset ovat todiste siitä, että poliitikot eivät pysty estämään naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa, koska he eivät kunnioita Intian naisia.

Intia kiristi raiskauksista langetettavia rangaistuksia viime vuonna sen jälkeen, kun opiskelijanainen joukkoraiskattiin liikkuvassa linja-autossa Delhissä joulukuussa 2012.

Nainen kuoli myöhemmin vammoihinsa singaporelaisessa sairaalassa. Rikos suututti intialaiset ja nosti Intian raiskausrikokset kansainvälisen huomion kohteeksi.

Kovemmat rangaistukset eivät kuitenkaan ole onnistuneet vähentämään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Intiassa.
Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Sivut

Kommentit (387)

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008
mlu

Minkä vuoksi miehet ylipäätään raiskaavat? Ovatko raiskaajat psyykkisesti häiriintyneitä yksilöitä?

 

Ovat. EI kai siinä ole mitään epäselvää.

Tietenkin kaikki miehet pitää kuohita jotta potentiaalinen vaara katooa, eikö?

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Intialaiset miehet kuvittelevat olevansa huimasti kehittyneempiä kuin naissukupuolen edustajat, ja siksi naisille saa tehdä mitä huvittaa. Vähän kuin olisivat eläimiä. Harekrishnalaisuudessa asenne tulee sillä tavalla esille että heidän mukaansa nainen ei edes pysty valaistumaan, vaan hänen korkein asemansa voi olla valaistumista tavoittelevan miehen palvelijatar, ei mitään sen huimempaa. Perinteisen hindulaisuuden kommervinkkeja en kaikkia tunne, mutta kun siihen on kuulunut myös naisleskien polttaminen elävältä miesvainaansa roviolla, ei kai ole ihme että naisiin suhtaudutaan kertakäyttötuotteina joista viis sen jälkeen kun ovat tarpeeksi poikia pusertaneet maailmaan. Myötäjäissysteemikin alleviivaa naisen arvottomuutta. Ihme ja kumma jos perheen 2. tytär ja tyttäret siitä eteenpäin saavat edes elää...

Tuskin tarvinnee olla feministi nähdäkseen nuo seikat.

Toope
Seuraa 
Viestejä24532
Liittynyt23.7.2006

Hindulainen kulttuuri pitää naista vähemmän arvokkaana kuin miestä. Onko tämä muka yllätys jollekulle?

 

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008

Niin, tän avauksen otsikko on, "Mikä feministejä kiinostaa".

Äkkiä vois kuvitella että feministejä kiinostaa naisten tasa-arvo ja oikeudenmukainen kohtelu ympäri maailmaa. En kuitenkaan näe mieleonosoiuksia suomessa Intian suurlähetystön porteilla tai joukkokokoontumisa intialaisten naisten aseman puolesta.

Olisko kuitenkin niin että feministejä kiinostaakin pelkästään oma henkilökohtainen valta miehiin ja toisiin naisiin miesten yli? Kaikki muu onkin yhdentekevää. Tässäkään ei välttämättä tullu mitään yllättävää tai uutta esille.

Noita raiskausuutisia maailmalta näkee silloin tällöin mediassa ja feministit ei lotkauta korvaansa. Mut vartoos vaan jos on joku julkilesbo suomessa saannu muka huonoa kohtelua niin johan on helvetti irti.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Sand
Seuraa 
Viestejä1285
Liittynyt15.3.2011

Kuinka kiero pitää olla ihmisen maailmankuva jos naisten joukkoraiskaukset herättävät ajatuksen feministien itsekkyydestä. Muista lääkkeesi munaton Jerry.

I have found the missing link between the higher ape and civilized man; it is we. Konrad Lorenz.
We do not see things as they are, we see things as we are. Anais Nin

MooM
Seuraa 
Viestejä6903
Liittynyt29.6.2012
Jerry Cotton

Niin, tän avauksen otsikko on, "Mikä feministejä kiinostaa".

Äkkiä vois kuvitella että feministejä kiinostaa naisten tasa-arvo ja oikeudenmukainen kohtelu ympäri maailmaa. En kuitenkaan näe mieleonosoiuksia suomessa Intian suurlähetystön porteilla tai joukkokokoontumisa intialaisten naisten aseman puolesta.

Olisko kuitenkin niin että feministejä kiinostaakin pelkästään oma henkilökohtainen valta miehiin ja toisiin naisiin miesten yli? Kaikki muu onkin yhdentekevää. Tässäkään ei välttämättä tullu mitään yllättävää tai uutta esille.

Noita raiskausuutisia maailmalta näkee silloin tällöin mediassa ja feministit ei lotkauta korvaansa. Mut vartoos vaan jos on joku julkilesbo suomessa saannu muka huonoa kohtelua niin johan on helvetti irti.

Olisko niin, että feministejäkin on erilaisia.

Aika moni muukin tarttuu helposti oman lähipiirin kokemiin vääryyksiin ja jättää reagoimatta aktiivisesti kauempana tapahtuviin? Vrt. kampanjoidaan kiivaasti jostain koulun lähellä olevan suojatien rakentamisesta, kun toisella puolella maailmaan lapsia kuolee aidsiin ja malariaan tai joutuu sotimaan pakotettuna.

Feministeissä on kiihkoilijoita. Osa ajaa naisten asiaa vaatimalla huononnuksia miesten oikeuksiin ja hakemalla hakee "epäkohtia", joista syyttää miehiä. Suurin osa kuitenkin aidosti haluaa purkaa turhia tasa-arvon esteitä niin lainsäädännössä kuin kulttuurissakin. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27855
Liittynyt13.5.2005

En nyt halua kuulostaa tunteettomalta, mutta uutisesta paistaa läpi yksi tieteellisen tutkimuksen jo usein osoittanut tosiasia, joka vaikuttaisi olevan se, että tuomioiden ankaruudella hyvin harvoin vaikutetaan rikollisuuteen. Samaisten tutkimusten mukaan vaikuttaisikin pikemminkin siltä, että rikoksia estää paremminkin vain kiinnijäämisen riski kuin varsinaisen tuomion ankaruus. Ja sikäli kun Intiassa on käytössä ensinnäkin erittäin rasistinen kastijärjestelmä ja toisekseen naisiin kohdistuvia rikoksia myös selvästi vähätellään, kuten päättävässä elimessä olevien poliitikkojen kommenteista voimme päätellä, kiinnijäämisen riskiä ei ymmärrettävistä syistä oteta riittävän vakavasti.

Rasismilla ja heteromaskuliinisella kyrvän palvonnalla on selvästi tuhoisat vaikutukset yhtesikunnan moraaliseen selkärankaan minkä puutteet näkyvät suoraan siinä, kuinka turvallinen yhteiskunta on sen heikoimmille osapuolille.

Riittoisampi keskustelukumppani.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Ovatkohan raa'at (joukko)raiskaukset lisääntyneet Intiassa viime vuosina, vai onko niistä vaan uutisoitu enemmän?

Mietin tässä sitä, että kuinkahan paljon vaikuttaa raiskauksia lisäävästi se, että kaikille miehille ei riitä vaimoja, kun naispuolisia sikiöitä on abortoitu selektiivisesti miljoonittain *), ja vastasyntyneitä tyttövauvoja tapetaan paljon enemmä kuin poikavauvoja, ja tytöt saavat vähemmän ravintoa ja lääketieteellistä hoitoa. Näiden kaikkien seurauksena Intiassa on paljon enemmän sinkkumiehiä kuin sinkkunaisia. Käsittääkseni kyse on kymmenien miljoonien naisten vajeesta. Lisäksi Intiassa on moniavioisuuttakin, mikä vähentää vapaiden sinkkunaisten määrää entisestään. Sitä en tiedä, lisäisikö tämä naispula raiskausten määrää oikeasti, voihan nimittäin olla, että avioliitoissakin raiskattaisiin, miten lie Intian lainsäädäntö ja lain toteutuminen tältä osin?  

*)  wikin mukaan 100 000 tyttösikiötä /vuosi http://en.wikipedia.org/wiki/Sex-selective_abortion#India

http://en.wikipedia.org/wiki/Gendercide#Femicide  "The Independent, the 2011 census revealed 7.1 million fewer girls than boys aged under the age of seven, up from 6 million in 2001 and from 4.2 million in 1991. The sex ratio in the age group is now 915 girls to 1,000 boys, the lowest since records began in 1961.[20]

Over 160 million females have been eliminated from Asia’s population owing to sex selective abortion. "

Wikin mukaan 0-19 vuotiaita tyttöjä uupuu eri syistä noin 12,6 miljoonaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Missing_women_of_Asia#Estimates_of_missing_women

http://en.wikipedia.org/wiki/Female_infanticide_in_India "In 1990 the census figures showed there were 25 million more men in India thanwomen. The state then made it illegal in 1994 to use ultrasounds to determine the gender of a child. But by 2001, the figures for the gender difference were up to 35 million more males than females, and by 2005 it was estimated at 50 million.[3][4] ."

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27855
Liittynyt13.5.2005

^Hyvä huomio. Tuolla miesten määrän ylitarjonnalla naisiin nähden on varmasti oma vaikutuksensa. Ainakin olen jostain joskus lukenut, että seksuaalisesti turhautuneiden nuorten miesten määrä korreloisi ainakin yhteiskunnallisten levottomuuksien kanssa. Miksei se siten näkyisi nimenomaan tässä.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008
Sand

Kuinka kiero pitää olla ihmisen maailmankuva jos naisten joukkoraiskaukset herättävät ajatuksen feministien itsekkyydestä. Muista lääkkeesi munaton Jerry.

Kuinka kieron maailman täytyy olla jotta tämmösen sovinistipaskan pitää avata keskustelua intialaisen naisen asemasta intiassa? (Naisjärjestöt yrittää siellä sentään jotain eikä jää puskiin makaamaan.)

Kuinka kieron täytyy maailmankuvan olla että naisen joukkoraiskaus ei herätä feministeissä yhtään suojelevaa ääntä kanssasisariaan kohtaan?

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008
BCK

Ovatkohan raa'at (joukko)raiskaukset lisääntyneet Intiassa viime vuosina, vai onko niistä vaan uutisoitu enemmän?

Mietin tässä sitä, että kuinkahan paljon vaikuttaa raiskauksia lisäävästi se, että kaikille miehille ei riitä vaimoja, kun naispuolisia sikiöitä on abortoitu selektiivisesti miljoonittain *), ja vastasyntyneitä tyttövauvoja tapetaan paljon enemmä kuin poikavauvoja, ja tytöt saavat vähemmän ravintoa ja lääketieteellistä hoitoa. Näiden kaikkien seurauksena Intiassa on paljon enemmän sinkkumiehiä kuin sinkkunaisia. Käsittääkseni kyse on kymmenien miljoonien naisten vajeesta. Lisäksi Intiassa on moniavioisuuttakin, mikä vähentää vapaiden sinkkunaisten määrää entisestään. Sitä en tiedä, lisäisikö tämä naispula raiskausten määrää oikeasti, voihan nimittäin olla, että avioliitoissakin raiskattaisiin, miten lie Intian lainsäädäntö ja lain toteutuminen tältä osin?  

 

*)  wikin mukaan 100 000 tyttösikiötä /vuosi http://en.wikipedia.org/wiki/Sex-selective_abortion#India

http://en.wikipedia.org/wiki/Gendercide#Femicide  "The Independent, the 2011 census revealed 7.1 million fewer girls than boys aged under the age of seven, up from 6 million in 2001 and from 4.2 million in 1991. The sex ratio in the age group is now 915 girls to 1,000 boys, the lowest since records began in 1961.[20]

Over 160 million females have been eliminated from Asia’s population owing to sex selective abortion. "

Wikin mukaan 0-19 vuotiaita tyttöjä uupuu eri syistä noin 12,6 miljoonaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Missing_women_of_Asia#Estimates_of_missing_women

http://en.wikipedia.org/wiki/Female_infanticide_in_India "In 1990 the census figures showed there were 25 million more men in India thanwomen. The state then made it illegal in 1994 to use ultrasounds to determine the gender of a child. But by 2001, the figures for the gender difference were up to 35 million more males than females, and by 2005 it was estimated at 50 million.[3][4] ."

Karseaa faktaa.

Oli tuolla sentään kuolemantuomiot jaettu vaikka ministeri sitä vastaan kapinoikin.

 

 

 

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

^ Sama kävi minunkin mielessäni, Vaihdokas. Olisikin kiva kuulla aloituskirjoittajalta tuon aloituskirjoituksen taustalla oleva ajatus: miten feminismi ja linkki liittyvät yhteen?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat