Seuraa 
Viestejä174

HP on esitellyt täysin uudenlaisen tietokonearkkitehtuurin, mikä heidän väitteidensä mukaan mahdollistaa jopa 100 TB:n RAM-muistin ja moninkertaistaa muistinopeuden, minkä lisäksi se kuluttaa paaaaljon vähemmän energiaa kuin nykyiset tietokoneet:

http://www.businessweek.com/articles/2014-06-11/with-the-machine-hp-may-have-invented-a-new-kind-of-computer

http://www.iflscience.com/technology/new-type-computer-capable-calculating-640tbs-data-one-billionth-second-could

Tässä vielä esittelyvideo:

http://www.youtube.com/watch?v=JzbMSR9vA-c

Mainospuheet ainakin ovat melko vakuuttavia, mutta niinhän ne aina ovat. Tulisiko tällainen korvaamaan nykyisenlaiset tietokoneet täysin ja jos näin tapahtuisi, niin tulisiko IoT::stä (Internet of Things) osa meidän arkipäiväämme? Mitä siitä seuraisi?

Jos menettäisin hulluuteni, menettäisin kaiken!

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Windows ei taivu mihinkään muuhun kuin sitä varten vasiten tehtyyn arkkitehtuuriin. Umpikuja on ollut näkyvissä jo jonkin aikaa kämmenlaitteiden lyötyä yllättäen läpi. DOS oli se juttu jolle nyky-PC-systeemi tehtiin ja sitä Windows-maailmassa on sitten paikkailtu ja laajenneltu se 30 vuotta. Valomuisti ja kvanttimuisti ovat kuitenkin vielä muutaman vuoden päässä. Kun uudet muistit yms. piirit yleistyvät, koko it-ala kokee täydellisen mullistuksen jonka tulosta ei pysty edes arvailemaan.

Toivottavasti vanhat multimediatallenteet kuitenkin saadaan siirtymään uuteen systeemiin kivuttomasti. Toivoo harrastaja ja amatööri.

 

 

 

- Ubi bene, ibi patria -

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Dellin porukat oli ilmeisesti nauraneet jutulle. Mutta voihan se olla että niitä vain vituttaa. Minua harmittaa kaikki sellainen missä vastustetaan radikaalia muutosta siitä syystä että kaikki olemassaoleva tavallaan perustuu siihen samaan vanhaan. Sellainen ei saisi olla esteenä innovaatioille ja mullistukselle. "Nokun sitten pitäisi..." onhan se helepompaa pysyä vanhassa ja tuunata sitä vain paremmaksi koko ajan, mutta jos on olemassa paljon parempi keino toteuttaa koko helvetin paska niin kyllä siinä kannattaa sitten nähdä se uudelleenrakentamisen vaiva. Tietty jos on vain rahasta kiinni niinkuin se monesti onkin niin asia on kimurantti. Valmistajat tarttee motivaation lähteä johonkin mukaan. Jos rahaa saa varmemmin perinteisellä tavalla niin siinähän pysytään ja tehdään kaikkensa että muutkin pysyy. Kuten nauretaan muiden innovaatioille ja yritetään saada ne vaikuttamaan huonoilta jutuilta. 

くそっ!

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6858

"Windows ei taivu mihinkään muuhun kuin sitä varten vasiten tehtyyn arkkitehtuuriin. Umpikuja on ollut näkyvissä jo jonkin aikaa kämmenlaitteiden lyötyä yllättäen läpi."

 

Luulen että tässä tehdään eri arkkitehtuurin alusta jonka ajelee virtuaalisesti Windowsit ja Linuxit.

Näihän tehdään nykyselläkin raudalla. Jos muisti säilyttää tilansa sähkökatkoissa niin varavoimajärjestelyjä ei tarvita kun kone voi jatkaa toimintaa siitä mihin sähkökatkon tullessa jäi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat