Seuraa 
Viestejä1

Olen kinkkisen valinnan edessä, sillä olen saanut opiskelupaikan sekä Helsingin yliopistosta molekyylibiotieteiden tutkinto-ohjelmassa että Aalto-yliopistosta bioinformaatioteknologian tutkinto-ohjelmassa. Kyseiset tutkinto-ohjelmat ovat kuitenkin vielä niin nuoria, ettei niissä opiskelusta löydy kunnolla tietoa.

-Siispä kumpaan kannattaisi mennä?

Kommentit (9)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Bioinformaatioteknologia kuulostaa siltä, että siinä joutuisi/pääsisi keskittymään enemmän tietotekniikkaan. Kiinnostaako tietotekniikka sinua riittävästi? Valmistuneet ovat näköjään dippainssejä, joten työllistyminen lienee varmempaa kuin molekyylibiotieteiden tutkimusohjelmassa (Huom., tämä on arvaus, ei varmaa tietoa)? Työllistyminen siis jos ei bioinformatiikan niin jollain DI-alalla kuitenkin. Bioinformaatioteknologia ohjelmaan ei näköjään kuulu paljoakaan biologiaa, joten jos biologia erityisesti kiinnostaa, sitten parempi vaihtoehto lienee molekyylibiotieteet.

Näin lonkalta arvellen näyttäisi molekyylibiotieteet suuntaavan enemmän biologiseen perustutkimukseen, kun taas bioinformaatioteknologia näyttäisi olevan enemmän soveltavaa, insinööritieteellinen? Jos olet enemmän käytännön toimija, bioinformaatioteknologia. Jos taas olet teoreettinen pohdiskelija, silloin molekyylibiotieteet.

Varmaan valintaan painottuu se, mikä kutakin kiinnostaa, ja kuinka tärkeänä pitää varmempaa työllistymistä, ja onko ohjelmassa joitakin inhokkiaineita.

Olisikohan yliopistolla jokin opinto-ohjaaja, jolla olisi näkemystä asiaan? Tai kunkin laitoksen koulutusvastaavalla/proffalla/tms. varmaan olisi parempi näkemys sekä omasta että siitä toisesta alasta. 

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Ihan uteliaisuudesta: kerro, kumman valitsit (ja miksi).

TE-toimistosta tai nettihaulla voisi ehkä saada tietoa noiden alojen tulevaisuudennäkymistä ja työllisyysnäkymistä, tai läheltä liippaavien alojen. Työttömiä biologeja ehkä on paljon enemmän kuin työttömiä tietotekniikan alan ihmisiä (nämä ehkä ovat lähimmät vertailukohdat?)?

Tosin nykyään tietotekniikan alan työt karkaavat kai yhä enemmän Intiaan ja Kiinaan, joten varmaankin kannattaisi profiloitua johonkin sellaiseen, mitä ei niin hevin ulkoisteta halpamaihin. Mikähän se voisi olla? Työ, jossa välttämättä tarvitaan suomen ja/tai ruotsin kieltä, kuten terveydenhuolto, palvelualat, liikenne, mitä niitä nyt voisi olla?

Biotieteitä kai on jo vuosia tai vuosikymmeniä povattu nousevaksi alaksi, mutta miten lienee ennustukset toteutuneet? Luulen (vaan en tiedä), että bioala ei ole lähtenyt sellaiseen nousuun, kuin mitä on toivottu. Onko kellään tarkempaa tietoa tästä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960
BCK

Näin lonkalta arvellen näyttäisi molekyylibiotieteet suuntaavan enemmän biologiseen perustutkimukseen, kun taas bioinformaatioteknologia näyttäisi olevan enemmän soveltavaa, insinööritieteellinen? 

http://www.helsinki.fi/biotieteet/molekyylibiotieteet/

Näköjään tosiaan molekyylibiotieteilijät toimivat myös mm. lääke- ja elintarviketeollisuudessa, eli soveltavissakin hommissa, eikä välttämättä perustutkimuksessa. 

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
jepajee

mutta taitaa mennä enemmän tonne lähihoitaja-sosionomi-akselille sun 

 

Dear Watson, lähihoitajilla nyt vähiten olisi aikaa notkua netissä. He, joita olen nähnyt vanhan sukulaiseni luona, heillä on minuuttiaikataulu. He lukevat (älykännyllä?) viivakoodin ovenpielestä, eli menemisiään valvottaneen hyvinkin tarkasti, ja hyvä kun ehtivät edes kääntyä kannoiltaan kunkin potilaan luona. Sosionomista piti oikein tsekata netistä, millainen koulutus heillä on: valmistuvat näköjään ammattikorkeakoulusta tai korkeakoulusta, joten ehkä heillä olisi teoriassa vapaammat työajat ja ehkä enemmän aikaa notkua netissä. Koulutuksensa ja työnsä vaikutti perin epäkiinnostavalta. Tuo sinun salapoliisityösi ei ole kovin tehokkaan tuntuista, kun arvuuttelet (luoja tietää mistä syystä) yksi kerrallaan eri ammatteja. Onko sinulla suurikin tarve kategorisoida minut, pourquoi?

Vierailija

Mutta palatakseen aiheeseen, niin molemmat ammatit kyllä tuottaa ihan hyvin fygyä. Jos ei sitten muuten löydä duunia, voi alkaa dusaamaan desing-huumeita, joista rapsahtaa ihan kivasti valuuttaa olemattomalla riskillä. Niitä kun ei etukäteen kielletä ja siinä vaiheessa kun kielletään, on ne jo levitetty ympäri maailmaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat