Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt23.6.2014

Osaisko kukaan auttaa miten saisin pois ilman mitään myrkkyjä muurahaiset hiekkalaatikosta? Hiekkalaatikko on rakennettu kiviharkoista. Nyt kun leikkasin pitkäksi päässeen ruohikon niin muurahaiset ovat pesineet kiviharkkoihin ja kun harjasin munat ja mullan pois raoista alkoi kuhina hiekkalaatikon puolella... kyseessä pieniä mustia murkkuja.

 

Taloudessamme on aikuisten lisäksi kaksi lasta (eskarilainen ja vauva) sekä kissa 

kiitos kaikille jotka vaivaudutte auttamaan :)

Sivut

Kommentit (39)

homer
Seuraa 
Viestejä391
Liittynyt26.3.2014

Kiviharkkojen alle olisi kannattanut laittaa soraa, ettei kapillaarivoima ime maasta kosteutta niiden alle.

Fun light mehun aspartaamin on väitetty olevan myrkyllistä muurahaisille, mehu tappaa ne, mutta joissakin tutkimuksissa se ei johtunut aspartaamista vaan mehun tahmeudesta.

Jos ei halua häätää muurahaisia useita kertoja kesässä, hiekkalaatikko olisi hyvä siirtää sorakerroksen päälle ja tuhota vanhat pesät esimerkiksi kaivamalla ja nestekaasuliekinheittimellä.

Makea neste houkuttelee mauriaisia, laakeaan teflonpaistinpannuun mehukattitiivistettä, johon työläiset juuttuvat ehkä, työläisten loputtua pesä kuolee nälkään.

Tai jos jaksaa nostella harkkoja, funlight tiivistettä kaataa riittävästi niiden alle ja muurahaisten kulkuväylille illalla kun ne ovat pesässä kai.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Ronron

Pitääkö se olla mehua vai kelpaako esim aspartaamivesiliuos?

Varmaan aspartaamivesiliuos ajaa saman asian. Kuluttajalle voi kuitenkin olla helpointa ostaa vaan marketista Fun Lightia.

 

Sepi

Mauriaisten ruokkiminen sokeriliemellä on varmasti konsti huonoimmasta päästä.

Eiku siinä se niksi just onkin, että Fun Lightissa ei ole sokeria.

Ite olen kyllä vähän siinä ajatuksessa, että murkuista ei pääse eroon kuin siirtämällä hiekkalaatikko tai kaivamalla pesä ylös ja tappamalla kuningatar. Jos kerran ei halua myrkkyä laittaa.

Hämmentää.

homer
Seuraa 
Viestejä391
Liittynyt26.3.2014
Sepi

Mauriaisten ruokkiminen sokeriliemellä on varmasti konsti huonoimmasta päästä.

Ainakin ne kokoontuvat johonkin, mistä ne voi liekittää, jos pääsevät pois paistinpannusta, funlight tuskin houkuttelee niitä.

Työläisiä on alkuvaiheessa ehkä muutama tuhat, kyllä niistä eroon pääsee.

Mökillä joskus muurahaisia keräänty lyhyessä ajassa suuria määriä aterialle, hiuslakkapulloliekinheittimellä sai poistettua ne, eikä niitä sen jälkeen hirveästi näkynyt.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005
Vatkain

 

Sepi

Mauriaisten ruokkiminen sokeriliemellä on varmasti konsti huonoimmasta päästä.

Eiku siinä se niksi just onkin, että Fun Lightissa ei ole sokeria.

Ei olekaan, mutta Mehukatissa on.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8626
Liittynyt16.3.2005

Raidin pöly on tehokas. Talkkimaista pölyä. Ei liukene veteen, joten pieni sadekaan ei liuota. Pöly tarttuu murkkuparkojen jalkoihin ja leviää käytävään ja aina vain lähemmäs pikku toukkia. Olen tuota tuprauttanut kolojen suulle ja reittien poikki. Kertakäsittely tehoaa.

Ampiaisille sama juttu. Jotain reittiä ne kävelevät pesälle. Jos siitä saavat jalkoihinsa tuota pölyä, on lopputulos selvä.

Ne käytävät. Jos on asetyleenipoltin, niin happi-asetyleeniä sinne käytävään ja tulta perään. Muista suojalasit ja munasuojat miespuolisille. Tikkuaskillinen tuota kaasua mosahtaa kuin isokiinalainen. Jos sitä on litrakaupalla maan alla, en osaa ennustaa mitä tapahtuu. Ja jos murkunpesä jatkuu talon vierelle styrokseihin, en tiedä syttyykö maanalainen ikituli.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Ainakin mun vanhemmat käyttää noita sirottimia ja hyvin on pelanneet. Niillä on jotain vaaleanpunaista tai valkoista jauhetta, joka näkyy hyvin ruohikolta.

Hämmentää.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Itse pääsin kerran eräästä kesämökin nurkkaa murentavasta muurahaispesästä eroon lapioimalla sen kottikärryyn ja siirtämällä joitakin kymmeniä metrejä vähemmän haitalliseen paikkaan.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187
Liittynyt27.2.2014

Joku syötti ja myrkkyrasia toimii. Syötti vetää työläisen myrkyn viereen jota ne myös vievät kuningattarelle jonka kuolema tuhoaa pesän. Työläisten tappaminen ei auta paljonkaan. Kuningatar on se mikä sen luo ja ylläpitää.

Jos ongelma on jokavuotinen, asettaa keväällä myrkkyrasiat jo valmiiksi sateen suojaan. Jauheet tappaa kaikki muutkin vaikkapa kimalaiset.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

homer
Seuraa 
Viestejä391
Liittynyt26.3.2014

Kokeilin joskus tunnetun valmistajan myrkkyrasioita, yksikään muurahainen ei mennyt niihin.

Rasiaan ohjattu muurahainen ei kauas päässyt ennen kun kuoli.

homer
Seuraa 
Viestejä391
Liittynyt26.3.2014
Jodi
Työläisten tappaminen ei auta paljonkaan. Kuningatar on se mikä sen luo ja ylläpitää.

 

Munintakone ja toukat tarvitsee runsaasti ruokaa, pesän toiminta hiipuu nopeasti kun työläisiä ei ole.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005

Jos laatikko on kerran harkoista rakennettu,niin silloinhan koko paskan voi kuumentaa vaikkapa kosanilla tai kuumailmapuhaltimella niin kuumaksi että murkut kuolee.

Silloin ei tarvita myrkkyjä.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat