Seuraa 
Viestejä27432

Tähän ketjuun toteutuneita asioita, jotka tekevät maailmasta peremman paikan Asian ei tarvitse olla iso, mutta kuitenkin mielestäsi sellainen, että sen johdosta maailma muuttuu hitaasti mutta varmasti paremmaksi paikaksi elää meille kaikille. Avaan tällä:

Tähän asti korkea-arvoisin katolisen kirkon edustaja erotettiin virastaan lasten hyväksikäytön takia
Józef Wesołowskin saama tuomio on osoitus Vatikaanin tiukentuneesta asenteesta hyväksikäyttötapauksia kohtaan.

Kuva: Valdrin Xhemaj

Vatikaanin suurlähettiläänä Dominikaanisessa Tasavallassa toiminut puolalainen arkkipiispa Józef Wesołowski on erotettu pappisvirastaan. Kyseessä on korkea-arvoisin hyväksikäytöstä tuomittu kirkon edustaja ja ensimmäinen kerta kun Paavin lähipiiriin kuuluva virkamies on saanut tuomion. Kirkko myöntää hyväksikäyttötapauksien heikentävän sen moraalista uskottavuutta.

Wesołowski tuomittiin useiden teini-ikäisten poikien hyväksikäytöstä hänen toimiessaan Vatikaanin suurlähettiläänä Dominikaanisessa Tasavallassa. Vatikaani oli jo aiemmin erottanut hänet suurlähettilään tehtävästään. Pappisvirasta erottaminen on yksi rankimmista tuomioista, joita Vatikaanivaltio voi kansalaisilleen antaa.

Erotettu arkkipiispa saa yhä liikkua vapaasti Vatikaanivaltiossa

Nyt tullut tuomio oli ensimmäinen askel arkkipiispa Wesołowskin saattamisessa rikosoikeudelliseen vastuuseen. Tuomio tuli Vatikaanivaltion uskonnollisten asioiden komitealta ja seuraavaksi tapaus siirtyy Vatikaanivaltion rikosoikeudelliseen tribunaaliin.

Koska Wesołowski ei ole vielä saanut tuomiota rikosoikeudelliselta tribunaalilta, on hän saanut jo pitkään liikkua vapaasti Vatikaanivaltion alueella. Nyt langetetun tuomion myötä häntä uhkaa kuitenkin pidätys tutkintavankeuteen. Vatikaanin tiedottajan mukaan mikäli Wesołowski todetaan syylliseksi myös rikosoikeudellisessa tribunaalissa, hänet tullaan karkottamaan Dominikaaniseen Tasavaltaan, missä hän joutuu rikosoikeudelliseen vastuuseen teostaan.

Kirkon linja hyväksikäyttötapauksiin on tähän asti ollut se, että ne kuuluvat viranomaisten vastuulle vain niissä maissa, joissa ne ovat tapahtuneet. Wesołowskin tapauksessa kyse on kuitenkin Vatikaanivaltion kansalaisesta ja Paavin virallisesta edustajasta, mistä syystä Vatikaanilla on suora toimivalta asiassa.

Vatikaanin linja hyväksikäyttötapauksia kohtaan on tiukentumassa

Wesołowskin saama tuomio on osoitus Vatikaanin tiukentuneesta asenteesta hyväksikäyttötapauksia kohtaan. Koskaan aikaisemmin ei yhtä korkea-arvoista ja Paavin lähipiiriin kuuluvaa virkamiestä ole tuomittu hyväksikäytöstä tai erotettu virastaan.

Torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa Vatikaani myönsi, että vastaavat lasten hyväksikäyttötapaukset vahingoittavat kirkon moraalista uskottavuutta. Paavi Franciscus on myös ilmoittanut tapaavansa ensi viikolla ensimmäistä kertaa henkilökohtaisesti useita hyväksikäytön uhreja, jotta he voivat kertoa hänelle tapahtuneesta.

Kirkko on viime aikoina osoittanut lieventäneensä linjaansa myös muissa arvostelun kohteiksi joutuneissa kysymyksissä. Torstaina se myönsi ensi kertaa, että suurin osa maailman katolisista ei noudata sen ohjeita seksuaaliasioihin ja ehkäisyyn liittyen.

Se kertoi myös aikovansa muuttaa lähestymistapaansa samaa sukupuolta olevia pareja kohtaan kohtelemalla heitä ”arvokkuudella ja kunnioituksella” sekä välttämällä heidän syrjintäänsä. Tästä esimerkkinä on kirkon mukaan halu toivottaa homoparien lapset tervetulleiksi kirkkoon.

Samanaikaisesti se ei kuitenkaan aio muuttaa opetuksiaan homoseksuaalisuuttaan kohtaan vaan pitää sitä edelleen syntinä.

Petri Burtsov, Vatikaani
Yle Uutiset

http://yle.fi/uutiset/tahan_asti_korkea-arvoisin_katolisen_kirkon_edustaja_erotettiin_virastaan_lasten_hyvaksikayton_takia/7326297

Hämmentää.

Kommentit (4)

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Li Yanin kuolemantuomio kumottu

Kiinan korkein oikeus on kumonnut Li Yanin kuolemantuomion. Päätös seuraa laajaa kansallista ja kansainvälistä kampanjaa tuomion muuttamiseksi. Li Yan tuomittiin vuosia häntä kiduttaneen ja pahoinpidelleen aviomehensä taposta.

Korkein oikeus määräsi Sichuanin alueellisen oikeusistuimen käsittelemään Li Yanin tuomion uudelleen. Sekä Kiinassa että kansainvälisesti on voimakkaasti vaadittu Li Yanin tuomion muuttamista.

Li Yanin kuolemantuomio oli jo kerran vahvistettu korkeimmassa oikeudessa vuonna 2013. Valtava kotimainen ja kansainvälinen huomio tuomiota kohtaan on saattanut vaikuttaa korkeimman oikeuden harvinaislaatuiseen päätökseen muuttaa aiempaa tuomiota. Kuolemantuomion kumoamista vaativat naistenoikeuksia puolustavat ryhmät Kiinassa ja kansainväliset kansalaisjärjestöt.

Li Yan tappoi miehensä aseella lyömällä vuoden 2010 lopussa. Aviomies oli pahoinpidellyt Li Yania henkisesti ja fyysisesti koko heidän kaksivuotisen avioliittonsa ajan. Mies hakkasi häntä, poltti hänen kasvojaan savukkeilla, ja sulki hänet talvipakkasilla useiksi tunneiksi huoneiston parvekkeelle vähissä vaatteissa. Hän myös leikkasi irti yhden Li Yanin sormista.

Yhden hyökkäyksen jälkeen Li Yan tarvitsi hoitoa vammoihinsa sairaalassa ja otti useita kertoja yhteyttä viranomaisiin, myös poliisiin, saadakseen apua. Viranomaiset eivät kuitenkaan käsitelleet hänen valituksiaan, aloittaneet rikostutkintaa tai tarjonneet hänelle suojelua.

Li Yan tuomittiin kuolemaan 24.8.2011 Ziyangin kaupungin oikeusistuimessa harkitusta murhasta. Hän vetosi tuomion muuttamiseksi, mutta Sichuanin alueellinen oikeusistuin vahvisti tuomion 20.8.2012. Vuonna 2013 korkein oikeus hylkäsi Li Yanin valituksen.

https://www.amnesty.fi/li-yanin-kuolemantuomio-kumottu/

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Ulkomaat 7.7.2014 klo 20:39| päivitetty 7.7.2014 klo 20:50

YK tunnustaa kaikki henkilöstönsä homoliitot – kehottaa torjumaan homofobiaa

Aiemmin riippui työntekijän kotimaasta, tunnustiko YK työntekijänsä avioliiton samaa sukupuolta olevan kanssa vai ei. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon. Kuva: Daniel Irungu / EPA

Pääsihteeri Ban Ki-moon on ilmoittanut, että YK tunnustaa vastedes kaikki henkilökuntaansa kuuluvien avioliitot samaa sukupuolta olevan kanssa riippumatta siitä, mitä näiden kotimaan lainsäädäntö sanoo.

Aiemmin henkilökunnan jäsenen siviilisääty määräytyi hänen kotimaansa mukaan. Vastedes tunnustetaan kansallisuudesta huolimatta kaikki samaa sukupuolta olevien parien liitot, jotka on solmittu ne hyväksyvissä maissa, kertoo YK:n edustaja Farhan Haq.

Haqin mukaan YK:n pääsihteeri totesi, että ihmisoikeudet ovat YK:n tehtävän ytimessä. Ban on ylpeä voidessaan puolustaa koko henkilökuntansa tasa-arvoisuutta, Haq kertoo.

Ban kehotti myös koko YK-perhettä yhdistymään homofobian torjumisessa.

YK:lla on noin 43 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat laillisia 17 maassa sekä osissa Meksikoa ja Yhdysvaltoja.

Lähteet:Reuters

Katriina Töyrylä Yle Uutiset

http://yle.fi/uutiset/yk_tunnustaa_kaikki_henkilostonsa_homoliitot__kehottaa_torjumaan_homofobiaa/7343127

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat