Seuraa 
Viestejä956

Näin Facebookissa "pelin", jossa on annettu kirjainruudukko ja siitä löytyvät kolme ensimmäistä sanaa kuvaavat vuotta 2014. Eräs henkilö oli löytänyt kolme sanaa, joista yksi oli rakkaus ja mikään ei ollut akka. Voiko tämä olla mahdollista? Siis tietenkin voi jos sanavarasto on niin rajoittunut, että henkilö ei ole koskaan kuullut sanaa akka, mutta luulisi täysin suomalaisen ja suomen kieltä äidinkielenään puhuvan tuntevan tuon sanan. Eli voiko kokonaisen sanan hahmottaa ennen kuin hahmottaa osasanan?

Kommentit (4)

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Rakkaus sanan löydettyään tajuaa, että siihen sisältyy akka, niin mukiin menee. Muutoin sitten hiffaa jotain muuta. Hieman ehkä taakse jäänyt sana ja sulkeutuu sanan sisään, jotta se sieltä pomppaisi enää esiin, jos on hahmottanut "rakkaus" sanan ja siitä siirtyy pikana seuraavaan. Harvempi varmaan kuitenkaan akka-sanaa löytää ensin rakkaus-sanan keskeltä, koska rakkaus lienee melko iskostunut sana.

Hyvin polkee.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Jos hahmotus alkaa ärrällä niin  toki löytää ärrällä alkavan sanan eikä aalla alkavaa. Sehän on siitä kiinni, että mistä kirjaimesta se mielleyhtymä alkaa. Jos päässä on aa niin "näkee" vain aalla alkavia sanoja.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Julius
Seuraa 
Viestejä281

Minä olen haka hahmottamaan sanoja sanojenkin sisältä. Se on kehittynyt sanaristikkoharrastuksen - varsinkin piilosanojen - myötä. Tuon 'akan' hahmottaminen on itsestäänselvyys.

Englantilaiset ovat yleensä vielä huonompia hahmottamaan sanoja. Johtunee siitä, että lausuminen eroaa niin paljon kirjoitusasusta. Esim. 'therapist' -sanasta englantilainen ei hahmota millään sanaparia 'the rapist'. Ja sitähän tuon tittelin omaava tosiasiassa taitaa tehdä: raiskaa asiakkaan aivoja.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat