Seuraa 
Viestejä3

Invertteri (24V/220V, 600W) kytketään akustoon n. 1,5 metrin kaapeleilla (35mm2). Aurinkopanelit (750W) kytketään MPPT-lataussäätimen sis.tuloon ja lataussäätimen ulostulo kytketään 0,5 metrin kaapeleilla (16mm2) em. invertterin sisääntuloon (kts. kuva), onko kytkentä ok? Invertterin sisääntulo on ali- ja ylijännitesuojattu.

Nopeille vastaajille erikoiskiitokset!

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

No miten sitten? Lataussäädin varmaankin huolehtii ettei ladata ylijännitteellä ja estää takavirran kun ei ole aurinkoa saatavilla riittävästi. Vertaa auton sähköjärjestelmään. Kun moottori käy, järjestää laturi systeemiin noin 14,2 V jännitteen. Kun ei käy, pitää akku noin 12 V systeemissä jos vain varausta riittää.

Jännitehäviön kannalta olisi tietenkin hyvä, että säädin olisi liitetty akun liittimiin. Mutta ei noilla poikkipinnoilla mitään ihmeitä tapahdu jos johdot ovat puolitoista metriä. Akun liittimiin kytketyillä säätimen johdoilla akku saa hieman isomman varausjännitteen. Toisaalta ei kai systeemiä täysillä aina kuormiteta latauksen ollessa mahdollista. Eli akku kyllä saa viimeisetkin jänniterippeet lataukseen kun ei ole isoa kuormaa päällä.

 

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

käyttäjä-4211
Seuraa 
Viestejä3

Mietin, voiko invertteri saada ylijannitetta, mikali se ei ole suoraan kytketty akun napoihin vai voidaanko olettaa, etta 1,5 metrin (35mm2) kaapeli on kuin 'jatkettu akun napa'? Tama siksi, etta invertterin kanssa on ollut hankaluuksia. Vai onko se invertterin ylijannitesuojauksen huonolaatuisuutta, mene ja tieda...Kommentteja?

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

Toimii kaiketi "jatkettuna napana" noilla virroilla. Itse laittaisin johdotuksen niin, että lataussäätimeltä akulle johdot ja sitten akusta invertteriin, akkuahan sitä lataat etkä invertteriä? Lataussäädin kaiketi pitää maksimi jännitteen jossain 14 V kieppeillä (kato sen manuaalista), joten invertterin pitää kestää ainakin se ja todennäköisesti kestää (katso invertterin manuaalista).

Ongelmat tuon inverterin kanssa saattaa johtua siitä että a) yrität laittaa päälle sillä jonkun masiinan jonka ottotehoksi mainitaan yli 400 W, näin esim käynnistäessä sitä voi tulla ongelmia (yrittää ottaa enemmän tehoja kuin tuo 600 W) b) käytät halpaa invertteriä (kanttiaalto), jolloin 600 W on oikeasti jotain 200 - 300 W kun verrataan siniaaltoon. Sähkölaitteita käytettäessä pitää olla tuo nimenomainen "siniaaltoinvertteri" muuten tulee ongelmia ellen invertteriä ole 2-3 kertaisesti ylimitoitettu ja silloinkin voi toki vielä ongelmaa tulla johtuen huonosta AC sähkön laadusta. Ite en esim laittais 3 tonnin uutta 4K telkkaria kiinni "marketin" invertteriin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat