Seuraa 
Viestejä16844

Katselin tässä jotain puutarhoista kautta maailman kertovan tv-sarjan ekaa jaksoa. Käsittääkseni brittityyppi matkustelee ympäri maailmaa tutustuen merkittäviin puutarhoihin (ainakin aihe on hyvin brittiläinen...) Kiinnitin huomiota siihen että mies löysi maristavaa parissakin puutarhassa. Toista hän nimitti kalseaksi, joskin mieli muuttui heti kun hän kuuli että puutarha on paikallisten asukkaiden yhteishanke jossa vastustetaan päättäjien pyrkimyksiä muuttaa alue parkkipaikaksi. Sitten mies olikin sitä mieltä että aluehan oikein purskuaa lämpöä. Toisessa puutarhassa hän kauhisteli sitä miten siellä oli mielikuvituksellisuus päästetty valloilleen. Sen puutarhan suunnittelija oli tosin britti itsekin. Minusta se oli hieno paikka, mutta ukko vaan marisi marisemistaan.

Olen ennenkin ollut huomaavinani että britit alkavat ulkomailla narisemaan ja valittamaan. Kävihän esim. Michael Balin Suomessa saunassa ja avannossa, ja valitti sitä että pitää olla alasti, johon Neil Hardwick totesi että "on sulla noita ongelmia".

Brittein saaret ovat esteettisessä mielessä itseäni kovasti viehättävä paikka, mutta onko niin että alueella asuvat ovat nokkavaa porukkaa joka ei löydä mitään hyvää joutuessaan ventovieraaseen ympäristöön. 

Kuinkahan yleistä sellainen ylimielisyys oikein lopultakin on että kyllä me tiedetään mikä on hyvää ja miten pitää olla ja elää? Onko moinen piirre monenkin kansan perisynti? Entä miksi me suomalaiset häpeilemme itseämme, tai miksi heti pitää tuntea syyllisyyttä jos valittaa jostakin, kun samaa ränkytystä kerta harrastavat muutkin kansat? Anglit vain osaavat ininänsä hoitaa useimmiten sen verran ironiseen tyyliin että ruikuttaminen vaikuttaa älykkäältä...

Kommentit (4)

MooM
Seuraa 
Viestejä10510
Rousseau

Brittein saaret ovat esteettisessä mielessä itseäni kovasti viehättävä paikka, mutta onko niin että alueella asuvat ovat nokkavaa porukkaa joka ei löydä mitään hyvää joutuessaan ventovieraaseen ympäristöön. 

Ilman muuta, jokainen on...

No joo, englantilaisilla (nimenomaan näin, skotit ja walesilaiset + conrwallilaisetkin ovat eri kansaa ;) on jonkilainen vahva usko siihen, että "overseas" on oletuksena huonompaa ja alikehittyneempää kuin imperiumin perilllisten tekemä. Erityisesti tekniikassa Englanti oli kehityksen huippua niin pitkään, Lontoo maailman keskus jne. 

Toisaalta ovat myös aika itseironisia ja hakevat kritisoitavaa myös omasta yhteiskunnastaan ja tavoistaan. Narina, älyllinen debatointi ja kaikenlainen pessimismi muutosten suhteen on osa englantilaisten sielua noin kansakuntana. Kyse ei minusta ole nokkavuudesta muiden suhteen vaan asenteesta yleensä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851

Brittiläinen rahvas maailmalla on muuten aika brutaalia porukkaa. Miten sen nyt sanois, siitä ei punaniska paljo pahene, jalkapallohuliganismin henki tuntuu näkyvän myös muualla. Erittäin huonoja käytöstapoja näkee ja siinä on älyllinen huumori kaukana. Ihan samaa kastia ryssien kanssa.

Varakkaampi ja koulutetumpi porukka osaa yleensä käyttäytyä vaikka katselevatkin monia asioita nenävarttaan pitkin.

Britanniassa on muuten ulkomaalaisen miehen vaikee selättää paikallista naista, siis selkeesti vaikeempaa kuin esimerkiks suomessa. Siellä ympäristön paine on niin kova että naiset pelkää leimautumista. Yksin ja tyttöporukassa, kun ovat pääseet ulkomaille, niiltä kyllä heruu ihan niinkuin muiltaki.

Hyvä kaverini on britti. Huumorin sisäistäminen tarvii hitaalta härmäläiseltä hiukka aikaa.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

(Niin, tarkoitushan ei sitten ollut jämähtää yksinomaan britteihin.)

Vaikuttaisi siltä että oli maa kuin maa, niin ihminen joka ei osaa kunnolla ko. maan kieltä on paikallisten silmissä helposti vähän kuin idiootti. Onko tällainen asenne todellinen, vai olenko olettanut väärin? Itsellänihän ei ole kokemuksia vieraassa maassa oleilusta muinaista Englannin reissua lukuunottamatta. (Ahvenanmaata kun tuskin laskettaneen vieraaksi maaksi...)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat