Seuraa 
Viestejä29006

Nythän on sellainen tilanne, että tuli hommattua tuossa viikko sitten pienehkö kylmälaukku halvalla. 8 litraa vetää.

Nno. Tässä hieman mittauksia. Kyseessä on 0,33 litran kaljatölkissä olevan 0,2 litran vesimäärän lämpeneminen eri olosuhteissa.

-Pöytä tarkoittaa huoneenlämpöä tavallisella pöydällä.
-Kassi on edellä mainittu kylmälaukku muuten tyhjänä.
-Kassi+jää tarkoittaa, että laukussa on veden lisäksi myös 0,5 kg jäätä muovisessa 0,75 litran siideripullossa. Jään lämpötilasta ei tietoa, varmaan ei paljon alle nollan.
-Kalevaa tarkoittaa, että tölkin ympärillä on muutama sivu sanomalehteä ruttuisena ja ilmavana päällysteenä.
-Rätti on vedellä kasteltu pieni pyyhe tölkin ympärillä.

Huoneenlämpö oli mittausten aikana 23-24 astetta. Datassa näkyy kyllä satunnaisia hönkäyksiä ja ikkunan aukomisia, mutta jyrkimmät vaihtelut on suodatettu pois häiritsemästä. Veden alkulämpötila oli kaikissa tapauksissa alle 1 asteen.

Kommentit (5)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Rätti ei näköjään toimi kovin eristävänä elementtinä, mutta asettaa loppulämpötilan matalammaksi koska veden haihtuminen sitoo kokoajan lämpöä. 

Kassi ja jää. Paras ois varmaan jäädyttää ne oluet itsessään sinne kassiin, mutta tuntuu kuin se vaikuttaisi makuun. Eikä niitä voi jäisinä juoda. 

くそっ!

syytinki
Seuraa 
Viestejä9885

Mielenkiintoinen, tieteellinen koe. Tuloksistakin voi päätellä yhtä sun toista.

Esim. ihanteellisen nautintajankohdan. Näyttäisi "kassilla" olevan 160 minsan kohdalla. Silloin ölvi on 10 asteista, joka yhden asiantuntijan (punainen nenä) mukaan on oluen ihannelämpötila.

Löytyy tuloksesta muutakin hyödyllistä. Erehdyn vissiin, mutta aika tuhti olut ollut kokeessa. 0,33 l ja siitä vain 0,2 l vettä.

Toisaalta turha hankinta. Ainakin täälle juhannukselle. Pysyy kylmänä ilman kylmälaukkuakin. Merkittävä energian säästö siis.

Meressä kaljoja ei kuitenkaan kantsi jähdytellä. Lämpöhän on kuulemma karannut meriin eli kalja lämpee, jos meriveteen pistää. Lisäksi merenpinta nousee kaljapullojen määrän verran.

------

JK. Nyt vasta hokasin. Koehan todistaa vastaansanomattomasti, mihin se ilmastonmuutoksen lämpö on karannut.

Se ei ole mennytkään meriin, vaan on lämmittää kylmiä kaljoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Se tuossa on että 2 desiä vain lykkäsin ettei tartte kovin montaa tuntia odotella. Ja sehän tarkoittaa että kylmälaukussa oli aluksi litra tolkulla lämmintä ilmaa. Tuossa kassi+jää -tapauksessa näkyy vissin se kun jää viimein suli ja vetensä lämpesi.

Mitään tasoittavia ravisteluita en harrastanut.

Släppäenlax
Seuraa 
Viestejä25

Mikähän siinä on, että useimmille maistuu kylmä bisse paremmin, kun lämmin? Puol tuntia jääkaapissa maksimissaan, silloin on vielä ihan juotavaa. Jos bisse on liian kylmää, niin se maistuu aivan karseelta. 

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Mittailin tuossa vähän lisää. Se lämpenee ja jäähtyy ennenpitkää viis astetta päivänlämpötilaa alemmaksi märän rätin sisässä.
 

En tosin mitannut 12 asteen päivälämpötilassa enkä edes laskenut mitä minkään pitäisi teoriassa olla.,.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat